Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Mieszkanie na Ochocie mam do wynajęcia lub sprzedania

edytowano marca 2015 w Pomagajmy sobie
Mam do wynajęcia fajne mieszkanie na Starej Ochocie. Tu ogłoszenie:
http://dom.gratka.pl/tresc/401-31962013-mazowieckie-warszawa-niemcewicza-26.html
Będę wdzięczna za rozpowszechnienie tej informacji. A nuż ktoś się znajdzie zainteresowany.
«13

Komentarz

• Z doświadczenia osoby poszukującej mieszkania polecam podać metraż, ilosc pokoi i nr telefonu. Wiecej informacji byłoby nieczytelne imho.
  • do wynajęcia bezpośrednio. tyle m2, tyle pokoi.
    tel:.....

Nic więcej.
  • ekstra mieszkanie od wlasciciela ;)
  • jakbyście ogłąszali się też na darmowych portalach - daj znać! udostępnimy na fb np. :D
  • Na baner to tak jak pisza dziewczyny ze bezposrednio metraz ile pokoi tel
    W ogloszeniu juz mozna poszalec i copywriter wiecej powie. Ja nie chwalac sie mam w tym niezle wyniki wiec chetnie podpowiem. Daj znac jakby potrzeba bedzie. I tak jak ktos juz napisal, zauwazylam ze ostatnio dobrze sie wynajmuje przez fejsa, wiec rzuc linka abysmy mogli powklejac
  • Bardzo chętnie skorzystam z fejsowych propozycji, bo sama nie mam tam konta. W kwestii ogłoszenia jeszcze mam chwilę, bo czekam, aż się remoncik skończy (jakoś w przyszłym tygodniu ma się to stać), a banerek chcieliśmy sobie już zawczasu zamówić, co by był gotowy.
    @Malia - do Ciebie też się chętnie uśmiechnę w kwestii copywriterskiej konsultacji treści ogłoszenia :-D
  • @origami - gdyby to było 15 m, to nawet ogłoszenia by nie trzeba było dawać - na pniu by zeszło. Sęk w tym, że to znacznie więcej... ;-)
  • powtórzę za marceliną:

wynajmę bezpośrednio
    80m2   4 pokoje
    603 666 777
  • Katarzyno, nie wiem jakie prawo obowiazuje w Polsce, ale nie wiem, czy wywieszanie banera jest mozliwe/ legalne. W naszym mieszkaniu tylko sciany wewnatrz naleza do nas, zewnetrzna elewacja juz nie :/
  • A jeśli chodzi o kolory, to niech się nie zlewają z resztą otoczenia. Tego typu banery są często w tonacjach żółty-czarny, więc może w tym kierunku pójść, bo wówczas taki banner będzie łatwiej wychwycony wzrokiem.
  • edytowano kwietnia 2014
    Baner jest. Zgodnie z Waszymi sugestiami - możliwie prosty i konkrety.
    Teraz umieszczamy w necie ogłoszenie. Wstępna wersja jest następująca:

Piękne mieszkanie 94 m2 w centrum Warszawy. Zielony apartamentowiec na Starej Ochocie!
    Idealne miejsce dla rodziny z dziećmi – chętnie widzimy też zwierzęta.
    Budynek bez barier architektonicznych, wszędzie można się dostać bez pokonania choćby jednego schodka. Dobrze wyciszone mieszkania, zupełnie nie słychać sąsiadów. Kameralnie - tylko dwa mieszkania na piętrze i do tego po dwie windy na klatkę.
    3 sypialnie, 2 łazienki, duża umeblowana i wyposażona kuchnia połączona z jadalnią, oraz oszklony salon z wyjściem do 16 metrowej loggii.
    Całość tuż nad ponad 600-metrowym ogrodem znajdującym się na dachu części usługowej budynku. Ogród, w którym są też piaskownica oraz ławki, jest dostępny dla mieszkańców.
    Budynek ze stałym dozorem kamer video oraz ochroną. W części usługowej budynku sklep spożywczy.
    Możliwość wynajęcia mieszkania z miejscem postojowym w garażu podziemnym. Bezpośredni dostęp windą do garaży podziemnych.
    W bliskim sąsiedztwie: banki, centrum medyczne, szpitale, salon kosmetyczny, fryzjer, szkoła podstawowa, uczelnia wyższa (APS), przystanek autobusowy, plac zabaw i boisko (orlik), restauracje i kawiarnie.

