Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

PiS chce dać 500 zł miesięcznie na dziecko

13

Komentarz

• @Maciek - idee ideami a życie życiem ... masz rację lepszy rydz niż nic!
  • US to uczciwy złodziej - trochę zwraca...czyli wybór - albo obiecanki-cacanki, romans ze związkami zawodowymi, ale rozliczenie 10 kwietnia, albo dalej jeszcze gorszy kanał?
  • Proszę państwa ... demokratycznie molocha nie pokonacie! Taka natura demokracji. Pozostaje zamach stanu. Jakie służby za nami stoją: armia? policja? Nic z tych rzeczy? A może jakaś tajna wpływowa organizacja? Niestety.
  • @Spioch

analogicznie te dziesieć przykazań to taka fajna ideologia, ale życie życiem.
  • @Gregorius ... to w końcu reguły demokratyczne są święte czy nie?
  • edytowano lutego 2014
    Pis chce dać... srać
    chce wspierać biedę, niezaradność i patologię. Już Beata Szydło rano w radiu Wnet wypaplała że ma to przysługiwać tylko dla rodziny która osiąga dochód  - uwaga - w wysokości nie przekraczajęcej średniej krajowej. Za średnią krajową to ja w Warszawie mogę zapłacić czynsz, media, i waciki kupić.

Natomiast dla patologii sytuacja wymarzona. Zasiłeczek socjalny, wódeczka, płodzenie dzieci - żyć nie umierać. W de z tym całym PIS-em.
  • edytowano lutego 2014
    tak, i dopiero to powiedziała jak ją redaktor zaczął indagować. Pytać kto to jest „zamożny Polak” Wg.  PIS zamożny Polak to ten który (niezależnie od ilości dzieci) - zarabia średnią krajową. Jedna trzecia tej średniej w naszym przypadku idzie na czynsz, dwie trzecie na jedzenie. Śpię, jem. Zatem - nie umieram z głodu z rodziną i nie mieszkam pod mostem z czwórką dzieci - oto definicja zamożnego Polaka wg. PIS.
    Barany.
  • edytowano lutego 2014
    Myślałem o płodzeniu nie rodzeniu :-)
    Ale zobacz - rezygnuję z pracy za 2000 zł, zamiast tego płodzę 4 dzieci i da się żyć, zwłaszcza jeśli i tak nie mam pracy. Proste - nie szukam jej, nie staram się - bo po co. Starczy płodzić dzieci. Mówię o mężczyznach oczywiście. Idealna sytuacja dla leni, nierobów itd.
  • edytowano lutego 2014
    Efekt? Jesteś zaradny, masz pracę? Zasuwasz  - dzieci cię w domu mają mało? Jesteś zatem frajer - bo sąsiad leser leży w domu z pilotem przed plazmą na kanapie i ma finansową sytuację taką jak ty. A jaka zachęta do wchodzenia w szarą strefę! Ca za problem w dobie umów śmieciowych ukryć część dochodów? Kontynuacja komunistycznego kombinowania, leserstwa. 

• edytowano lutego 2014
    W każdym razie jest to niesprawiedliwe. W takim razie powinno być zróżnicowanie ze względu na miejsce zamieszkania. Czym innym jest średnia krajowa w Warszawie czym innym na wsi na Podlasiu. 
  • Proponuję najpierw sprawdzić, jakie są dochody w rodzinach wielodzietnych, dopiero potem snuć wizje meneli przepijających zasiłek.
  • Ja tam nie wiem, czy kiełbasa, czy nie kiełbasa. Ale reagowanie
    oburzeniem na to, że ktoś chce zmniejszyć obciążenia finansowe dla
    rodzin, to już pewne kuriozum.
    -----------------------------------------
    Pomyśl o tym w ten sposób jakby SLD chciało stawiać pomniki Żołnierzom Wyklętym
  • edytowano lutego 2014
    jak to czym się frustruję? tym że partia którą darzę sympatią od lat,  ma mnie w dupie uważając za zamożnego. I tak mówią ludzie którzy przebierają nogami do pracy w eurokołchozie z dożywotnią emeryturą  eusoposelską w wysokości kilku tysięcy euro. Hipokryci.

