Drogie żony, mam od Was 16 potwierdzeń pod rozpiską + 3 potwierdzenia telefoniczne od @mader( w imieniu swoim, K. i S.). Brakuje potwierdzenia od Klementyny ale zważywszy na fakt, że jest w tej Róży od początku i loguje się bardzo rzadko - ostatnie wejście na forum ma z początku sierpnia - a w związku z tym nie przeczytała informacji organizacyjnych, które zamieściłam i privow - ufam, że trwa na modlitwie i wkrótce zgłosi się i w formie podpisu lajkiem pod rozpiską na październik 2021 i do mnie na priv. @Klementyna liczę na Ciebie. I jeden raz robię dla Ciebie taki wyjatek
Spotykamy się w tym samym miejscu za miesiac( rozpiska w ostatnim dniu miesiąca, potwierdzenia - pierwsze dwa dni miesiąca). Zamykam listę obecności.Wszystkim dziękuję za obecność. Róża w komplecie. Z Bogiem, dzielne niewiasty!
Modlitwy rozpoczynające różaniec odmawia w tym miesiącu @Aneta : Wierzę w Boga, Ojcze Nasz x1, Zdrowaś Maryjo x3, Chwała Ojcu, O Mój Jezu. Potwierdzamy swoją obecność modlitewną i łączność z różą za pomocą lajka pod rozpiską. Proszę o sprawne, piękne zgłaszanie się o czasie: do 2-giego listopada zbieramy się w pełnym składzie - tak jak się umawiałyśmy
Chciałabym, żeby przyjął się u nas zwyczaj, że przychodzimy na zmianę tajemnic w czasie od ostatniego dnia miesiąca( wtedy pojawia się nowa rozpiska) do 2-go dnia każdego miesiąca. Jest to do zrobienia
Czy ma któraś z Was kontakt pozaforumowy z @Aneta, @Pinia, @Anna78 i @Lorelei ? Dawno się nie logowały, nie ma ich jak zawolac Jeśli tylko znacie się - powiadomcie, że czekamy, jest zmiana tajemnic.
Zamknę listę obecności jak zobaczę 17 podpisów pod rozpiska na listopad( mader + 2 dziewczyny od niej = 3 osoby, które są spoza forum ale mam od nich potwierdzenia i kontakt).
Żeby to czekanie na deser nie weszło nam tu w krew <span></span> Teraz deserem jest @Lorelei. Taki piękny masz nick Lorelei a tak nie przychodzisz....ajajaj Chodź już wreszcie!
@Lorelei wszystko dobrze Bardzo się cieszę, że jestes. Ostatnie dwa dni były świąteczne, wyjazdy, rodzinne spotkania - wiadoma sprawa. Jest 17 osób ( wprawdzie 16 podpisów - @Anna78 podlajkowala nie pod rozpiska a pod intencjami) + 3 potwierdzenia od mader, od K. i od S. Tak więc 20 osób. Dziękuję Wam Róża PW Matki Bożej Cierpliwie Słuchającej melduje się w komplecie
Słuchajcie, pierwszego dnia miesiąca mamy zmianę tajemnic i proszę o wzięcie sobie tego do serca. Jest zmiana i przychodzimy choćby się waliło, paliło i śnieżyło. Modlitwa też wymaga zdyscyplinowania i porządku. Szanujmy zasady funkcjonowania Róży.
Bardzo Was proszę o przychodzenie na zmianę tajemnic na czas. Rozpiske umieszczam wieczorem ostatniego dnia miesiąca. Zmiana tajemnic jest pierwszego. Dziś już trzeci i nadal nie ma 2-ch osób. Nie może tak być. Musimy nad tym popracowac i zewrzeć szeregi.
Damy rade! Fajne babki jesteście tylko się za Wami nachodzić muszę Tak czy inaczej radosna wiadomość: Róża w komplecie. Chwała Panu! Wklejam wizerunek Matki Boskiej z Kalwarii Pacławskiej k.Przemyśla. Nieznany autor obrazu przedstawił Maryję z długimi, swobodnie opadającymi na ramiona włosami. Jedno ucho pozostawił jednak odkryte, co przyczyniło się do nadania Matce Boskiej Kalwaryjskiej tytułu Matki Boskiej Słuchającej.
@Milamama w tym miesiącu prosimy Cię o modlitwy rozpoczynające różaniec: Wierzę w Boga, Ojcze Nasz, Zdrowaś Maryjo X3, Chwała Ojcu. Mader nie ma już na forum. Potwierdziła mi rano telefonicznie, że ona, Kinga i Sylwia trwają cały czas w rozy za mężów, pilnują zmian tajemnic - wysyłam im rozpiski. Dziękuję Wam wszystkim za modlitwę za mężów. To bardzo umacnia naszych mężczyzn. Proszę o zgłaszanie się pod rozpiską. Wasza obecność jest świadectwem i małą cegiełką, która podpiera inne cegiełki i tworzy razem silny mur! Chodźcie się podpisać
Komentarz
Spotykamy się w tym samym miejscu za miesiac( rozpiska w ostatnim dniu miesiąca, potwierdzenia - pierwsze dwa dni miesiąca).
