Mam nadzieję, że uda się chociaż w małym stopniu pomóc... bardzo poruszyła mnie ta historia. Dzisiaj prawie każdy ma ciężko, ale kiedy zobaczyłam w jakich warunkach żyje ten Pan...
napiszę więcej wieczorem, sprawdzamy co dzieje się z Panem Leszkiem, mąż był u niego wczoraj i dzisiaj kilka razy, ale nikt nie otwiera, obdzwoniliśmy dwa szpitale...
Klarciu, pomysl Twoj moze byc nie do zrealizowania z kilku wzgledow.
1. Na miejsce w Domu Opieki czeka sie baaaaaardzo dlugo
2. Dom Opieki kosztuje - nie wiem, jaka wzmiankowany Pan ma emeryture, lub rente i czy by wystarczyla
3. Sa ludzie, ktorzy nei chca isc do Domu Opieki, tylko wola biedowac poza - czasem obawiaja sie utraty jakiejs niezaleznosci, czasem wstydza sie, ze musza prosic o pomoc i Dom Opieki jest dla nich w pewnym sensie ujma na honorze, poza tym - w ich oczach czasem to jest taka 'umieralnia', a oni chca skonac na wlasnych smieciach Nie wiem, jakie jest stanowisko tego Pana, oczywiscie.
Dom Opieki bylby pewnie jakims rozwiazaniem, ale niekoniecznie realnym w tym przypadku - chociaz pomysl do dyskusji...
Komentarz
Mam nową dużą poduszkę. Podajcie adres jak będziecie mieć.
Coś jeszcze też się znajdzie.
+++
i to przy "Naszym" kościele.
Dobrze,ze D. zrobił tą stronę i się zainteresował.
Moze jakos rozesłać ludziom. którzy działają przy Jezuitach?
my mamy sporo rzeczy. mozęmy jakos podwieźć.
Biedny Dziadzius:(
Dobrze @Bridget ,ze założyłaś wątek.
Klarciu, pomysl Twoj moze byc nie do zrealizowania z kilku wzgledow.
1. Na miejsce w Domu Opieki czeka sie baaaaaardzo dlugo
2. Dom Opieki kosztuje - nie wiem, jaka wzmiankowany Pan ma emeryture, lub rente i czy by wystarczyla
3. Sa ludzie, ktorzy nei chca isc do Domu Opieki, tylko wola biedowac poza - czasem obawiaja sie utraty jakiejs niezaleznosci, czasem wstydza sie, ze musza prosic o pomoc i Dom Opieki jest dla nich w pewnym sensie ujma na honorze, poza tym - w ich oczach czasem to jest taka 'umieralnia', a oni chca skonac na wlasnych smieciach Nie wiem, jakie jest stanowisko tego Pana, oczywiscie.
Dom Opieki bylby pewnie jakims rozwiazaniem, ale niekoniecznie realnym w tym przypadku - chociaz pomysl do dyskusji...