Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

[Warszawa] Wózek - za użyczenie na parę dni będę wdzięczna

AgaAga
edytowano grudnia 2014 w Pomagajmy sobie
Warszawianki! Warszawiacy! Ludu stolicy!

Czy ktos ma do pożyczenia wózek? W okresie 20/21 grudnia do 4/5 stycznia. Wózek dla roczniaka. Bez gondoli, bo dziecko będzie siedzieć, a reszta obojętna. Ideałem byłby wózek, który się w miarę malogabarytowo sklada, czyli spacerowka.

Właśnie mnie dzisiaj oświeciło podczas spaceru, że jedziemy tak wyładowani, że wózka nie weżmiemy na pewno, nie ma szans.

Komentarz

• Ja chyba mam w garażu spacerówkę-parasolkę, ale ma 9 lat i jest mocno wyświechtana. Jak nie znajdziesz nic przyzwoitego, to mogę poszukać i przekazać.
  • U moich rodziców są dwa
    Spacerowka ergo baby 3 letnia
    I joggestera ok 5 letni
    Stan obu ok ale to nie maclareny
    Na kabatach
  • @Aga - mam malutką spacerówkę tzw. lotniskową, amerykańską. Tylko to jest mało wygodne na dłuższe jazdy i na wertepy się nie nadaje. I się nie rozkłada do spania. Ale za to można nawet na ramię zarzucić, w razie potrzeby. Gdybyś reflektowała, to mogę gdzieś do Warszawy podrzucić. U mnie się marnuje tymczasem.
  • jak bedzie wam sie chcialo jechac przez moja miejscowosc to tez mam

malutka rozkladana do spania
    wazy szesc kg

czerwono pomaranczowa gdyby kolor was obchodzil

• Dzieki! No no, mam wybor. @Zapominajka, to moznaby do Ciebie na Kabaty? Bedzie najblizej z Mokotowa. Mozesz mi pozyczyc te, ktora jest lepsza na zime i sie rozklada (bo mloda czesto jednak spi w wozku)?

(coming out: mclarena nie lubie, dramatycznie male kolka, bo my glownie po polach i lasach lazimy ;) )

• wózek jedo - bemowo
    Świetny do spania ale duży
    Jakby co ;)
  • Haku, dzieki. Na razie uknulam chytry plan, zeby skorzystac z bliskosci Kabat. Druga na liscie jest Monika, w sumie obwodnica kolo Pruszkowa przejezdzamy nawet, tylko zima rozne sa warunki i mozemy jechac niekoniecznie o calkiem cywilizowanej porze. Skorzystam jednak z opcji skladanej, moja mama ma malutki przedpokoj. A jak trzymalismy kiedys spacerowke na korytarzu (jakas bardzo przecietna, pamietam, ze za grosze kupilam na ebayu wlasnie do PL, 10 eur? 15? cos w tym stylu... kupilabym znowu, ale obawiam sie, ze nie wcisniemy do samochodu), to ukradli. Takze pozyczonego na pewno na klatke nie wystawie, musi sie skladac i do przedpokoju.
  • moja sie skada niw harmonijke a na plasko w pol.

nie mam pojecia jak to opisac.

ma wieksze kolka niz male spacerowki ale mniejsze niz duze kola u wozkow gondolek

wygodna

meza moge zapytac czy na politechnike by nie zabral to juz by w ogole bliziutko bylo
  • Monika, kusisz  Politechnika jedna stacja metrem ode mnie... zapytaj, prosze :)
  • wiem wiem pamietam mniej wiecej gdzie mieszka twoja mama
    ale nie wiem czy moj maz z wozkiem do pracy bedzie chetny jechac

wy w sobote bedziecie lub w niedziele?

na centrum tez nie macie daleko
    bo on w okolicach dworca bywa
    i np poniedzialek okolice centralnego lub placu trzech krzyzy

we wtorek pw ale nie wiem czy bedzie jechal do pracy we wtorek przed wigilia
  • ok, to w poniedzialek 22 grudnia
    albo w niedziele podjedziemy do Was
    zobaczymy, jak dojedziemy, mozemy jakos z drogi smsem

W sumie jest opcja, zeby w niedziele jechac zamiast w sobote, czyli bylibysmy poznym wieczorem i nigdzie dziecka juz nie bedziemy targac, to poniedzialek bylby perfekt. W sobote rusza i Polacy i te wszystkie wschodnie landy, to moga byc masakryczne korki. W niedziele beda jechac tylko niedobitki, np. ci z Anglii zanim sie dotelepia na niemieckie autobany, to bedzie niedziela, jak w piatek wyjada po robocie od siebie ;)  No ale to jakis ulamek tego, czego mozna sie spodziewac w sobote i w niedziele TIRy nie jezdza. A z trojka dzieci to jednak chcemy zoptymalizowac podroz...
  • Ja mam do zaproponowania taki:
    O tyle dobry dla roczniaka, że się rozkłada bardzo dobrze, jest w miarę obudowany, nie jest to taka parasolka,  ale składa się do bagażnika na płasko - za to jest bardzo wygodny, ma miękki materacyk, pokrowiec, nie mam śpiworka na zbyciu. Ma dużą budkę.

Niestety mieszkam w Izabelinie.
  • My możemy uzyczyć pegperego venezia, lub teutonia toni, ewentualnie emmaljungę, ale ona zagraca strasznie, dwa pierwsze składaja się łatwo. Peg rozkłada sie całkiem na płasko i jest dwukierunkowy, teut. kubełkowa, lecz wygodna.
  • A my chętnie pożyczylibyśmy od kogoś na dłuższy okres (do roku) spacerówkę, gdzieś z okolic Warszawy.
  • Dziewczyny, to sobie Was zapamietuje i jakby cos nie wyszlo z Monika w centrum, to uderzymy po kolei.

Naprawde bardzo dziekuje za odzew i wszystkie propozycje, pozbylismy sie sporego klopotu.
  • my z uk już z 18 na 19 będziemy jechać , pomachałabym ci @Aga z trasy ;)
  • Dianus, ale my juz nie mieszkamy "na trasie", tylko od pazdziernika na glebokim poludniu.
  • to będę machać w stronę głębokiego południa ;)
  • @Joanna I Bronisław
    zobacz priv - mamy wózek do oddania
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.