@wiesia dopiero zobaczyłam, dość długo się bawili, i 5 latek i 10 latek. Teraz 3 latek się dorwal, ale bardziej na zasadzie gmerania łapka w sloju ewentualnie wysypywania, wiec na razie zabralam. Aha i baaardzo wydajne jedt, na lata wystarczy.
U mnie dzieci też się tym bawiły, ale koraliki są maleńkie i młodszym dzieciom łatwo się to wszystko rozwala Firma Hama robi koraliki też w większych rozmiarach, więc można dla maluchów te wybrać.
@mama_asia Ja kiedyś mężowi kupiłam na urodziny. Fajna zabawka. Wszyscy układaliśmy. Dla maluchów może niebezpieczne, ale nasza jak miała ok. 2 lat, to się bawiła pod nadzorem. Biżuterię sobie robiła.
To jest chyba dla starszych przede wazystkim trzeba uwazac zeby nie pogubic. Czasem sie te kostka rozpada i ciezko te malenkie kuleczki odnalesc. I dodatkowo na maluchy trzeba uwazax zeby nie zjadly. Ale tak to zabawa super. I bardzo relaksujaca.
U nas poza duplakami hitem sa tory wadera. Nazbieralo nam sie po rodzinie roznych dostanych, no cuda robi 4 latka, 2 latek juz tez probuje. W gazetce biedronkowej maja drewniana z pociagami na magnesy - chabrowa, swietne sa, niezaleznie od wieku zajmuja na dluuugie godziny!
Wracam do Cobi Beados - miała któraś z Was? Jak spryska się je wodą dla utrwalenia, to rozumiem, że już nie da się tych kulek rozłączyć? I czy trzeba kupić zestaw startowy czy dziecko jest w stanie się bawić mając sam zestaw tematyczny jakiś?
Marek ma pare zestawow Cobi - glownie ze wzgledu na chlopackie wzronictwo - ma krzyzakow, serie z Powstania i czolgi. Nie sa tak idealnie spasowane , jak lego - jednak. i jakby nieco ostrzejsze krawedzie. Przy bardziej ambitnych zestawach pomoc rodzica konieczna, aby je docisnac solidnie, ale ogolnie oceniam na plus.
Komentarz
Firma Hama robi koraliki też w większych rozmiarach, więc można dla maluchów te wybrać.
Z opisu wydaje się fajne.
http://allegro.pl/neocube-kulki-magnesy-5-mm-216szt-6gratis-poznan-i5786527432.html
W gazetce biedronkowej maja drewniana z pociagami na magnesy - chabrowa, swietne sa, niezaleznie od wieku zajmuja na dluuugie godziny!
(przepraszam Ola że się dołączam do pytania )
Aczkolwiek tylko wspomnę że to jednak @uJa koraliki są <:-P
http://www.puzzlomatic.pl/puzzle-seria-t-p975.html
Są różne poziomy trudności. Polecam, relaks & satysfakcja. A i starsze dzieci sobie coś tworzą.