Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Parujące szyby w domu - help!

13»

Komentarz

• edytowano stycznia 2014
    Dorotak,czy masz w końcu tę kratkę??chocby jedną?
     Bo od pisania i od najpiękniejszych rysunków Savii to i tak nie ma  gdzie uciekac para.
    ;)
  • aż trudno uwierzyć, ze to dwie kobitki rozmawiają... :)
    Dorotak,czy masz w końcu tę kratkę??chocby jedną?
     Bo od pisania i od najpiękniejszych rysunków Savii to i tak nie ma  gdzie uciekac
    ;)
    Do rzeczowej rozmowy jeszcze mi właśnie tylko Brydzi brakowało. 
  • Nie, niestety nie mam. Zamontowanie tu czegokolwiek jest niemożliwe zupełnie:( Jest komin wentylacyjny... ale... hie,hie,hie, nie dało się zamontować do niego nawet okapu (mamy taki pochłaniający)...

na razie intensywnie wietrzę i wycieram i myślimy z P. co dalej począć...
  • No i opcja otworzenia tylko jednej części okna nie jest możliwa w tych oknach. Tak, żeby zewnętrzna część była zamknięta, a wewnętrzna otwarta...
  • edytowano stycznia 2014
  • @Bea cieszę się że jestem Twoim natchnieniem 8->
  • Nie, niestety nie mam. Zamontowanie tu czegokolwiek jest niemożliwe zupełnie:( Jest komin wentylacyjny... ale... hie,hie,hie, nie dało się zamontować do niego nawet okapu (mamy taki pochłaniający)...
    Oj tam, wszystko jest możliwe jak się ma wizje. ;)
  • Dorotak. a czemu nie możesz dziury w suficie wyrąbać? Albo dziury w tym kominie co go masz?
  • Ja tam wszystko muszę w domu planować, analizować, projektować... No, ale lubię to. :-)

A mój M lubi wykonywać co wymyślę :D
  • wylazl nam grzyb w pokoju...w trzech rogach.

dom rodziców, wentylacja do d...pipla.

Co zrobić?
  • teraz na kucie kratek nie ma szans...

wietrzymy codziennie.kiedy nie wietrze,okna są rozszczelnione.

@Bea

jak osuszyć?
  • a czemu osuszuszacz to ostateczność?
    wolałabym nie podnosić temp..spimy tam.
  • edytowano grudnia 2014
    Stałem się praktykiem w temacie ;). Jednym z problemów jest wentylacja, ale to mniejsza przyczyna. Większa to ta, że skraplanie i w konsekwencji grzyb powstaje w miejscach wychłodzonych, gdzie powietrze uleg skropleniu. Świadczy to najczęściej o mostku termicznym, dlatego często powstaje w rogach lub przy oknach, jeżeli okolice okna nie są dobrze zaizolowane. Rozwiązanie ocieplić.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.