Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

[Pogotowie Mamy Róży] ~ Ogloszenia

edytowano września 2014 w Pomagajmy sobie
Zakładam wątek pomocniczy dla Pogotowia MR.

Zgłaszają sie do Pogotowia rodziny potrzebujące różnej pomocy, zazwyczaj nakierowujemy je na właściwe organizacje pomocowe lub staramy się im odpowiednio do potrzeb pomóc. Czasem jednak sie zdarza, że któraś rodzina potrzebuje pomocy JUŻ i wtedy chciałybyśmy ogłaszać konkretna potrzebę.

ZASADY są proste.
Ja lub @Agnieszka82 ogłasza czego konkretnie potrzeba. Osoba, która chciałaby się podzielić zgłasza się do mnie lub Agi i dostaje adres do wysyłki.

Dziś mam ogłoszenie nr 1.

Potrzebujemy ubrań dla dziewczynki
Rozm. 132
buty roz 31-32 dł wkładki wew 21-22cm

Komentarz

• i dla kobiety rozm. 36-38
  • Napisałam pw do Agnieszki, mam trochę ubrań dla dziewczynki, ale bez butów. Czy te 36-38 dla kobiety, to ewentualnie do jednej przesyłki z tymi dla dziewczynki? @Basja
  • To też coś znajdę.
  • podbijam 
  • Podbijam wątek gdyż mamy pilną sprawę.

Konkretnie przywołuję Warszawiaków, najlepiej mieszkających niedaleko Woli, no ale jak się nie da to wszystkich :-)

Potrzeba za chwilę się zająć, charytatywnie, 3 razy w tyg bodajże wieczorami - ale to się uściśli jak ktoś się zadeklaruje - zaopiekować maluszkiem 5 tygodniowym którego mama będzie miała niebawem operację mózgu, na kilka godzin 3 razy w tygodniu kiedy to tata idzie do pracy. Jest opcja brana pod uwagę, że tata przywozi synka do zaoferowanej wolontariuszki do jej domu, do jej rodziny - bo najchętniej, jeśliby mogły się zgłosić mamy mieszkające w pobliżu chętne te parę godzin zająć się maleństwem to bylo by super.

Zgłaszajcie się!!
  • A coś bardziej konkretnie..? bo jak ktoś idzie do pracy to na więcej niż parę godzin. Ja mieszkam niedaleko Woli, ale Wola też duuuuuża. Dziecko rozumiem na sztucznym mleku?
  • @Anulcia - Tata ma własną działalność i na tę parę godzin wieczorami musi wyjść, tj 3 razy w tygodniu zdaje się po ok 5h? Myslę, że to trzeba by było ustalić z tatą właśnie, który by przywoził maluszka i zabierał. Podejrzewam że maluch na sztucznym mleku.
  • Ja sama mam teraz malucha i 2 latke i może być trochę trudno na tak długo, więc moja kandydatura to może być jako ostateczna ostateczność. Może ktoś jest wolniejszy.
  • edytowano listopada 2014
    Potrzebujemy dla chłopca (9l.) ubrań do szkoły,140-146 cm wzrostu,  buty i kapcie 38-39.
    Gdyby ktos miał na zbyciu to proszę o priv.

• edytowano listopada 2014
    W ramach podbijania - bo nie posiadam jeszcze takich rozmiarów - czy nie zaszła pomyłka: to bardzo wysoki jak na 9-latka. Takie ubrania to są na 11-12 lat chyba.
  • mój ma 10 i nosi 146 , jakiś mega wysoki nie jest. ,więc chyba nie pomyłka.
  • To pzrepraszam, mój widocznie jakiś mały grzybek jest.
  • Jeszcze buty by się przydały + na zmianę do szkoły.
    Kurtkę mam i trochę ubrań.

@MagdaCh - dzięki za czujność, ale tak mi padano, więc pewnie tak jest. I Diana już wyjaśniła :)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.