Zamykam listę obecności.Wszystkim dziękuję za obecność. Róża w komplecie. Z Bogiem, dzielne niewiasty!
Bardzo proszę - rozpiska na:
Listopad 2021:
Tajemnice radosne:
1. @Aneta
2. @Hanq
3. @MagdaD
4. @Klementyna
5. @fruza
Tajemnice światła:
1. @Renka
2. @Polly
3. @manna
4. @Pinia
5. @ominika
Tajemnice bolesne:
1. K. od @mader
2. @In Spe
3. @malagala
4. @zapominajka
5. @MAFJa
Tajemnice chwalebne:
1. @Anna78
2. @mader
3. S. od @mader
4. @Milamama
5. @Lorelei
Modlitwy rozpoczynające różaniec odmawia w tym miesiącu @Aneta : Wierzę w Boga, Ojcze Nasz x1, Zdrowaś Maryjo x3, Chwała Ojcu, O Mój Jezu.
Potwierdzamy swoją obecność modlitewną i łączność z różą za pomocą lajka pod rozpiską.
Proszę o sprawne, piękne zgłaszanie się o czasie: do 2-giego listopada zbieramy się w pełnym składzie - tak jak się umawiałyśmy
Ponizej wklejam intencje, jeśli ktoras z Was chce sobie podejrzeć i sprawdzić, która z nich przypada na jaką tajemnicę.
Tajemnice Radosne
1. O trwałość naszych małżeństw i przezwyciężanie sytuacji kryzysowych2. Aby nasi mężowie stawali się świętymi ojcami
3. O ochronę umysłów naszych mężów przed kłamstwami nieprzyjaciela
4. O mądrość Bożą dla mężów przy podejmowaniu każdej decyzji
5. O wyzwolenie dusz naszych mężów ze wszystkich negatywnych emocji
Tajemnice Światła
1. O łaskę świadomości błędów popełnianych przez naszych mężów
2. O uwolnienie naszych mężów ze wszystkich krępujących ich więzów
3. O łaskę niezachwianej wiary dla naszych mężów
4. O siły i odwagę dla naszych mężów do bycia prawymi ludźmi
5. O łaskę wyboru przez naszych mężów prawdziwych, wierzących przyjaciół
Tajemnice Bolesne
1. O łaskę nieskalanej reputacji dla naszych mężów
2. O wytrwałość w okazywaniu wzajemnej czułości i troski w naszych małżeństwach
3. O Boże błogosławieństwo dla pracy wykonywanej przez naszych mężów
4. O Boże prowadzenie naszych mężów w rozporządzaniu finansami
5. O uwolnienie naszych mężów od niszczącego ich lęku
Tajemnice Chwalebne
1. O codzienne odnajdywanie i wypełnianie w życiu naszych mężów Bożego powołania
2. O kierowanie się naszych mężów w całym życiu Bożymi priorytetami
3. O upodobanie Boże w słowach wypowiadanych przez naszych mężów
4. O przemianę serc żon, aby stawały się dla swoich mężów źródłem prawdziwej radości i pomocy według Bożego zamysłu
5. Dziękczynna za wszystkich naszych mężów
Grudzień 2021
Tajemnice radosne:
1. @Lorelei
2. @Aneta
3. @Hanq
4. @MagdaD
5. @Klementyna
Tajemnice światła:
1. @fruza
2. @Renka
3. @Polly
4. @manna
5. @Pinia
Tajemnice bolesne:
1. @ominika
2. K. od @mader
3. @In Spe
4. @malagala
5. @zapominajka
Tajemnice chwalebne:
1. @MAFJa
2. @Anna78
3. @mader
4. S. od @mader
5. @Milamama
Styczeń 2022
Tajemnice radosne:
1. @Milamama
2. @Lerelei
3. @Aneta
4. @Hanq
5. @MagdaD
Tajemnice światła:
1. @Klementyna
2. @fruza
3. @Renka
4. @Polly
5. @manna
Tajemnice bolesne:
1. @Pinia
2. @ominika
3. K. od @mader
4. @In Spe
5. @malagala
Tajemnice chwalebne:
1. @zapominajka
2. @MAFJa
3. @Anna78
4. @mader
5. S. od @mader
@Milamama w tym miesiącu prosimy Cię o modlitwy rozpoczynające różaniec: Wierzę w Boga, Ojcze Nasz, Zdrowaś Maryjo X3, Chwała Ojcu.
Mader nie ma już na forum. Potwierdziła mi rano telefonicznie, że ona, Kinga i Sylwia trwają cały czas w rozy za mężów, pilnują zmian tajemnic - wysyłam im rozpiski. Dziękuję Wam wszystkim za modlitwę za mężów. To bardzo umacnia naszych mężczyzn.
Proszę o zgłaszanie się pod rozpiską. Wasza obecność jest świadectwem i małą cegiełką, która podpiera inne cegiełki i tworzy razem silny mur!
Chodźcie się podpisać