Proszę, żebyście się podpisywały pod rozpiska w formie "podziękuja". Ważny jest porządek w tym wszystkim, to bardzo ułatwia pracę zelatorce i oszczędza czas.
Drogie żony pod rozpiska widnieje 15 podpisów a powinno być 17 ale stan się zgadza - po prostu dwie osoby zgłosiły się w formie postu. Okey więc mamy 17 potwierdzeń + 3 telefoniczne potwierdzenia od dziewczyn spoza forum: Kamili( poprzednio pomyliłam się w imieniu, przepraszam), Sylwii i Mader. No to w imię Boże, mamy komplet!
Kochane różyczki. Od jutra zmiana tajemnic i choć luty to zimny miesiąc a róże trzeba chronić przed zimnem - ta za mężów dzielnie kwitnie i trwa pomimo chłoszczących wichrów, śniegu i braku słońca. To miłość żon + łaska Boża, którą wypraszacie za pośrednictwem Matki Bożej i nie może być inaczej Tak trzymać!
Modlitwy rozpoczynające poprowadzi w tym miesiacu Sylwia. Wysłałam do Mader rozpiskę i spodziewam się jutro 3-ch potwierdzeń od niej. Pozostałe 17 potwierdzeń chce tu widzieć pięknie pod rozpiską
Roza w komplecie! Dziękuję Wam wszystkim Piękne votum w Święto Ofiarowania Pańskiego! Powiem Wam: dziś po mszy sw miałam okazję zobaczyć taka tradycyjna zmianke tajemnic różańcowych u nas w parafii Powstała u nas Róża sw. Józefa rodziców za dzieci i wlasnie dziś z tymi karteluszkami mieli zmianę a ja sobie o Was pomyslalam, różyczki kochane.
Modlitwy rozpoczynające będzie odmawiać w tym miesiącu Mader. Czekam na Wasze potwierdzenia. Mam nadzieję, że się tu pięknie uwiniemy i do Środy Popielcowej będzie 17 podpisów pod rozpiską jak złoto No to do dzieła!
Dobrze, ja właśnie dlatego proszę o zgłoszenia, bo wiem że dużo osób na czas Wielkiego Postu robi sobie przerwę od forum a to już jutro początek więc liczy się czas.
W tym miesiącu modlitwy rozpoczynające różaniec odmawia @Anna78 - Znak krzyża, Wierzę w Boga, Ojcze Nasz, 3x Zdrowaś Maryjo o przymnozenie wiary, nadziei i miłości. Bardzo proszę o to abyście pamiętały o zbiórce na zmianie tajemnic. To obowiązek każdej z uczestniczek i odpowiedzialność za to dobro, za to dzieło. To również obietnica dana Matce Bozej. Wasza obecność umacnia inne osoby. Dajecie w ten sposób świadectwo swojego oddania i walki zarazem. Czekam na 17 potwierdzeń obecnosci pod zmianą tajemnic.
Dziewczyny, proszę o większe zdyscyplinowanie i zrozumienie dla pracy zelatorki. Są osoby, które miesiąc w miesiąc są wołane po kilka razy. Prowadzę kilka Róż, mam pod opieką kilkadziesiąt osób. Bardzo ułatwi mi jeśli będziecie regularnie pamiętały o przychodzeniu pierwszego dnia miesiąca lub ostatniego dnia miesiąca mijającego na zbiórkę = zmianę tajemnic.
Komentarz
No to w imię Boże, mamy komplet!
Luty 2022
Tajemnice radosne:
1. Sylwia od Mader
3. @Lorelei
4. @Aneta
5. @Hanq
Tajemnice światła:
1. @MagdaD
2. @Klementyna
3. @fruza
4. @Renka
5. @Polly
Tajemnice bolesne:
1. @manna
2. @Pinia
3. @ominika
4. Kamila od Mader
Tajemnice chwalebne:
1. @malagala
2. @zapominajka
3. @MAFJa
4. @Anna78
5. Mader
Modlitwy rozpoczynające poprowadzi w tym miesiacu Sylwia. Wysłałam do Mader rozpiskę i spodziewam się jutro 3-ch potwierdzeń od niej. Pozostałe 17 potwierdzeń chce tu widzieć pięknie pod rozpiską
Marzec 2022
Tajemnice radosne:
1. Mader
2. Sylwia od Mader
5. @Aneta
Tajemnice światła:
1. @Hanq
2. @MagdaD
3. @Klementyna
4. @fruza
5. @Renka
Tajemnice bolesne:
1. @Polly
2. @manna
3. @Pinia
4. @ominika
5. Kamila od Mader
Tajemnice chwalebne:
1. @In Spe
2. @malagala
3. @zapominajka
4. @MAFJa
5. @Anna78
Modlitwy rozpoczynające będzie odmawiać w tym miesiącu Mader. Czekam na Wasze potwierdzenia. Mam nadzieję, że się tu pięknie uwiniemy i do Środy Popielcowej będzie 17 podpisów pod rozpiską jak złoto No to do dzieła!
Kwiecień 2022
Tajemnice radosne:
1. @Anna78
2. Mader
5. @Lerelei
Tajemnice światła:
1. @Aneta
2. @Hanq
3. @MagdaD
4. @Klementyna
5. @fruza
Tajemnice bolesne:
1. @Renka
2. @Polly
3. @manna
4. @Pinia
5. @ominika
Tajemnice chwalebne:
1. Kamila od Mader
3. @malagala
4. @zapominajka
5. @MAFJa
W tym miesiącu modlitwy rozpoczynające różaniec odmawia @Anna78 - Znak krzyża, Wierzę w Boga, Ojcze Nasz, 3x Zdrowaś Maryjo o przymnozenie wiary, nadziei i miłości.
Bardzo proszę o to abyście pamiętały o zbiórce na zmianie tajemnic. To obowiązek każdej z uczestniczek i odpowiedzialność za to dobro, za to dzieło. To również obietnica dana Matce Bozej. Wasza obecność umacnia inne osoby. Dajecie w ten sposób świadectwo swojego oddania i walki zarazem.
Czekam na 17 potwierdzeń obecnosci pod zmianą tajemnic.