Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Klub Rozmodlonych Żon - Módlmy się za naszych mężów - Jest nas 231!

1262729313248

Komentarz

• Byliśmy na sushi z Felą. Na początku była miła: dostała fotelik do siedzenia i było słodko. Potem przestało być miło i słodko. Fela zaczęła się drzeć. I tak: chusta nie, kolanka nie, rączki nie. Ewentualnie mogłaby dłubać w swojej zupce. Potem się zirytowałam, pozwoliłam jej pełzać po podłodze i postanowiłam cieszyć się wieczorem. Fela stukała w podłogę głośnymi przedmiotami, śpiewając przy tym w cały głos. Potem walnęła impetem głową w podłogę.

Było jednak miło, bo mój uroczy mąż był niezwykle romantyczny. Teraz kupił japońskie wino śliwkowe i zamierzamy kontynuować imprezę w domu ;)
  • Hakuuuuu... :D <:-P
  • Gratulacje dla Haczora!
  •  Czyli miałaś pragnienie i cel posiadania męża z dyplomem - i masz ;) Gratulacje i miłego wieczoru!
  • Enjoy zatem !
  • Haku i ja przyłączam się do gratulacji!
  • Haku, wspaniale!

Babki, pliiis pomódlcie się i za mojego męża...aby się ruszył na powietrze, na rower dla zdrowotności, a nie ulegał pokusom nabywania gier i grania

To trudne.

Za mężów +++

• Haku, gratulacje dla męża :)
    a mój pochwalę się wrócił już na stałe do domu, teraz go już nigdzie nie puszczę :)
  • Aga Maria, za Twojego za wstawiennicwtem św. Faustyny+
  • Ha, ja sie też dołączam do AgiMarii, jak mój przyjdzie z pracy to mu powiem, żę 187 osób się modli, aby nie ulegał pokusom nabywania gir i grania :D
  • dla Haczora
    =D>
  • Babki, dzięki za modlitwę, Małż dziś nie grał. Co prawda do Ogrodu Botanicznego szedł i w końcu nie doszedł, ale np grał ze mną w piłkę, byliśmy razem na imprezie rodzinnej itp.
  • Ale się wakacyjnie zrobiło w tym wątku!

Jedni Mężowie 'z laurką', inni oddychają świeżym powietrzem!!!

Gratulacje!

Mój Mąż zachwycający w przekraczaniu siebie, więc tym mocniej za ekipę naszych Małżonków!!!! :-D

• A ja ze swoim znowu pokłócona w kwestii,którą omadlam z Nowennie P. :/
  • obiecałam sobie, że się dopiszę jako 188
    no i już jest 187! 
    @-)
    a trzeba koniecznie jedną z tych modlitw? pamięć już nie ta i boję się że zapomnę tekstu albo miejsca gdzie go przepisałam 
    :-?
  • Nie, możesz odmawiać każdą modlitwę wybraną przez Ciebie włączając w nią wszystkich omadlanych mężów.
  • to bardzo proszę mnie dopisać :)
  • edytowano lipca 2012
    A ja ze swoim znowu pokłócona w kwestii,którą omadlam z Nowennie P. :/
    a ja trzymam za Ciebie kciuki i pamiętam przed Panem - ja ze swoim też pokłócona, też w kwestii NP i to do tego stopnia ze przerwałam Nowennę - i wiesz co? jest jeszcze gorzej...
    oddaję to Najwyższemu ale chyba przez te upały też jest lekko opieszały..
  • Trzeba poprawić jest nas-188!!!
  • A ja ze swoim znowu pokłócona w kwestii,którą omadlam z Nowennie P. :/
    a ja trzymam za Ciebie kciuki i pamiętam przed Panem - ja ze swoim też pokłócona, też w kwestii NP i to do tego stopnia ze przerwałam Nowennę - i wiesz co? jest jeszcze gorzej...
    oddaję to Najwyższemu ale chyba przez te upały też jest lekko opieszały..
    Dziewczyny, przecież właśnie o to chodzi, że kiedy się modlicie, trwa walka duchowa i komuś  o to chodzi, żebyście się kłóciły, żebyście przerwały modlitwę. 

Wytrwajcie! Przejdźcie ponad to wszystko... ktoś pisał o tafli i lotosie. Trzymajcie się!
  • Tu zresztą były ćwiczenia. Zadajcie sobie pytanie, czy to chodzi o dobro męża, czy o wasze racje. 
  • Nie mam przy sobie książki, ale mam zadanie na dziś :) (i jutro)

Jak często mówisz swojemu mężowi, że coś dobrze zrobił? Bez żadnych "ale"?
    Mężów trzeba chwalić, tak często jak same byśmy chciały być chwalone - zacznij od małych rzeczy:
    - Mężu, wspaniale załatwiłeś tą sprawę,
    - Mężu, doskonale to wymyśliłeś
    - Mężu, jesteś opiekuńczy i troskliwy

Czy pochwaliłaś już dziś swojego Męża?
  • edytowano lipca 2012

Haku nie masz litości. Ja uwielbiam czepiać się męża mego. Dobra przy ludziach go chwalę, chyba.

Gratulacje dla Haczora.  

za mężów  +++

• Za mężów +++
  • http://gloria.tv/?media=305810

To było w wątku o filmach. Słucham tego i tak mi to pasuje do tego wątku i do wątku o samotności w małżeństwie.
  • Dołożę jeszcze fragment modlitwy św. Tomasza Mertona: 

"Tylko ocal mnie , Panie, od mnie samego.
    Oddal  mnie od mojej własnej trującej potrzeby 
    zmieniania wszystkich wokół, 
    od niemądrego działania według mojej woli,
    od poruszania się dla samego ruchu,
    od przeinaczania wszystkiego, co Ty zarządziłeś."

Mnie osobiście te słowa stawiają do pionu dają duuuużo do myślenia ... o mnie samej.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.