Plisy mam. Okna na parterze, rewelacja. Zasłaniam na 3/4 okna np. albo na połowę, jak jestem w stanie przeżyć że ktoś czasem popatrzy co robię w kuchni:)
są też takie folie nie do przyklejania a do przyłożenia, zdejmuje się bez problemu, nakłada się lekko wilgotne, rozciera i gotowe. mam taką (wzorzystą) na południowym oknie, kupiona w castoramie albo w praktikerze
Miałam takie @In Spe Niestey nie widać ani z domu ano z ulicy. Dobrze móc zerknąć co za oknem. Dalej pomysłu szukam Mam kuchnię z jadalnią od ulicy. Naprzeciwko przystanek autobusowy Pod oknem kuchenkę więc firana to średni pomysł jest
Może tak się uda. Generalnie wybierasz sobie stopień przepuszczania światła. Im mniej przypuszczają tym są droższe. Montujesz takie mini zaczepy na górze i dole w kątach okna i pomiędzy zaczepami są linki lewj i prawej stronie. Możesz opuszczać od góry na jaką wysokość chcesz. Mozna też. podnosić
Muszę mieć wąski stół do kuchni. Tak 46-50 cm. Na rynku nic takiego nie ma (oprócz stołów do tzw."ogródków piwnych", które też rozważam, ale są słabej jakości), więc myślę, czy by samemu nie zrobić. Jako "nogi" mógłby być stelaż ze starej maszyny do szycia (akurat rozstaw ok), tylko ile dechy bez podparcia może być, żeby się nie uginało? Długość stołu muszę mieć tak z 150 cm. Czy na dwóch maszynach? Czy nie bawić się, tylko dwie dechy i cztery nogi? Muszę coś z tym stołem ruszyć, bo siedzimy jak śledzie... k.
Komentarz
Ale o innych pomysłach chętnie poczytam
Folia to lipny pomysł
Miałam różne
Dumam nad firanką ale chwilowo nie
muszę pilnie zasłonić dwa miejsca i marzy mi się jakiś ładny, witrażykowy wzór...
chyba się na tym skończy to nie mam czasu szukać więcej
Niestey nie widać ani z domu ano z ulicy.
Dobrze móc zerknąć co za oknem.
Dalej pomysłu szukam
Mam kuchnię z jadalnią od ulicy. Naprzeciwko przystanek autobusowy
Pod oknem kuchenkę więc firana to średni pomysł jest
a parter mam na wysokości 12 stopni (schodowych)
https://www.google.pl/search?q=naklejka+na+okno+domki&client=ms-android-huawei&prmd=insv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjVnsns6MfcAhXCaFAKHQYaA3MQ_AUIESgB&biw=360&bih=511#imgrc=GWE7_aWKOYm_nM:
poszukam z kwiatami do dziecięcego pokoju
może znajdę imitację, że kwiatki stoją w doniczkach