Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

PiS chce dać 500 zł miesięcznie na dziecko

24

Komentarz

• komu zabierze ?
    to proste - powiększy dług np. obligacjami i nasze dzieci będą musiały same je spłacić jak dorosną ale jeszcze. z odsetkami
  • edytowano lutego 2014
    Rybiński mnie rozczarował, mimo że lubię jego analizy. Także pisze jak polityk, zresztą nic dziwnego, miał (czy ma) swoją partię...

Każde rozdawanie pieniędzy w gotówce jest złe. Z samej zasady demoralizujące, bo zniechęca do pracy. Powinno być zarezerwowane dla trudnych sytuacji, chorób, wybitnie trudnych syt. życiowych.

Zgadzam się z Pioszo i Spiochem.

PiS prezentuje tu paskudny socjalizm i populizm czystej wody. Pomijając samo rozdawnictwo, jaką rolę poza krótkoterminowym ulżeniem rodzinom wielodzietnym miałoby to spełnić? Czy wrócą Z Wysp te rodziny, które tu nie miały dzieci, a tam mają po 2-3 na początek? No i nie wszystkie rodziny są takie jak na tym forum, rozdawnictwo będzie też dotyczyć prawdziwych patologii, które tylko żyją z zasiłków, bo się tak urządzili i takie podejście jest dziedziczne. Myślicie, że wydadzą te pieniądze na dzieci? A na PiS i tak nie zagłosują, bo nie chodzą na wybory he he.

Obniżka podatków, tych z nazwy i innych obciążeń, jak ZUS i inne koszty pracy, bon edukacyjny - to są dobre rozwiązania, a nie takie prezenty. Wipler próbował będąc w PiS to forsować, ale musiał się wynieść. Acha, we wczorajszym programie PiS kolejne beznadziejne hasło - precz z umowami śmieciowymi (żeby ich związki poparły). No sami się proszą, żeby ich nie popierać.
  • Wszystko prawda, mader, tylko kto rozpocznie tę rewolucję, wywali armię urzędasów, zlikwiduje przywileje różnych grup, no kto?
  • edytowano lutego 2014
    Cieszę się, że tyle osób na forum jest w tak dobrej sytuacji materialnej, że może się pryncypialnie pooburzać na pomysły niedobrego Kaczyńskiego. Jak pewnie wiecie, w Polsce wielodzietność jest wstępem do ubóstwa i większość dużych rodzin żyje pod kreską. Ponieważ nie wątpię, że pragniecie im pomóc, zapraszam do kontaktu z Pogotowiem Mamy Róży, które korzystając z Waszej hojności będzie mogło wesprzeć potrzebujących :)
  • Na szczęście nie trzeba głosować na PiS. Według sondaży do sejmu wejdzie także Platforma, SLD i Ruch Palikota. Jest w czym wybierać :)
  • i tylko taki masz wybór ?
    współczuję...
  • Normalnie agitacja jakbyś czek z pisu dostał.
  • Oj, jak bym chciał dostać, bo mi się samochód rozkraczył i nie mam na lawetę.
  • edytowano lutego 2014
    ja chętnie oddam głos na PiS gdy Jarek JESZCZE powie że:
    - rozpędzi min połowę urzędasów
    - kwota wolna od podatku jak UK i Niemcy, czyli ok. 30 000 PLN
    - rozliczanie podatków na wszystkich członków rodziny
    - 0 vat na wszytko co dla dzieci
    - 15-19 % podatek dla wszytkich - podatek liniowy od kwoty ponad wolnej od podatku
    - zero zwolnień dla obcego kapitału
    - koniec ZUS przynajmniej dla wchodzących w system
    - odpieprzy się od "smieciowych umów"