Zamieszkaj w samym centrum życia Warszawy!
    Odległości do użytecznych miejsc:
    Dw. Centralny (1,8 km)
    Dw. Zachodni (1,2 km)
    Lotnisko Okęcie (6 km)

Pl. Zawiszy (0,7 km)
    Pl. Narutowicza (0,6 km)

Przystanek autobusowy (0,2 km)
    Przystanek tramwajowy (0,6 km)

Park Szczęśliwicki (2 km)
    Pola Mokotowskie (1,5 km)
    Basen (1,2 km)
    Ośrodek Kultury Ochoty (1,2 km)
    Biblioteka (0,6 km)

Do tego jest załączony plan mieszkania:

• Będę wdzięczna za wszelkie uwagi copywriterskie.
    Gdybyście znali kogoś zainteresowanego wynajmem lub kupnem tego mieszkania, to też chętnie nawiążę kontakt. Mieszkanie jest przy Niemcewicza 26 w budynku Ochota Residence, na III piętrze. Nam się tam bardzo dobrze mieszkało przez 8 lat. To fajne miejsce dla kogoś, kto, z różnych względów, musi mieszkać blisko centrum Warszawy. Możliwe, że mieszkanie ma działanie prokoncepcyjne, bo sprowadzaliśmy się tam z jednym synem, a wyprowadzaliśmy się z piątką dzieci ;-)
  • Skróciłabym zdania, np:

Idealne dla rodziny z dziećmi, zwierzęta też mile widziane.

Brak barier architektonicznych. Winda. Mieszkanie dobrze wyciszone, zupełnie nie słychać sąsiadów. Kameralnie - tylko dwa mieszkania na piętrze, po dwie windy na klatkę. 

