Moje dzieci jedza grzyby,od miesiąca na okrągło w domu albo barszcz z grzybami albo grzybowa albo smażonka grzybowa,jakbym im nie dawała to by miesiąc głodne były.! Mają 10 i 14 lat,Niemowlaska prócz mleka z piersi nie spożywa innych posiłków więc grzybów tez nie,oczywiście. Nie podawałam grzybów dzieciakom do ok.2-3 roku życia.
weźcie nie drażnijcie mieszczuchów grzybami. też bym pozbierała ale þóki co z trójką maluchów nie bardzo widze taką możliwość, musiałabym ich albo na smyczy prowadzić albo bym ich pilnowała a nie grzyby zbierała
Jak się ogarnę, wkleję zdjęcia. Będę potrzebować waszewj rady. Bo mam reklemówkę niby opieniek. Z tym , że jakieś dziwne te moje opieńki- takie żółtawe. I pytanie czy to rzeczywiście są opieńki- wszystkie zbierane na pniu?
Co do opieniek się nie wypowiem, bo te mój mąż zbiera - ja tam też nie odróżniam, chociaż one dość charakterystyczne te doły mają - takie wspólnie zrośnięte.
Komentarz
Mają 10 i 14 lat,Niemowlaska prócz mleka z piersi nie spożywa innych posiłków więc grzybów tez nie,oczywiście.
Nie podawałam grzybów dzieciakom do ok.2-3 roku życia.
Tadam:
Mąż właśnie wrócił z lasu. Nie wiem czy mam Was szczuć nowymi zdjęciami
Wczorajsze zbiory małżonka w polecanym przez @Bridget Głodowie:
Opieńki:
i reszta:
Teraz już prawdziwe prawdziwki
Jutro jedziemy na podbój Kościerzyny
)
Co do opieniek się nie wypowiem, bo te mój mąż zbiera - ja tam też nie odróżniam, chociaż one dość charakterystyczne te doły mają - takie wspólnie zrośnięte.
Na kolejnych zdjęciach (druga grupa) miałaś właśnie maślankę - moim zdaniem.
Ale zasada jest taka - nie zbieraj grzybów, jeśli nie jesteś pewna, że są jadalne.