A dochody są zróżnicowane. Zróżnicowanie ma wiele przyczyn. Głównie chodzi mi o zróżnicowanie kosztów utrzymania w poszczególnych częściach kraju.  
  • Prayboy wybierzcie sobie takiego prezydenta miasta co wam dorzuci... w czym problem. Zróżnicowanie jest gupie. Całe Podlasie nie ma tyle urzędów co w Warszawie na jednej ulicy.
  • edytowano lutego 2014
    jak widać z powyższych tabelek im niższa pansja tym mniej ludziom chce się pracować. Zresztą się im nie dziwię. Dawanie 500 zł na każde dziecko spowoduje zwiększenie bezrobocia. A na końcu i tak wszyscy za to zapłacimy w wyższych podatkach. 
    I co z tego że nie ma urzędów? Nie jestem urzędnikiem.
  • edytowano lutego 2014
    Poza tym określanie średniej krajowej to jest dopiero głupie. Jenen bankier zarabia milion miesięcznie i tysiąc ślusarzy zarabia tysiąc złotych . I mamy średnią krajową 3200. To tak jak w porzekadle że koń i kaczka mają średnio 3 nogi. To dopiero jest głupie.
  • myśl, myśl
    Rodzinne pod warunkiem że matka nie pracuje zawodowo, wiecej pracy dla mezczyzn, wyższe zarobki. Ale do tego trzeba płatnych przedszkoli, a ty jesteś raczej za darmowymi.
  • z matematyką chcesz dyskutować? średnia to średnia... w wojsku było strzelanie na celność i na rozrzut
  • nie, średnia to nie średnia, bowiem są różne rodzaje średniej
  • a Ty co Banach?
  • a w wojsku byłeś?
  • Ja sie tylko zastanawiam, dlaczego Kaczynski nie powie wprost, ze jest socjalista, tylko mydli ludziom oczy bajeczkami o prawicowej partii. Przeciez ten pomysl zywcem sciagniety z poradnika mlodego socjalisty - obiecaj, ze zrobisz dobrze ludziom za nie swoje.
    Gospodarka, po pierwsze, pozniej mozna rozdawac prezenty.
  • myśl, myśl
    Rodzinne pod warunkiem że matka nie pracuje zawodowo, wiecej pracy dla mezczyzn, wyższe zarobki. Ale do tego trzeba płatnych przedszkoli, a ty jesteś raczej za darmowymi.

A jak matka pracuje, to za karę nie dostaną? Tak czy siak takie rozwiązanie, nawet jeśli przy okazji wspomogłoby to rodziny wielodzietne w trudnej sytuacji, to I TAK robi dobrze leniom, którzy żyją w baraku, ale przed plazmą i z piwskiem i jadą na zasiłkach, a których dzieci i tak z pieniędzy "rodzinnych" nie korzystają. I w dodatku nie głosują. W Polsce bardziej opłaca się nic nie robić niż pracować. U mnie w mieście wybudowano niedawno bloki socjalne, standard lepszy niż niejeden blok z lat. 80, o starszych nie wspominając. Jedyne kryterium przydziału - dochodowe. I jak ktoś pracuje, to za karę ma kredyt na 30 lat, a jak nie - w nagrodę mieszkanie, gdzie ponosi tylko koszty mediów (a jak nie płaci to nie wiem, co się dzieje, bo w tej chwili raczej nie wyrzucali, gdyż większość komunalnych mieszkań to stare drewniaki, ale już zaczęły się w nich "przypadkowe" pożary i będzie więcej jak zaczną kolejne nowe mieszkania przydzielać).

Na dużą skalę takie benefity dzietności w Polsce nie zwiększą, zresztą kto rozsądny by wierzył w obiecanki na 4 lata kadencji.
  • "dlaczego Kaczynski nie powie wprost, ze jest socjalista, tylko mydli ludziom oczy bajeczkami o prawicowej partii"

Ponieważ w dzisiejszych czasach socjalista to ten, który jeździ jaguarem na paradę równości.
  • A jak matka pracuje, to za karę nie dostaną? 
    ________

dokładnie
  • Jak to ma być program "odmiany" Polski, to dziękuję. Też chcą utrzymać status quo, tylko zmienić osoby na stołkach. I znowu do koalicji przyjdą oszołomy fundujące amnestię maturalną i "reformę" edukacji w postaci mundurków.
  • sam pomysł nie jest zły, ale uważam że  powinien być liczony dochód na członka rodziny, tak jak np. w dopłacie za przedszkole, uwzględnienie średniej krajowej na rodzinę niezależnie czy masz dwoje czy czworo czy 10 dzieci to pomysl debila. Bo tak to  - absurd - załapuję się na obniżoną  opłatę w przedszkolu a na doplatę na dziecko juz nie. 
  • O, proszę. Ergo ma uraz na punkcie Giertycha jak widzę. Wołało się "Giertych do wora, wór do jeziora", hę?

PS. Spoko wodza, teraz Długi Roman ma już innych przyjaciół.
  • A jak matka pracuje, to za karę nie dostaną?
    ----------------------------
    Tak. Skoro woli iść do pracy zawodowej zamiast zająć się domem to za karę nic.

Pomijam określenie pracować= iść do roboty, nie pracować=tyrać w domu.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.