Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Dziękujemy :) Mela już w domu :)

24

Komentarz

• @Marsjanka, ale jaja.............. Nie, żeby się naśmiewać, ale..........
  • Może Pan wróci z zapaleniem hmmmm...... jamy ustnej.
  • o matko.... przewrażliwieni jacyś chyba
  • wspieram ++
  • @Katarzyna
    tak, to oczywiście "diagnoza" pań z przedszkola + opowieści o tym, że dzieci chorują na "ospę" po kilka razy :P
  • współczuję
  • Ale prostak....wspoczuje. Ale w sumie to i lepiej po co Ci takie chamki w sali :P
  • Chamowa o tyle! Słoma z butów! Niech pan się ogarnie bo nawet koledzy z ministerstwa mu nie pomogą :)) nie przejmuj się nim!
  • @Marsjanka pracowałam w ministerstwie, tam czasem śmierdzi znacznie gorzej, bo czym innym
  • Uwielbiam ludzi, którzy przychodzą do mnie, nie znamy się, a oni po 5min zaczynają opowiadać o różnych lokalnych personach używając zdrobnień. Ze im lepsze tabletki wpiszę czy co? Czy że to jakieś dopuszczenie mnie do wtajemniczonych? Tym bardziej, że raczej mało imponujące te nasze szczyty władzy.
  • @Marsjanko, jaka Ty dielna jestes!

drenaz niemowlat by sie przydal, nam Dz. Zachorowal wlasnie na zapalenie pluc w wieku 4 miesiecy i mial juz 2 razy i kilka razy oskrzela i krtan.

Rozumiem co czujesz i ogromnie Cie podziwiam za Twoj spokoj!
  • A tatus.... no zenula.

Ty za to KLASA!
  • Myślałam dziś o tobie Pro, bo na artykuł o zanieczyszczeniu powietrza trafiłam.
  • @Martyna u nas odmiana, zamiast standardowo to ospa i ukl. mocz. + spore problemy wapniowo fosforowe.... 
    Zawsze to jednak co innego ;)
  • Ja bylam na poczatku sierpnia z corka w szpitalu MSW, bylam 2 tyg przed terminem porodu, lalo sie ze mnie, jak z prosiaka, ale wszyscy na sali bedacy (na chwile lub dluzej) nie mieli do mnie zadnych ale, nie wyobrazam sobie takiej sytuacji. Tez facet chyba mial niezle wygorowane ego.
    Trzymajcie sie cieplo, mam nadzieje, ze szybko Was wypuszcza do domu.
    +++
  • Ważne przy zapaleniu płuc aby pozbyć się zalegającej wydzieliny. Jeżeli macie inhalacje (nebulizacje) to ważne żeby mała w trakcie nie plakała, po inhalacji drenaż a potem maleństwo oklepać. Życze szybkiego powrotu do zdrowia

• @Aga85
    a ten drenaż to jak?

bo oklepywać, to oklepuję :)
  • @Marsjanka jak tam Mela?
    zyjecie w tem szpitalu?
    +++
  • edytowano listopada 2014
    żyjemy :)

Mela nadal nie gorączkuje, jeszcze trochę pokasłuje - dziś trochę marudziła, ale nie jest źle

oprócz 3 inhalacji z berodualem dołożono nam 3 dodatkowe inhalacje z solą fizjologiczną
    znowu jestesmy same na sali - i tak już pewnie zostanie :P bo zgłosiłyśmy ospę w domu

pani dr w  przychodni orzekła że u Matyldy to na pewno ospa - a Kuba się z nią nie chciał kłócić
  • nie jestem specjalistą ale czy dla 3 inhalacji berodualem i 3 sola to trzeba być w szpitalu? nie moga Was do domu puścić?
  • dostajemy 3x dziennie dożylnie antybiotyk (augmentin)

powiedzieli, że Mela jest za mała na antybiotyki doustne (ma 4 miesiące)
  • aaa, myślałam, ze tylko dla tych inhalacji ją tam trzymają.
    teraz jasne.

Koleżanka teraz była w szpitalu z 2 mc i tez powiedzieli, że musi być antybol dożylnie bo doustnie to nie wiadomo ile połknie itp.
  • najprawdopodobniej będą nas trzymać 10 dni
  • edytowano listopada 2014
    Moja Dorotka miała zapalenie oskrzeli w wieku 3 miesięcy i normalnie była w domu i podawałam jej antybiotyk. Zaraz potem miała zapalenie ucha (też w domu) i kiedy była w wieku Meli początki zapalenia płuc. Na oddział nas nie przyjęli, bo mieli obłożenie, a Dorotka nie gorączkowała. Inhalowałam ją też berodualem. Ciekawe, dlaczego niektórzy mogą się leczyć w domu, a innych zostawiają w szpitalu.
    Nie mniej, dobrze, że jesteście same i oby jak najkrócej. Zdrówka!
    +
    Teraz przeczytałam, że 10 dni :( Może wyjdziecie wcześniej za dobre sprawowanie ;)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.