Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Klub Rozmodlonych Żon - Módlmy się za naszych mężów - Jest nas 231!

1252628303148

Komentarz

• Mader-dziękuję za świadectwo:)
  • Mader, dzięki za świadectwo +
  • Dziś specjalnie urodzinowo za mojego męża

:-*

Postarzała mi się chłopina...
  • Dzięki Mader

Rosea to za Twego małżonka dziś specjalnie +

• Zdrowaś za Roseowego męża
  • Odkąd dołączyłam do rozmodlonych żon przeżyliśmy już z M. dwie wizyty u moich teściów i ANI RAZU SIĘ NIE POKŁÓCILIŚMY... co należy dopisać do listy forumowo-modlitewnych cudów, gdyż ponieważ wcześniej takie niezwykłości się w naszym związku nie zdarzały (teściówka jakoś destrukcyjnie na nas działa, choć chyba nie celowo...)

:D :D :D

więc za naszych mężów
    +++
  • Hej Żony. Modlitwa za męża to za mało :) Czas na zadania!

"Ludzie pobierają się z różnych powodów, jednak nagrodę w konkursie na najbardziej oryginalną przyczynę szukania drugiej połowy przyznałabym pewnemu farmerowi. Kiedy przeczytałam jego ogłoszenie matrymonialne w jednej z nowojorskich gazet, pokładałam się ze śmiechu: <Farmer, właściciel 65-hektarowego gospodarstwa, poszukuje w celach matrymonialnych kobiety z traktorem. Proszę o oferty ze zdjęciami traktorów.>"
    ("Jaką żoną jestem?" Linda Dillow)

Zadanie na dziś:
    Cofnij się pamięcią do Waszego spotkania i zastanów się: co takiego spodobało się w Tobie Twojemu mężowi, że zapragnął się z Tobą ożenić? Czy pielęgnujesz w sobie tę cechę?
    Jak nie wiesz co takiego urzekło Twego męża, czas go o to zapytać :)

• "Gdy
    życie nas doświadcza, priorytety biorą w łeb. Chociaż zapiski w
    kalendarzu u każdego wyglądają inaczej, w jednym wszyscy jesteśmy
    podobni: każdy z nas codziennie musi wybierać, co jest ważne, a co można
    odłożyć na później. Łatwo jest odstawić męża na dalszy plan, jednak z
    pewnością wpływa to niszcząco na małżeństwo. Kiedy pytałam kobiety o
    najgorszą rzecz, jaką zrobiły w swoim małżeństwie, wiele z nich
    powiedziało, że nie uczyniły męża swoim priorytetem."

Gdzie na liście Twoich priorytetów znajduje się Twój mąż?
  • Podbijam i lecę zadanie domowe odrabiać
    :P
  • Proszę o modlitwę za mojego męża Marka,upadł w pracy,jest poobijany i bardzo zle się czuje.Dziękuję.
  •  :-) Zadania bardzo, bardzo...

W ogóle rozmowy 'o początkach', 'prepoczątkach', 'postpoczątkach' ubielbiamy z Mężem! Do dziś nie możemy się nadziwić, że JESTEŚMY RAZEM, a SAKRAMENT to już to największy DAR!

Dzięki, Haku!

+++

• Czy potrafisz odróżnić CEL od PRAGNIENIA? Łatwo je bowiem pomylić:

"CEL to sprawa, do której kobieta jest w sposób niezmienny zobowiązana. Każda z nas ponosi bezwarunkową odpowiedzialność za swój cel i może go osiągnąć, jeżeli chce nad tym pracować.

PRAGNIENIE to coś, czego chcemy i co nie może zostać osiągnięte bez współpracy z drugą osobą. Jest to coś obiektywnego, za co dana osoba nie ponosi odpowiedzialności, bo leży to poza jej kontrolą. Zaspokojenie pragnienia nigdy nie powinno stać się motywacją czyjegokolwiek zachowania, ponieważ wtedy dana osoba bierze na siebie odpowiedzialność za coś, czego sama nie jest w stanie wypełnić.

Cel jest czymś, czego chcę i co mogę kontrolować.
    Pragnienie jest czymś, czego chcę, ale czego nie mogę kontrolować.

Jeśli moim pragnieniem jest zrzucenie wagi, mogę uczynić je swoim celem, ponieważ sama jestem odpowiedzialna za to, co jem i czy ćwiczę.
    Jeśli jednak pragnę, żeby mój mąż zrzucił parę kilo - nie pomoże kładzenie mu na talerz odrobinki kurczaka i trzech różyczek brokułów. Jego waga nie może stać się moim celem, ponieważ nie mam kontroli nad jego dietą i ćwiczeniami. "

Dillow pisze o tym, że kobiety bardzo często są wściekłe i sfrustrowane, ponieważ stawiają sobie PRAGNIENIA jako CELE, a nie są w stanie kontrolować swoich mężów, aby: schudli, byli romantyczni, byli otwarci i zwierzali im się ze swoich problemów, otaczali je miłością.

Często mylimy PRAGNIENIA z CELAMI.

A Ty? Czy potrafisz je rozdzielić?

• Nie dobijaj mnie Haku!
    Jak to JA NIE MOGĘ KONTROLOWAĆ?!
  • Mój mąż za 20 min (o 12 ) ma obronę. Dostał dwie bardzo dobre recenzje.
    Oczywiście się strasznie przejmuję, więc jakbyście mogły to proszę o westchnięcie.

Jak się uda, to będę miała męża z dyplomem :D
  • No to za Haczora +++

A mój ma dziś imieniny, a 12 lipca egzamin praktyczny na prawo jazdy  [-O<
  • Pewnie za wcześnie jeszcze, ale...? Obrona w toku? Czy już mąż z dyplomem?

• jeszcze nic nie wiem :(
    ale profilaktycznie kupiłam grupon na sushi :D
    miałam jeszcze kod zniżkowy w prezencie, więc czeka nas miły (i bardzo tani) wieczór w sushi
    :)>-
  • To czekamy z niecierpliwością :) napewno zda przecież to zdolny chłopak.

Poproszę również o modlitwę za mojego męża, dziś ma imieniny, dużo trudnych decyzji przed nim.
    Św. Pawle módl się za nimi !
  • Wiem, że zdał i że przemaglowali :D
    No, ale już mąż dyplomowany!
  • =D> =D> =D>
  • image

Supeeeerrr!!!
  • a ja ostatnio nie mam już sił i serca do modlitwy za mojego męża. jeśli ma ktoś wolny czas i ochotę to proszę o modlitwę...
  • Pomodliłam się za naszych mężów. Haku, super!
  • Brawo!!!!
    No i miłego świętowania :)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.