Bardzo przepraszam, na marginesie wzniosłych dyskusji o biskupach, owieczkach i tego kto ważniejszy mam bardzo przyziemne pytanie.
Chciałaby zmienić pralkę - czy te większe, z ładownością ok. 8kg, się sprawdzają? I jakie parametry są w pralce na większą rodzinę najważniejsze?
Tu do Maćka: miałam kłopot z kategorią tego pytania? Może trzeba zmienić?
pozdrawiam,
ania
Komentarz
czy warto kupić 8kg a nie 5kg (kwestia ceny),
czy zdaje egzamin opóźniony start,
czy osobne programy do koców i bielizny są potrzebne,
a jakie programy dodatkowe wręcz niezbędne,
tyle pytań bardziej szczegółowych,
podobno nie ma teraz pralek, które nie psują się przez długie lata....
a;(
Wymieniliście już te rzeczy ale jest jeszcze jedna która sprawdza sie u nas w okresie zimowym gdy ciepłą wode mamy z CO. Czy istnieje taka z możliwością dodatkowego podłączenia na ciepłą wodę. Nie wiem czy takie są ale napisałem "sprawdza sie" bo mamy tak podłączoną zmywarke i faktycznie rachunek za prad zmalal, a przy tradycyjnym ogrzewaniu wegla spalam tyle samo.
To Ty w nowej prace prałaś:shocked:
To ty nie wiesz ze nowa sluzy do pokazywania sasiadom
to jednak w tak prozaicznym problemie wyboru pralki jest bardzo ważne. Już dostawaliśmy oczopląsu od typów, firm i cen.
I kilka uwag już po fakcie zakupu:
zawiedliśmy się na sklepach internetowych: myślałam będzie łatwiej - poklikam i mam pralkę: za przeproszeniem g. A to nie ma w magazynie (najczęściej), a to cena nie taka, a to transport do domu drogi. Zatem poszliśmy do sklepu, może zapłaciliśmy więcej ale mamy:
AEG 8 kg. I już po pierwszym praniu... Cicho, że nie muszę zamykać drzwi do łazienki, wsadziłam furę ciuchów, szybko pierze i pięknie pachnie :bigsmile:
jeszcze raz Wam dziękuję,
ania
Zapraszasz na pralkapetówe czy nie...
I czy to nie jest praktyczniejsze, bo w jednej pierzemy białe a w drugiej kolory.