W Salomonie wszystko od ręki można załatwić (opinia ppp, zgoda), tylko trzeba mieć cierpliwość do bałaganiarstwa (np. poniedziałkowa zmiana listy podręczników z innym zakresem historii, przyrody na poszczególne klasy).
Ten tydzień też mało udany, bo się najmłodsza pochorowała Gorączka prawie 40 st, wymioty, drgawki, sinienie, nieprzespane noce. Chyba nigdy tak nie chorowała Teraz bierze antybiotyk i jest lepiej. Diagnoza: ZUM Może wreszcie normalnie zaczniemy ED?
@Aneczko08, mój 4latek kończy za rok we wrześniu 5 lat. Mam pytanie o formalności - co krok po kroku zrobić, aby go nie posyłać do przedszkola? Z jakim wyprzedzeniem? Jak wygląda edukacja domowa 5latka?
Rety, Gosiu, bardzo, bardzo współczuję. Trzymajcie się jakoś. Ściskam. A ED się nie martw. Ponoć dzieci w domu "przerabiają" materiał szybciej niż w szkole. Nadrobicie wszystko.
@Aniuszko, to tak jak moja wrześniowa czterolatka:-)
krok po kroku masz to opisane przeze mnie TU Z jedną uwagą teraz już nie obowiązuje termin majowy więc można to załatwić w dowolnej chwili w przyszłym roku.
W poradni często " leczy" się dzieci z nieprzystosowania szkolnego... To tak jakby w taki piękny wrzesień malować szyby szkolne w wichury, tylko w druga stronę.
no co ty, w szkole to sie panie szacowne nauczycielki męczą za kase a tak ja musiałabym jednoczesnie słuchając płaczu Rozalki, jeków Lili, miedzyczasie gotują, sprzatając...ech....sił to sił psychicznych no i chęci....
no to napiszę inaczej... życzę efektów w nauczaniu:)
Zrób jakiś dil z mężem. Niech gotuje obiady, alboco na początek. Nie będzie musiał dzieci do szkoły odstawić etc. Czasu będzie miał więcej. Rodzina w komplecie. Nie wiem co na niego działa
I w ogóle (może przegapiłam) ktoś ma do czynienia, współpracuje z fundacją, itp? Jakby się okazało, że jest takie wsparcie, to by upadły resztki moich wątpliwości względem ED.
Fundacja Maksymilianum to młode rodziny, bardzo zdecydowane na ED. Myślę, że z chęcią nawiążą z Tobą kontakt. Fundacja w maju zorganizowała konferencję, tutaj są wszystkie wykłady, tzn podam jeden , ale jak wejdziesz na YT to z boku masz wszystkie wykłady z tej konferencji:
Ja myślę o odwiedzeniu Fundacji, tylko się zebrać nie mogę. 27.IX nie mogę , ale myślałam, żeby pojechać na jakieś zajęcia dla dzieci. Tylko kojarzą mi się z dziećmi w wieku nauczania początkowego, ale może się mylę, podpytaj, Windo, czy coś dla starszych mają w zanadrzu.
Ponieważ nie możemy znaleźć dobrej szkoły patronackiej, próbujemy zebrać się w grupie rodziców dzieci w podobnym wieku i razem szukać rozwiązań wspierających. Już są rodzice, którzy założyli szkołę dla swoich ED dzieci, bardzo ciekawa jestem jak się to sprawdzi.
Komentarz
W Salomonie wszystko od ręki można załatwić (opinia ppp, zgoda), tylko trzeba mieć cierpliwość do bałaganiarstwa (np. poniedziałkowa zmiana listy podręczników z innym zakresem historii, przyrody na poszczególne klasy).
jednak się zdecydowaliście
krok po kroku masz to opisane przeze mnie TU
Z jedną uwagą teraz już nie obowiązuje termin majowy więc można to załatwić w dowolnej chwili w przyszłym roku.
W razie czego zapraszam na prv
A ja zaczynam żałować że nie załatwiłam ED, nie wierzę w siebie jak cholera ale jak widze problemy w szkole...masakra..
Włanie pani mi 2 dni temu powiedziała, że Antoś nie nadaje się do 1 klasy....i mam iść do poradni psych. - ped.
KOBIETY SILY WAM ŻYCZĘ I PODZIWIAM!!!
To tak jakby w taki piękny wrzesień malować szyby szkolne w wichury, tylko w druga stronę.
Znasz alfabet- dasz rade
no to napiszę inaczej...
życzę efektów w nauczaniu:)
Nie będzie musiał dzieci do szkoły odstawić etc. Czasu będzie miał więcej. Rodzina w komplecie. Nie wiem co na niego działa
Fundacja w maju zorganizowała konferencję, tutaj są wszystkie wykłady, tzn podam jeden , ale jak wejdziesz na YT to z boku masz wszystkie wykłady z tej konferencji: