Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Pomoc Barbie Pad

edytowano listopada 2014 w Pomagajmy sobie
Szczęść Boże!
Potrzebuję szybkiej pomocy w wyłuskaniu wad przedmiotu  i odwiedzeniu rady rodziców od kupienia tego 5-letnim dziewczynkom.

Komentarz

• Dzieci raczej kiepsko reagują na podróbki sprzętów elektronicznych.

Rock??? To się jeszcze dziś tak mówi?

• To jest tak brzydkie i tandetne ze nawet nie chcę na to patrzeć żeby wady znaleźć. Aua.
  • Co to ma być???????????????????

To jest tak straszne, że aż brakuje mi słów.

• moje oczy krwawią :((
  • Cieszę się, że mamy podobne odczucia. Jednakże krytyka musi być rzeczowa i systematyczna.
    Poddaję więc pod osąd mój list:
    "Nie rozumiem, dlaczego zamiast ustalonych klocków dla dziewczynek 4-6 ma być notes Barbie. Taka propozycja na zebraniu nawet nie padła.
    Temu zbędnemu gadżetowi brakuje niewinności. Rozbudza zainteresowanie tematami (elektronika, biżuteria, seksowny wygląd), którymi dzieci w tym wieku nie powinny się interesować. Poza tym część dzieci w tej grupie jeszcze nie czyta i nie pisze. Po co im więc notes?
    Jakość tego notesu jest niska, co ma oddźwięk w komentarzach w sklepach internetowych. Pamiętajmy również, że jest to nic innego, jak PODRÓBKA sprzętu elektronicznego. Dzieci znakomicie wyczuwają fałsz i nadmiar różu tego nie zasłoni."
  • Dzieci to wezmą do ręki obskubią naklejki i zanieczyszczą tym planetę. 
  • To jest przyzwyczajanie małych dziewczynek do kiczu, tandety, gadżecików i innych pierdół
  • Do marnowania pieniędzy, do bylejakości, do śmiecenia, jeszcze powinny tam być brudne tipsy i samoopalacz...
  • Mi już wystarczy stosunek ceny do jakości (wątpliwej) tego czegoś - przecież to tylko tandetny kawał plastiku z paroma naklejkami, karteczkami, badziewnym długopisem, folią w roli lusterka. AAAAAAAA! Jak można chcieć kupić coś takiego jakiemukolwiek dziecku !!!!
  • A poza tym producent wyraźnie zaznacza, że to dla dzieci od 5 lat - czyli nieodpowiednie dla przedziału 4-6 ;)
  • Jak to oglądałam to zastanawiałam się, czy ta Pani na filmie to na pewno ma wszystkie klepki  :-?
  • Wygląda wyjątkowo tandetnie, pomijając róż i Barbie, to te szufladki robią wrażenie, jak by przy max drugim wysunięciu miały odpaść na amen. Po co kupować coś, co raczej prędzej niż póżniej się rozleci i będzie nadawało do wyrzucenia?
  • Dziękuję za uwagi. Część z nich zaimplementowałem w moim liście.
    Uwielbiam być aktywnym rodzicem!
  • edytowano listopada 2014
    Większość już zostało powiedziane. Tandeta, kicz, tandeta i jeszcze raz kicz. Dodam jeszcze od siebie, że dla 5-latki zabawka totalnie nietrafiona, bo za trudna! Nawet jeśli ktoś gustuje w takich gadżetach, to ten przeznaczony jest raczej dla 7-latki. Moja 5-latka wyjęłaby naklejki, ewentualnie szablony, o ile nie zgubiłaby kluczyka. 
  • "Naklejki trzeba odbezpieczyć"
    "Mamy tu do czynienia z długopisem"
    "Notesik przedstawia się bardzo ładnie"

Ile to kosztuje
    :-S
  • Wygląda na 3,50:-)
  • Dostępne w sklepach "wszystko za 2.99 zł" ;)
  • No to się zdziwicie:
    Choć są też przecenione, nawet o połowę, co i tak nie daje 3 zł :(
  • Zatkało mnie.
  • Ta babka z filmiku wyjątkowo skutecznie zniechęca, wymiękłam po 1 minucie. Może puść ten filmik po prostu? :)

Podejrzewam, że dziewczynka po początkowym zainteresowaniu rzuciłaby to w kąt, bo co z tym robić? Planować harmonogram na najbliższy tydzień?

Dawid, wywal to: "brakuje niewinności" - mnie osobiście takie sformułowanie też razi, jakieś takie nawiedzone. Cała reszta sensowna.
  • Zabawka jest nieproporcjonalnie droga, niestarannie wykonana, nieodpowiednia dla dzieci pięcioletnich. Niczego pożytecznego nie nauczy ani nawet nie posłuży do zabawy trwającej dłużej niż pięć minut.

Tak bym napisała.
  • Straszne badziewie.

Jestem w stanie zrozumieć różowe, monsterowe i kucykowe cuda, ale to...? Jednorazówka, której nie kupiłabym nawet w sklepie "wszystko za 3 zł", żadnemu dziecku.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.