Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Praktyczne nebulizacja

edytowano października 2014 w Pomagajmy sobie
Mam pytanie do doświadczonych. Mam się inhalować. Zakupiliśmy nebulizator elektryczny, do niego sól fizjologiczną, mucosolvan.
Ile minut ma trwać taki seans?
Używałam pierwszy raz w życiu. Mam w tej chwili zupełny bezgłos.

Komentarz

• Dopóki nie skończy się płyn w pojemniczku, dawkę leku i ilość soli zaleca lekarz
  • Aaa, dzięki Marteczka. Czyli to widać. Na razie spróbowałam b. krótko na próbę. Od razu jest efekt. Odrywa się...i minimalnie b powoli odzyskuję dźwięki....
  • No, super sprawa, teraz dzieciaki inhaluję profilaktycznie solą fiz. i śpią jak marzenie:)
  • edytowano października 2014
    Choć trochę się boję, bo zaczęłam odkasływać to, co tam zalega. I dobrze. Tyle, że sam w sobie kaszel na nowo podrażnia tę krtań i mięśnie gardła itp.
    Jaka będzie noc?
    Natomiast duuużo lepiej się oddycha. To pewnie i śpi się lepiej.
    No, ale musimy przez to przejść. Ależ się tego nazbierało ...
  • Aga, ciut mleka z odrobiną masła na posmarowanie gardła, nie rwie potem do kaszlu
  • O dzięks. Właśnie taki babciny sposób jak mleko gorące z masłem i miodem mi pomaga.
  • Miód drażni na noc lepiej nie pij
  • Dodam, że ważne aby ,,opukać``pacjenta. I to tak porządnie. Żeby odkleiło się to i owo. Nie wszyscy lekarze o tym mówią.
  • Mleko z miodem zwłaszcza gorące jest szkodliwe dla strun głosowych.
  • Nie odzyskałam głosu. Trochę mi się za to lepiej oddycha.
  • Syropek tymiankowy pijesz? Na krtań rewelacja
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.