@Anulcia Oczywiście się wczoraj modliłam jakoś nie miałam czasu wcześniej wejść i zobaczyć co się urodziło, a założyłam, że na pewno się modlić będziemy
Czyli w tym miesiącu modlimy się tak, jak to już rozpisałaś. Gdzieś w necie przeczytałam o jakimś spotkaniu w róży i wspólnej modlitwie, rozumiem, że to jednak u nas nie wyjdzie?
I jeszcze jedno infantylne pytanie być może: jak długo będzie kwitła nasza RÓŻA? czy są jakieś ograniczenia czasowe czy coś?
no u nas spotkanie raczej malo mozliwe, bo kazfa gdzie indziej mieszka. Modlimy sie wg intencji,ktore rozpisalam przez miesiac, a potem zmiana bedzie. A do kiedy? to chyba od nas zalezy. za kilka m-cy mozemy zrobic rozeznanie czy nadal wszyscy chca sie modlic.
@megima nie ma w 6 Róży niestety... ale poprzeglądaj wszystkei wątki z Różami za dzieci i jak będzie wolne miejsce (czasem się zwalniają) to napisz do mnie priva to Cię zgłoszę do Róży. :-bd
@Felicyta, całkiem źle zrozumiałam jeden z Twoich wpisów, przepraszam! Tak to jest jak się czyta z doskoku (wykasowałam). Ja też bardzo się cieszę, że Patron zatwierdzony!! Pozdrawiam.
edit. Jan Paweł II, to jeden z moich ukochanych Świętych.
1. @Anulcia - O trwałość naszych małżeństw i przezwyciężanie sytuacji kryzysowych. 2. @elladoc- Aby nasi mężowie stawali się świętymi ojcami. 3. @balbi - O ochronę umysłów naszych mężów przed kłamstwami nieprzyjaciela. 4. @Anka - O mądrość Bożą dla mężów przy podejmowaniu każdej decyzji. 5. @Pipijo - O wyzwolenie dusz naszych mężów ze wszystkich negatywnych emocji.
Tajemnice Światła
1. @beabea - O łaskę świadomości błędów popełnianych przez naszych mężów. 2. @megima - O uwolnienie naszych mężów ze wszystkich krępujących ich więzów. 3. @beatasb - O łaskę niezachwianej wiary dla naszych mężów. 4. @Quintana- O siły i odwagę dla naszych mężów do bycia prawymi ludźmi.
5. @gorzka_czekolada - O łaskę wyboru przez naszych mężów prawdziwych, wierzacych przyjaciół
Tajemnice Bolesne
1. @felicyta - O łaskę nieskalanej reputacji dla naszych mężów. 2.@apolonia - O wytrwałość w okazywaniu wzajemnej czułości i troski w naszych małżeństwach. 3 @chabrowa - O Boże błogosławieństwo dla pracy wykonywanej przez naszych mężów.
4. @Beni - O Boże prowadzenie naszych mężów w rozporządzaniu finansami.
5. @mammamia- O uwolonienie naszych mężów od niszczącego ich lęku.
Tajemnice Chwalebne
1. @zielonychrupak - O codzienne odnajdywanie i wypełnianie w życiu naszych mężów Bożego powołania. 2. @camille - O kierowanie się naszych mężów w całym życiu Bożymi priorytetami. 3. @Barbasia- O upodobanie Boże w słowach wypowiadanych przez naszych mężów. 4. @WandaB- O przemianę serc żon, aby stawały się dla swoich mężów źródłem prawdziwej radości i pomocy według Bożego zamysłu. 5. Kinga -siostra @Kasik- Dziękczynna za wszystkich naszych mężów.
