Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Czy jest na sali informatyk?

13

Komentarz

• Tak czy inaczej zgłoś jak najszybciej problem dostawcy, niech się też pomartwią.
  • A liveboxa wyłączałaś, czy resetowałaś ?
  • nie wiem czy o tym było, można jeszcze zaryzykować i wyłączyć zaporę/antywirusa
  • OK - dzwoniłam do TPsy - wiedzą że jest problem i już nad nim pracują - ale może to jeszcze potrwać do kilku dni :(

Podali mi proxy ale w Explorerze nie działa a w Mozilli nie wiem gdzie wbić.
  • Ha - właśnie wróciłam od kumpeli, zrobiłam co trzeba - trzy godziny mi to prawie zajęło. Wchodzę na ebaya a on śmiga aż miło.
    ;))
  • Ufff kupa nerwów. Widać najwięcej pomogło tracert i telefon do helpdesku TPsa
    Gregorius - Agnieszka5 nie mieszka we Włocławku jak podaje wyszukiwarka wg adresów IP
  • O - to mnie jednak Panowie nie namierzyli :P
  • A w ogóle to dziękuję za czas i pomoc.

image
  • Ufff kupa nerwów. Widać najwięcej pomogło tracert i telefon do helpdesku TPsa
    Gregorius - Agnieszka5 nie mieszka we Włocławku jak podaje wyszukiwarka wg adresów IP
    Greg chyba Gdańsk miał na myśli ...
    Otóż to
  • Czy jakiś dzielny informatyk mógłby mnie poratować? Jak w PrestaShopie zrobić promocje? Wchodzę w produkt, potem cena, zmieniam na nową, wpisuję zakres dat, zapisuję... a i tak nie pojawia się napis promocja ani produkt do kategorii "promocja" nie trafia. Buuuu... 
  • kawusiowa, nie znam sie na tym zupelnie, ale moze jakis tutorial na yt pomoze?
  • edytowano czerwca 2014
    Mam taką "informatyczną" potrzebę... Pamiętacie takie kluczyki do obudowy:
    image
    Może komuś zalega i mógłby mi przysłać za jakąś odpłatnością? Akurat by mi się przydał w celu zabezpieczenia komputera przed paluszkami T. - obudowa ma klapkę, ale kluczyk gdzieś zaginął.
  • Chyba mam gdzieś, ale gdzie?
  • edytowano czerwca 2014
    Jakby udało Ci się go zlokalizować, mój komputer byłby Ci bardzo wdzięczny :) (pisał serengeti)
  • jak zalogować się na konto w banku ? pierwszy raz się udało ,wylogowałam sie ,i nie udaje mi sie z powrotem zalogować
  • Jaki bank, jakie konto ?
    Są jeszcze infolinie do banków za to im płacą a nam nie
  • tak to przez infolinię byłam w banku i kazali na infolinię dzwonić dziękuję za chęć pomocy
  • edytowano lipca 2014
    Zepsuł mi się laptop. 
    Wlacza sie niby normalnie, potem jest komunikat "resume windows".... potem miga minus po lewej stronie i zapada całkowita ciemność na monitorze, kontrolka dysku pracuje, miga na zielono tak, jakby komp coś robił, ale czas mija i mija i nic. Czasem tylko sygnal ze sie okno do wpisania hasla otwiera..... ale nic nie widac i tak.

Pamietam jak raz mi jakiś czas temu sygnał nieprzyjemny odezwal sie jak wkladalam go do szafki i czerwona lampka sie zapalila przy kontrolce z dyskami.
    Potem raz sie zaciął przy otwieraniu (system), potem chodzil normalnie....
    aż do wczoraj - chcialam uruchomic i taki oto proces sie dzieje jak wyżej.

Jakiegos wirusa wpuscilam? Byl tam jakis antywirus założony?
    Przy instalacji gg był jakiś błąd przy ostatnich uruchomieniach
  • Prawdopodobnie kabelki do matrycy wyświetlacza sie poszły
  • edytowano lipca 2014
    BIOS sie wyswietla normalnie, cały ekran sie pali. Wyglada jakby windows szlag trafił
    Teraz dla odmiany ten minus (znaczy chyba podkreślnik) miga po lewej u góry i koniec postępu. 
  • Masz jakieś liveCD ?
  • Tak przy okazji do wszelakich forowiczek (bo to głównie one) co do mnie ostatnio dzwonią po poradę: zmieniam od dziś numer. jakby co proszę o priv
  • Masz jakieś liveCD ?

Jesli ci chodzi o plyte CD ze sterownikami itp to nie.
    Oddalam laptop do serwisu.
  • edytowano sierpnia 2014
    Wtedy jak mi zapipczało to się dyski przemiesciły i dlatego sie system zawiesil.
    Zainstalowali mi nowy system. Dyski na szczescie nie uszkodzone

Laptopa nie wolno przenosic w czasie chodzenia. Musi byc wyłaczony.
  • Nie lubiem laptopuf. To znaczy są genialne, ale przy dłuższym siedzeniu dla kręgosłupa, dla rąk, lepszy większy i stabilniejszy komputer.
  • Zaczynam rozwój zawodowy. 
    Lepszy ciasny, ale własny niż taki w którym nigdy nic nie wiadomo, jak w naszym stacjonarnym
  • Przenosze laptopy właczone nawet kilometrami, nic im się nie dzieje.
  • Ale ja swój złapałam jedną dłonią za róg i pewnie się wygiął.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.