Ja się przymierzam do wypróbowania pasty z cebuli. Na włosy oczywiście Bardzo do mnie przemawia to powiedzenie, że najlepszym kosmetykiem jest to co można zjeść. Przechemizowani jesteśmy, ja chyba pójdę całkiem w naturę z włosami.
Laminowałam kiedyś żelatyna. Nie pamietam czy z dodatkiem mleka czy odżywki czy czego jeszcze. Efekt świetny! Chyba kiedyś Marion miał gotowe w saszetkach preparaty do laminowania
Ja pierdziuu od wczoraj popatruje na ten włosing i odkrywam nowe lądy, nowe słowa....olejowanie, laminowanie. Dla mnie wcierki to był szczyt zadbania o włosy
a to dopiero szczyt góry lodowej, co zapoznam się z jakimś terminem to one już pisza o czymś kolejnym, to się nigdy nie skonczy. Póki co mam 3 szampony i 4 odżywki zamiast jednej;-)
O masz, ja szampon, odżywka jakaś, żeby się nie puszyly, ale one i tak żyją swoim życiem. Prostuje prostownicą, ze słabym skutkiem. Może coś się dowiem z tego bloga... Ale dla mnie to jakiś horror - masa produktow, maseczki, wcierki (pierwsze słyszę), galaretka... Ileż to czasu trzeba.
no ale nie wszystko na raz przecież, ja na razie zmianiłam sposób mycia oraz sposób nakładania odżywki.. Dziś pierwszy raz zmieszałam odżywkę z olejem poza chodzeniem 20 minut w turbanie wiele dłużej mi to nie zajeło.
Mam b.cieniutkie włosy i bardzo pomaga spryskiwanie włosów po myciu sprayem Radical * Dzięki temu bez problemu rozczesuje i nie tracę włosów przy rozczesywaniu.
* Mgiełka wzmacniająca to się nazywa. Bardzo wygodne, nie lubię odżywek które trzeba spłukiwać.
I jeszcze taki tip... normalnie myje wlosy codziennie, ale jak akurat nie umyje a rano wychodzę tylko na chwilę to zamiast suchego szamponu używam czasami pudru ryżowego. Wg mnie efekt podobny, ale nie wysusza tak skóry głowy.
Znowu mi wypadają.. musze wejsc na tą grupę na fb i wybadać co tam polecają. Nie dosć ze mam.cienkie to jeszcze mało. Dzięki suchemu szamponowi jakoś to wygląda.
Znowu mi wypadają.. musze wejsc na tą grupę na fb i wybadać co tam polecają. Nie dosć ze mam.cienkie to jeszcze mało. Dzięki suchemu szamponowi jakoś to wygląda.
Wcierki polecają... Mi pom9gla kallos keratin odzywka
Mi też bardzo się przetłuszczają. Myje co 2 dzień choć drugiego po południu jest już całkiem źle. Trochę pomaga odbicie ich od skóry ułożenie na szczotkę lekkie urapirowanie i trochę lakieru, teraz coraz mniej co używam.
Komentarz
Na włosy oczywiście
Bardzo do mnie przemawia to powiedzenie, że najlepszym kosmetykiem jest to co można zjeść.
Przechemizowani jesteśmy, ja chyba pójdę całkiem w naturę z włosami.
Efekt świetny!
Chyba kiedyś Marion miał gotowe w saszetkach preparaty do laminowania
Ale dla mnie to jakiś horror - masa produktow, maseczki, wcierki (pierwsze słyszę), galaretka... Ileż to czasu trzeba.
Poczytam o tych olejach. Jakie to oleje?
Mi pom9gla kallos keratin odzywka
Wywal suchy szampon...
...kakao jako barwnik