ta, kryterium dochodowe 504 zł na osobę - toz to smiech na sali. Jak ktoś ma kredyt hipoteczny na niemałe mieszkanie - dom bo ma duzą rodzinę to przy takim dochodzie pozostaje wegetacja.
@Maciek - zapamiętałam to jako największe absurdy...nic nie stoi na przeszkodzie, żeby następnym razem znaleźli się podobni reformatorzy, zresztą ci, którzy są teraz nie są lepsi. Piję do tego, że w sumie poza nazwiskami nic się nie zmieni. Czytałam wywiad z Kaczyńskim w "Do Rzeczy", jakieś 2 numery temu. Zauważa on oczywiście słusznie, jaką grandą są rządy PO zwłaszcza lokalnie (jak się kręci lody itp.), tylko nawet z tego wywiadu bije to, że jego najbardziej boli, że to ONI tam siedzą. PiS będzie dążyć do prawdziwego śledztwa w sprawie Smoleńska, to jasne. Ale plan dla gospodarki, uzdrowienie - ja tego nie widzę.
@Taw - ok, pracuje zawodowo, jak wolisz. Ostatecznie i tak najbardziej opłaca się leżeć brzuchem do góry, już teraz. Nie znasz takich?
Bez amnestii nie przeszłoby wprowadzenie obowiązkowej matury z matematyki, a to raczej tylko na dobre wyszło. A reformą było "zero tolerancji" tak dla ścisłości. Mundurki- co zrobić jak rodzice mylą podstawówkę z liceum artystycznym.
@Taw - ok, pracuje zawodowo, jak wolisz. Ostatecznie i tak najbardziej opłaca się leżeć brzuchem do góry, już teraz. Nie znasz takich? ---------------------------------------------------- Już pisałem o wypłacaniu rodzinnego przez ZUS. Powrót do rozwiązania sprzed 2001 wystarczy i już zasiłek jest tylko dla pracujących. A socjal niech spieprza do swoich komunalnych mieszkań.
Dlaczego by nie przeszło? ATSD, wiesz, jaka to żenada ta podstawowa matematyka? Właśnie taka, żeby większość zdała, a potem uczelnie muszą zajęcia wyrównawcze robić. Zobacz sobie te pytania, śmiech an sali. Mundurki na szpan nie pomogą, jak nie strojem, to czym innym się da.
Ja tylko dopowiem, ze w Niemczech, gdzie takie rozdawnictwo istnieje (niecale 200 euro/ dziecko bez wzgledu na dochody) nie przynioslo to oczekiwanego rezultatu. A dlatego, ze nikt nie skusi sie na dziecko za 200 euro, jesli panstwo zabiera mu co miesiac kilkakrotnie wiecej (maz). Albo oddaje sie 70 % pensji (moj przypadek), albo dostaje sie karny podatek za prace w dwoch miejscach (Tez przez to przeszlam, bo to niesprawiedliwe, ze jedni maja po dwie prace, a inni nawet jednej nie moga znalezc - moze Kaczynski podchwyci pomysl?).
Bea no nie chcę umniejszać Twojej roli ale za darmo tego nie robisz, fakt , że nieco głupie jest branie pod uwagę do rodzinnego (na Twoje) kasy z zastępczej. Rodzice biologiczni powinni płacić alimenty (zdaje się tak jest). Wiesz że moi znajomi tak się zaprzyjaźnili z biologicznymi, że dzieci wróciły do rodziny?
Ciekawe jak to jest tłumaczone, takie pobieranie rodzinnego na dziecko, którego nie ma. Może jakieś warunki trzeba spełniać, mają prawa rodzicielskie, czyli może dążność do powrotu dzieci do domu?
Mam bliskich znajomych prowadzących rodziny zastępcze już od kilkunastu lat i jest to dla mnie wystarczające by za to się nie brać jednak nie przeczą faktowi że kasa choć marna daje pewną stabilizację... zwłaszcza obecnie gdy inne rodziny z ich otoczenia dotknął kryzys.
Tłumu nie będzie, a stawiam że będzie coraz mniej chętnych ( z tego co się dzieje, włażenia urzędasów w każdą sprawę) tak że w konsekwencji zostaną tylko ci którym zależy wyłącznie na kasie albo tylko tacy będą się zgłaszali.
no właśnie. ale to ty kasę zgarniasz, upychasz dzieci w komórce, karmisz odpadkami i masz luz. szkoda gadać.
--------------------------
A kto tak napisał ? jak rodzina ma dostać rodzinne to wielkie halo bo patologia przepije, a jak ktoś wspomni o tym że RZ dostają pieniądze na dzieci to wielkie aj waj co to za pieniądze.
Mundurek zasłania zwykle cycki no i ogranicza widoczność stringów... mi to pomaga w skupieniu nad sprawami wyższego rzędu jak matura. Wiem co mówię do liceum chodziłem dobre 10lat.
Mi się nóż w kieszeni otwiera jak słyszę na co idą pieniądze w naszym mieście i nie miałabym nic przeciwko żeby rodzina dostała wsparcie a nie stadion! Ale obawiam się że pieniądze jeśli dadzą to z pakietem kontroli rodziny!
A propos Wrocławskiego stadionu, znajomy moich rodziców miał we Wro dużą firmę deweloperską, wygrał przetarg na budowę jakiegoś fragmentu stadionu. Wzięli kredyty na grube miliony , zrobili co mieli zrobić, a miasto nie uregulowało należności bo nie ma kasy. Gość dostał wylewu, ledwie przeżył i został z długam.
@Taw no tak, fakt. Oczywiście rozumiem, że bierzesz pod uwagę też męski stringi. Nowa matura z podst. matematyki jest do zdania z zamkniętymi oczami, w razie jak ktoś zapomni mundurka.
Komentarz
Jak ktoś ma kredyt hipoteczny na niemałe mieszkanie - dom bo ma duzą rodzinę to przy takim dochodzie pozostaje wegetacja.
Ja juz widze jak rozdaja wszystkim......
ok, pracuje zawodowo, jak wolisz. Ostatecznie i tak najbardziej opłaca
się leżeć brzuchem do góry, już teraz. Nie znasz takich?
----------------------------------------------------
Już pisałem o wypłacaniu rodzinnego przez ZUS. Powrót do rozwiązania sprzed 2001 wystarczy i już zasiłek jest tylko dla pracujących. A socjal niech spieprza do swoich komunalnych mieszkań.
Coś to tak dziwnie napisałaś i chyba (domyślam się) pomieszałaś dwa fakty bycie RZ i rodzinne na własne dzieci.
Mam bliskich znajomych prowadzących rodziny zastępcze już od kilkunastu lat i jest to dla mnie wystarczające by za to się nie brać jednak nie przeczą faktowi że kasa choć marna daje pewną stabilizację... zwłaszcza obecnie gdy inne rodziny z ich otoczenia dotknął kryzys.
Zasiłek rodzinny nie przysługuje, jeżeli:
(...)2) dziecko zostało umieszczone w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie albo w pieczy zastępczej;
3) osoba ucząca się została umieszczona w instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie;
Nam zabrano.