Village nie ogladalam... Musze kiedys popatrzec. Maggie Smith jest swietna aktorka - polecam do obejrzenia tez w 'Ladies in Lavender' w duecie z Judi Dench. I skoro DA, to takoz do obejrzenia 'Gosford Park':)
@Malgorzata jakies 110 km, z poltora godziny jazdy. Ale ostrzegam, ze zamek nie codzinnie dostepny i moga byc klopoty z kupnem biletow, bo ludzie wala drzwiami i oknami, i oczywiscie serial sie kreci. lepiej zalatwiac bilety z duuuuuzym wyprzedzeniem !!!
Very british, indeed. Jak sie naogladam takich klimatow to od razu mam ochote na przeprowadzke do Anglii Kocham je! Chociaz herbatka u ludzi z wyzszych sfer z rozbrykanymi dziecmi (ktore koniecznie chca przewrocic zegar z 16. wieku) moze byc stresujaca. Ale rozmowy cudne
Jeszcze mnie refleksja naszła serialozoficzna. W większości seriali postacie ewoluują ku dobru. I zostaje z tego potem masło maślane , jak już wszyscy wyewoluują.
Na iitv.info nie trzeba płacić. Wystarczy się zalogować. Jeśli pokaże się komunikat o opłatach, trzeba przejść na dół strony i gdzieś z lewej strony będzie napis: nie chcę płacić. Wtedy zostaje się przekierowanym na stronę, gdzie z prawej strony jest: przejdź do wersji standart iitv.info i wraca się na stronę główną. Brzmi skomplikowanie, ale to są dwa kliknięcia, tylko trzeba wiedzieć gdzie, bo te napisy są bardzo małe. Mam nadzieję, że nic nie pomieszałam.
Babcia jest jednakowoż typowa dla swoich czasów, i na przykład mówi, że bardzo sie angażowała w opiekę nad swoimi dziećmi. Koleżanka zdziwiona: "Naprawdę, ja sobie raczej wyobrażałam, no wiesz, widywanie dzieci specjalnie ładnie ubranych, na godzinę". Na co babcia: "Well, but it was an hour EVERY DAY!".
Obejrzałam dwa docinki. Zaczyna się ciekawie zobaczymy co bedzie dalej. Niestety nie dościgłam wersji z subtitles i jest mi przykro z tego powodu bo angielszczyzna rzeczywiście przednia!!!
Niech was wszystkich drzwi ścisną, człowiek se chodził spać o normalnej porze a nie się wkręcał w jakieś losy bohaterów i teksty starszej pani. Więcej was nie czytam, strzelam fochem, od dziś będę Tadeuszem na onecie.
Komentarz
Ta adrenalina gdy łajzowata służka dała trutkę zamiast jajek. Ach... aż się spociłem...
Bez-na-dzie-ja :P
Nie ma i nie będzie.
Maggie Smith jest swietna aktorka - polecam do obejrzenia tez w 'Ladies in Lavender' w duecie z Judi Dench. I skoro DA, to takoz do obejrzenia 'Gosford Park':)
Tutaj wiecej info:
http://www.highclerecastle.co.uk/
Jak sie naogladam takich klimatow to od razu mam ochote na przeprowadzke do Anglii
Kocham je! Chociaz herbatka u ludzi z wyzszych sfer z rozbrykanymi dziecmi (ktore koniecznie chca przewrocic zegar z 16. wieku) moze byc stresujaca. Ale rozmowy cudne
zastanawiam si czy się po drodze reżyser nie zmienił, bo te ostatnie 2 serie jakieś takie pozbawione poetyki obrazu.
Jeszcze mnie refleksja naszła serialozoficzna. W większości seriali postacie ewoluują ku dobru. I zostaje z tego potem masło maślane , jak już wszyscy wyewoluują.
Brzmi skomplikowanie, ale to są dwa kliknięcia, tylko trzeba wiedzieć gdzie, bo te napisy są bardzo małe. Mam nadzieję, że nic nie pomieszałam.
Ale się wciągnęłam - aż mi mąż dogryza
Tylko czemu te siostry takie wredne dla siebie?
Na co babcia: "Well, but it was an hour EVERY DAY!".
http://video.anyfiles.pl
Wersje z lektorem też chyba mają.
Więcej was nie czytam, strzelam fochem, od dziś będę Tadeuszem na onecie.