Już już zaraz będzie zmiana tajemnic - jeszcze październik jest Dopiero doczłapałam się do komputera, bo cały dzień nie mogłam... zaraz będzie nowa rozpiska
1. Kinga -siostra @Kasik O trwałość naszych małżeństw i przezwyciężanie sytuacji kryzysowych. 2. @Anulcia - Aby nasi mężowie stawali się świętymi ojcami. 3. @elladoc- O ochronę umysłów naszych mężów przed kłamstwami nieprzyjaciela. 4. @balbi - O mądrość Bożą dla mężów przy podejmowaniu każdej decyzji. 5. @Anka- O wyzwolenie dusz naszych mężów ze wszystkich negatywnych emocji.
Tajemnice Światła
1. @Pipijo - O łaskę świadomości błędów popełnianych przez naszych mężów. 2. @beabea - O uwolnienie naszych mężów ze wszystkich krępujących ich więzów oraz niszczącego lęku. 3. @megima - O łaskę niezachwianej wiary dla naszych mężów. 4. @beatasb - O siły i odwagę dla naszych mężów do bycia prawymi ludźmi.
5. @Quintana - O łaskę wyboru przez naszych mężów prawdziwych, wierzacych przyjaciół
Tajemnice Bolesne
1. @gorzka_czekolada - O łaskę nieskalanej reputacji dla naszych mężów. 2.@felicyta - O wytrwałość w okazywaniu wzajemnej czułości i troski w naszych małżeństwach. 3 @apolonia - O Boże błogosławieństwo dla pracy wykonywanej przez naszych mężów.
4. @chabrowa - O Boże prowadzenie naszych mężów w rozporządzaniu finansami.
5. @Beni- O zdrowie dla naszych mężów i siły w służbie Bogu i rodzinie.
Tajemnice Chwalebne
1. @mammamia - O codzienne odnajdywanie i wypełnianie w życiu naszych mężów Bożego powołania. 2. @zielonychrupak - O kierowanie się naszych mężów w całym życiu Bożymi priorytetami. 3. @camille- O to , by słowa wypowiadane przez naszych mężów były miłe Bogu. 4. @Barbasia- O przemianę serc żon, aby stawały się dla swoich mężów źródłem prawdziwej radości i pomocy według Bożego zamysłu. 5. @WandaB- Dziękczynna za wszystkich naszych mężów.
@Kasik - proszę powiedz siostrze, że odmawia też wszystkie modlitwy początkowe
Brakuje mi intencji o zdrowie dla naszych mężów i siły w służbie Bogu i rodzinie. Mój mąż bardzo by potrzebował takiej modlitwy. Czy myślisz @Anulcia,że można coś z tym zrobić?
Nie wiem, co na to inne osoby, a jakby zamienic intencje "o laske wyboru przez naszych mezow prawdziwych, wierzacych przyjaciol" na te z prosba o zdrowie? Wszystkie intencje sa wazne, lecz ta wydaje mi sie jakby najnizsza w hierarchii. Nie chce wprowadzac zamieszania, ale, jesli bylaby ogolna zgoda, to bardzo bym sie uradowala!
Dobra - czyli 2 światła brzmiałaby- O uwolnienie naszych mężów ze wszystkich krępujących ich więzów oraz niszczącego lęku. A 5 bolesna - O zdrowie dla naszych mężów i siły w służbie Bogu i rodzinie.
Może tak być? @Felicyta?, @gorzka_czekolada? i inni? To zamienię i poinformuje dziewczyny, którym się zmienia intencja.
Wybaczcie ale ja nie rozumiem co oznacza intencja w której mam się modlić w tym miesiącu. Może ktoś mi wyjaśnić? "o upodobanie Boże w słowach wypowiadanych przez naszych mężów" domyślam się ze chodzi o to co wypowiadają generalnie nasi mężowie ale nie wiem jak to odnieść do upodobania Bożego.
@camille - intencje, były tworzone przy 1 Róży, nasza jest 5 i nie do końca wiem, co wtedy autor miał na myśli ale ja to rozumiem na zasadzie, żeby słowa mówione przez naszych mężów były miłe Bogu. Czasami słyszy się jak faceci rozmawiają między sobą, to ręce opadają . Możemy trochę zmodyfikować intencję, żeby była bardziej zrozumiała.
