A do czytania super są wiersze Tuwima (Lokomotywa, Ptasie Radio etc.) - K. potrafił jak zaczarowany przez długi czas ich słuchać (teraz to już sam spory fragment Lokomotywy recytuje), B. też się zasłuchuje.
książki Erica Carle i Fiony Watt z serii "That's not my..." właśnie sprawdziłam, że aktualnie w empiku online można zamówić w wersji niemieckojęzycznej
w każdym razie do oglądania, nauki pierwszych słów popularna i tania seria Olesiejuka 'Okruszek poznaje' i 'obrazki dla maluchow'. Do czytania, od malego Tuwim, Brzechwa, Fredro, Konopnicka. Zdecydowanie juz teraz młody uwielbia jak tata recytuje Ptasie radio i Lokomotywę, to chyba takie dwa najulubieńsze:-D
@manna: "Babo chce", "Binta tańczy", "Lalo gra na bębnie" E. Susso, B. Chaud u nas to absolutny hit! Dwuipółlatka już recytuje Babo na pamięć, a mój siostrzeniec jedynie tym książeczkom pozwala nie mieć na kartach autek
Dzidziusiowe książeczki z wydawnictwa Zakamarki lubimy chyba wszystkie. Szfeckie bo szfeckie. Ale za to ładne ilustracje, prosta, lekko czasem absurdalna treść i zrozumienie dla specyfiki duszy dziecięcej. Stawkę otwiera Babo, Binta i Lalo, zdecydowanie.
Jeszcze wydawane przez Tatarak książki Erica Carle (bardzo głodna gąsienica na przykład).
Z innych książek Wierzbickiego to ostatnio czytałam też dzieciom "Machiną przez Chiny" .Super rzecz ,ale nie dla takich całkiem najmłodszych. Za to rodzic się nie nudzi ).
Komentarz
i Fiony Watt z serii "That's not my..." właśnie sprawdziłam, że aktualnie w empiku online można zamówić w wersji niemieckojęzycznej
Edit: http://www.empik.com/das-ist-nicht-mein-huendchen-watt-fiona,p1051384383,ksiazka-p
w każdym razie do oglądania, nauki pierwszych słów popularna i tania seria Olesiejuka 'Okruszek poznaje' i 'obrazki dla maluchow'.
Do czytania, od malego Tuwim, Brzechwa, Fredro, Konopnicka.
Zdecydowanie juz teraz młody uwielbia jak tata recytuje Ptasie radio i Lokomotywę, to chyba takie dwa najulubieńsze:-D
u nas to absolutny hit! Dwuipółlatka już recytuje Babo na pamięć, a mój siostrzeniec jedynie tym książeczkom pozwala nie mieć na kartach autek
Jest w stanie załagodzić kazda furie,marudzenie i co tam trzeba zalagodzic;)
Stawkę otwiera Babo, Binta i Lalo, zdecydowanie.
Jeszcze wydawane przez Tatarak książki Erica Carle (bardzo głodna gąsienica na przykład).