na początek wystarczy
  • on powiedziec moze.słowa nic nie kosztują
  • - rozpędzi min połowę urzędasów
    --------------------------------------------
    właśnie, więcej niż połowę, wszystkich no... prawie... Kluzik Rostkowską może sobie zostawić i niech reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje reformuje
  • edytowano lutego 2014
    Z drugiej strony jak ten system ma paść to zanim padnie najlepiej samemu się nachapać. Lepiej niż nachapać mieli by się np. postkomuniści lub biurokraci z PO.
    (szydzę)
  • i jeszcze proponuje podnieść  zasiłek pielęgnacyjny bo od 10 lat wynosi tyle samo- aż 154 złote.no właśnie,powiedziec można wszystko...
    :|
  • a jeszcze dodam że jak na razie to na niepełnosprawne jest 620zł. - i nie ma więcej póki co,to ciekawe skąd wezmą takie pieniądze.z pustego w próżne to sie nie da.
  • a w temacie-jak chce dać to niech daje
    :))
  • @elizarybka zapominasz o zawrotnej kwocie dodatku do świadczenia pielęgnacyjnego (200zł) którego to dodatku do marca łaskawie nam nie zabiorą

po namyśle to bym chętnie wzięła te 500zł na dziecko :D

• edytowano lutego 2014
    ale najpierw musisz na niego zagłosować a jak  już zagłosujesz
    to może dać, a może nie dać

Jedno jest pewne, że naszą walutą będą mocno spekulować, aby rozwalić prawicowy rząd.
  • edytowano lutego 2014
    A tak kilka słów do zwolenników PO
    mimo wszystko tacy istnieją.

Rząd zabrał z II filara 100mld zł, w postaci obligacji, wrzucił rzekomo do ZUS po czym obligacje umorzył.
    i od tak zniknął dług państwowy.

Tylko że te pieniądze zostały ukradzione ludziom oszczędzającym na emeryturę.

Przeciętnego Leminga to nie boli bo nawet nie rozumie co się stało.
  • My jesteśmy gotowi ale nie za pięć stówek.
    Piotr
  • @Maciek - ale to wspomoże tylko tymczasowo. Albo naiwnych, którzy nie mają dzieci (mają mniej niż by chcieli) i myślą, że to rozwiązanie na całe ich życie.

Nie wołałbyś, żeby podatki były niższe i więcej zostawałoby Ci w kieszeni. 
  • Znów kiełbasa przedwyborcza.
  • Ja tam nie wiem, czy kiełbasa, czy nie kiełbasa. Ale reagowanie oburzeniem na to, że ktoś chce zmniejszyć obciążenia finansowe dla rodzin, to już pewne kuriozum.
  • Ja nie oburzona ,ino wierzyć się nie chce.
  • edytowano lutego 2014
    @Maciek, ale można je zmniejszyć na inne sposoby, chociaż faktycznie, do większej części wyborców przemówi proste "damy tyle i tyle".
  • @Maciek ty na prawdę uważasz, że zabieranie jednym a dawanie innym jest zmniejszeniem obciążenia? Bo ja to nazywam zwykła kradzieżą i jako katolik nie mogę czegoś takiego tolerować, nawet jeśli to ja byłbym odbiorca tych 500 stów.
  • Rozumiem, że rozliczając PIT nie korzystasz z ulgi na dzieci?
  • Z jakiej ulgi, przecież odbieram moje pieniądze, a w dodatku tylko ich część. Lepiej na prawde obniżyć pdatki wyjdzie to na kożyśc nie tylko wielodzietnym ale ogólnie gospodarce.
  • edytowano lutego 2014
    Zbierajcie przez miesiąc wszystkie paragony, a zobaczycie, że przy okazji zakupów rząd oskubał was na 300-500 zł z samego tylko VAT-u. Ile razy można powtarzać, że rząd nie ma nic dawać. WYSTARCZY, ŻEBY NIE ZABIERAŁ. Kaczy niech się obudzi w końcu z tego socjalnego snu.
  • Twoje? To dlaczego przelew przychodzi z konta urzędu skarbowego?
  • Zanim przelew przyjdzie z urzedu skarbowego, w tym samym urzedzie przez rok ląduje z mojej pensji znacznie wiecej niż ta ulga
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.