Jeśli zjazd do garażu jest windą, to też bym tak ujęła, zamiast "suchą nogą".
  • Ogłoszenie świetne!
    Warto zamieścić cenę i wysokość czynszu - bo wtedy 90 % bezsensownych telefonów będzie z głowy.
  • Mnie się podoba szeroka część opisowa - jak się pzregląda ogłoszenia szukając czegoś konkretnego - opisy są na wagę złota, a zbyt zdawkowe oferty denerwują, piszę z punktu widzenia klienta.
  • @MagdaCh - na lokalizację, piętro, cenę itp. są specjalne rubryki w portalach ogłoszeniowych, dlatego pominęliśmy w opisie.
  • ok, przeprowadzam się, tak mnie zachęciłaś ;) 
  • @E.milia - zapraszam serdecznie. Nawet jakąś preferencyjną cenę specjalnie dla Ciebie mogę z mężem wynegocjować :-D
  • @MagdaCh - to pewnie zależy, kto szuka :) Moim zdaniem najpierw szukający filtrują po cenie i interesującej ich okolicy, potem zdjęcia. Ja osobiście patrzyłam zawsze na rozkład, ale wiem, że dużo ludzi "nie widzi" planu, tzn. nie potrafi sobie wyobrazić, jak to w rzeczywistości wygląda. To mieszkanie na pewno fajne pod wynajem dla firmy.
  • Katarzyno@ informacja o metrażu i ilości pokoi powinna być na początku, bo jest najważniejsza- tego ludzie chcą się dowiedzieć w pierwszym rzędzie. Ogólna zasada jest taka, że to, co najważniejsze, umieszcza się albo na początku, albo na końcu tekstu, bo te miejsca są najlepiej zapamiętywane.
  • @Ergo - masz na myśli prowadzenie tam firmy, czy mieszkanie dla firmy do dyspozycji dla ważnych "importowanych" pracowników?
    Myśmy tam mieszkali przez 8 lat, a potem przez jakiś czas mąż tam prowadził firmę i miał miejsce noclegowe dla przyjezdnych trenerów. We wszystkich rolach sprawdzało się bardzo dobrze.
  • @Dilmahh - ale informacje o metrażu, liczbie pokoi, cenie, piętrze, dzielnicy itp. są w ogłoszeniach w osobnym miejscu wyszczególnione. To jest tylko opis dodatkowy do tych konkretnych informacji. Zobacz np. tu.
  • @Katarzyna - chodziło mi właśnie o prowadzenie tam biura.
  • @Katarzyna, nasi znajomi wracają z początkiem lipca zza granicy i będą szukać mieszkaniana Ochocie (pewnie wynajemna początek), ale nie wiem, jakie możliwości finansowe mają. Wiecie już, jaka kwota za wynajem wchodzi w grę?
  • @Kerima - musiałabym dopytać męża ale wstępnie rozmawialiśmy o 3500 zł za miesiąc. Tylko nie pamiętam, czy czynsz miał być płacony niezależnie od tego, czy już w tym. Jeśli ludzie zaufani, to jesteśmy skłonni do negocjacji. Rozważamy też sprzedaż tego mieszkania, gdyby się dobry kupiec trafił. Choć ja mam duży sentyment do niego, bo czwórkę dzieci tam urodziłam...
  • edytowano kwietnia 2014
    @Katarzyna, skoro tak, to w zasadzie nie ma sensu ich powielać w treści ogłoszenia. Pamiętaj, że im dłuższe ogłoszenie, tym mniejsza szansa, że ktoś je przeczyta.
  • @Dilmahh - myślę, że w tym przypadku ta zasada nie koniecznie się sprawdza. Często ludzie chcą się dowiedzieć już na starcie możliwie dużo, żeby zdecydować, czy chce im się dalej zawracać sobie głowę danym ogłoszeniem. Pamiętaj, że to jest ogłoszenie, które trafia do ludzi zainteresowanych wynajmem mieszkania, a nie do ogółu.
  • @Marcelina - nieśmiało Cię wywołam do konsultacji (tego co powyżej wkleiłam), bo Ty masz talent literacki, to może będziesz umiała polotu temu dodać :-D
  • Piękne mieszkanie 94 m2 w centrum Warszawy. Zielony apartamentowiec na Starej Ochocie!
    Idealne miejsce dla rodziny z dziećmi. Zwierzęta również mile widziane.
    Budynek
    bez barier architektonicznych, wszędzie można się dostać windą, nie ma schodków i progów. Mieszkanie bardzo ciche, zupełnie nie
    słychać sąsiadów. Kameralnie - tylko dwa mieszkania na piętrze i do tego
    po dwie windy na klatkę.
    3 sypialnie, 2 łazienki, duża umeblowana i
    wyposażona kuchnia połączona z jadalnią, oszklony salon z wyjściem na dużą loggię.
    Widok z loggii na 600-metrowy ogród na dachu części usługowej budynku. Ogród, z piaskownicą i ławkami, jest dostępny dla mieszkańców.
    Budynek ze stałym dozorem kamer video oraz ochroną. W części usługowej budynku sklep spożywczy.
    Istnieje możliwość wynajęcia mieszkania z miejscem postojowym w garażu podziemnym - bezpośredni zjazd windą.
    W
    bliskim sąsiedztwie: banki, centrum medyczne, szpitale, salon
    kosmetyczny, fryzjer, szkoła podstawowa, uczelnia wyższa (APS),
    przystanek autobusowy, plac zabaw i boisko (orlik), restauracje i
    kawiarnie.

Zamieszkaj w samym centrum Warszawy!
    Przykładowe odległości:
    Dw. Centralny (1,8 km)
    Dw. Zachodni (1,2 km)
    Lotnisko Okęcie (6 km)

Pl. Zawiszy (0,7 km)
    Pl. Narutowicza (0,6 km)

Przystanek autobusowy (0,2 km)
    Przystanek tramwajowy (0,6 km)

Park Szczęśliwicki (2 km)
    Pola Mokotowskie (1,5 km)
    Basen (1,2 km)
    Ośrodek Kultury Ochoty (1,2 km)
    Biblioteka (0,6 km)
  • Tak bym to widziała.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.