Zaktualizowano!! Super ruszamy 1 września! @beatasb - też mam podobne odczucie jak i Ty @megima - Twoim zadaniem jest odmówienie po prostu dziesiątki różańca w podanej intencji. Odmawiasz przez miesiąc czasu tą samą tajemnicę i z tą samą intencją, a w kolejnym miesiącu zmiana będzie i dostanie Ci się inna tajemnica i inna intencja.
UWAGA - dla przypomnienia, osoba, która ma 1 tajemnicę radosną odmawia dodatkowo początkowe modlitwy: Wierzę w Boga..., Ojcze nasz ... ; 3 x Zdrowaś Maryjo...i Chwała Ojcu ..
U nas w Róży Rodziców za Dzieci, tak samo. Modlitwy początkowe tylko przed Tajemnicą radosną. To moja druga Róża ze Św. Janem Pawłem II jako Patronem. Dla mnie bardzo ok. Bardzo się cieszę, że powstała ta Róża.
Cieszę się,że będę w tej róży.Intencja na wrzesień-bingo(bardzo potrzebujemy przezwyciężyć trudności-to nasz największy kryzys od początku trwania naszego małżeństwa-dokładnie od 12lat-dziś rocznica)!Przyjęłam do wiadomości,że odmawiam początkowe modlitwy ;;) Start od jutra!!!Ja dołączyłam jeszcze do kolejnej róży za dzieci,może ktoś chce,wczoraj były jeszcze miejsca...
@Beni, ja tez nie czuje przymusu, aby wlasnie JPII patronowal naszej Rozy. Po prostu przeczytalam temat watka "Piąta róża Św. Jana Pawła II w intencji naszych mężów- ruszamy1.09" i wywnioskowalam, ze patron zatwierdzony.
Padla propozucja JPII, wiecej chetnych na Niego bylo, niz na wczesniejsza moja propozycje wiec uznalam ze w takim razie zostaje JPII i tak tez zawarlam w watku. Mozemy jeszcze podyskutowac o zmianie, nie ma provlemu.
Komentarz
@beatasb - też mam podobne odczucie jak i Ty
@megima - Twoim zadaniem jest odmówienie po prostu dziesiątki różańca w podanej intencji. Odmawiasz przez miesiąc czasu tą samą tajemnicę i z tą samą intencją, a w kolejnym miesiącu zmiana będzie i dostanie Ci się inna tajemnica i inna intencja.
UWAGA - dla przypomnienia, osoba, która ma 1 tajemnicę radosną odmawia dodatkowo początkowe modlitwy: Wierzę w Boga..., Ojcze nasz ... ; 3 x Zdrowaś Maryjo...i Chwała Ojcu ..
To moja druga Róża ze Św. Janem Pawłem II jako Patronem. Dla mnie bardzo ok.
Bardzo się cieszę, że powstała ta Róża.
Jasne - od dawna się przymierzam, więc na pewno i dla mnie się róża znajdzie