Komentarz
Ja też bardzo się cieszę, że Patron zatwierdzony!! Pozdrawiam.
edit. Jan Paweł II, to jeden z moich ukochanych Świętych.
1. @Anulcia - O trwałość naszych małżeństw i przezwyciężanie sytuacji kryzysowych.
2. @elladoc- Aby nasi mężowie stawali się świętymi ojcami.
3. @balbi - O ochronę umysłów naszych mężów przed kłamstwami nieprzyjaciela.
4. @Anka - O mądrość Bożą dla mężów przy podejmowaniu każdej decyzji.
5. @Pipijo - O wyzwolenie dusz naszych mężów ze wszystkich negatywnych emocji.
Tajemnice Światła
2. @megima - O uwolnienie naszych mężów ze wszystkich krępujących ich więzów.
3. @beatasb - O łaskę niezachwianej wiary dla naszych mężów.
4. @Quintana- O siły i odwagę dla naszych mężów do bycia prawymi ludźmi.
Tajemnice Bolesne
2.@apolonia - O wytrwałość w okazywaniu wzajemnej czułości i troski w naszych małżeństwach.
3 @chabrowa - O Boże błogosławieństwo dla pracy wykonywanej przez naszych mężów.
Tajemnice Chwalebne
1. @zielonychrupak - O codzienne odnajdywanie i wypełnianie w życiu naszych mężów Bożego powołania.
2. @camille - O kierowanie się naszych mężów w całym życiu Bożymi priorytetami.
3. @Barbasia- O upodobanie Boże w słowach wypowiadanych przez naszych mężów.
4. @WandaB- O przemianę serc żon, aby stawały się dla swoich mężów źródłem prawdziwej radości i pomocy według Bożego zamysłu.
5. Kinga -siostra @Kasik- Dziękczynna za wszystkich naszych mężów.
1. Kinga -siostra @Kasik O trwałość naszych małżeństw i przezwyciężanie sytuacji kryzysowych.
2. @Anulcia - Aby nasi mężowie stawali się świętymi ojcami.
3. @elladoc- O ochronę umysłów naszych mężów przed kłamstwami nieprzyjaciela.
4. @balbi - O mądrość Bożą dla mężów przy podejmowaniu każdej decyzji.
5. @Anka- O wyzwolenie dusz naszych mężów ze wszystkich negatywnych emocji.
Tajemnice Światła
2. @beabea - O uwolnienie naszych mężów ze wszystkich krępujących ich więzów oraz niszczącego lęku.
3. @megima - O łaskę niezachwianej wiary dla naszych mężów.
4. @beatasb - O siły i odwagę dla naszych mężów do bycia prawymi ludźmi.
Tajemnice Bolesne
2.@felicyta - O wytrwałość w okazywaniu wzajemnej czułości i troski w naszych małżeństwach.
3 @apolonia - O Boże błogosławieństwo dla pracy wykonywanej przez naszych mężów.
Tajemnice Chwalebne
1. @mammamia - O codzienne odnajdywanie i wypełnianie w życiu naszych mężów Bożego powołania.
2. @zielonychrupak - O kierowanie się naszych mężów w całym życiu Bożymi priorytetami.
3. @camille- O to , by słowa wypowiadane przez naszych mężów były miłe Bogu.
4. @Barbasia- O przemianę serc żon, aby stawały się dla swoich mężów źródłem prawdziwej radości i pomocy według Bożego zamysłu.
5. @WandaB- Dziękczynna za wszystkich naszych mężów.
@Kasik - proszę powiedz siostrze, że odmawia też wszystkie modlitwy początkowe
edit. zmiana intencji
Nie chce wprowadzac zamieszania, ale, jesli bylaby ogolna zgoda, to bardzo bym sie uradowala!
A 5 bolesna - O zdrowie dla naszych mężów i siły w służbie Bogu i rodzinie.
Może tak być? @Felicyta?, @gorzka_czekolada? i inni? To zamienię i poinformuje dziewczyny, którym się zmienia intencja.