Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Czy Bóg odpowiada na modlitwy niewierzącego?

natknęłam się na ten artykuł poszukując modlitwy za niewierzącego.
http://www.gotquestions.org/Polski/modlitwy-grzesznika-niewierzacego.html

czy modlitwa niewierzącego ma jakiś sens? jeśli niewierzący mówi "nie wierzę w twojego Boga, ale wiem że potrzebujesz pomocy więc poproszę Go o łaski dla ciebie" i robi to z czystą intencją i życzliwością to czy to wogóle działa?

Komentarz

• Jak w filmie "Bóg nie umarł".
  • Wklejam co święty Jan Paweł II powiedział o modlitwie

Niezależnie od tego, ile mamy lat, z jakiej rodziny pochodzimy, jaki zawód wykonujemy, nie możemy lekceważyć praktyki rozmowy z Bogiem. To w niej każda i każdy z nas otrzymuje najwięcej łask. Bardzo pouczające w tym względzie są słowa siostry Faustyny: "W jakimkolwiek dusza jest stanie, powinna się modlić. Musi się modlić dusza czysta i piękna, bo inaczej utraciłaby swą piękność; modlić się musi dusza dążąca do tej czystości, bo inaczej nie doszłaby do niej; modlić się musi dusza dopiero co nawrócona, bo inaczej upadłaby z powrotem; modlić się musi dusza grzeszna, pogrążona w grzechach, aby mogła powstać. I nie ma duszy, która by nie była obowiązana do modlitwy, bo wszelka łaska spływa przez modlitwę
  • @kitek, słyszałam niejedno świadectwo byłego więźnia czy narkomana, którego nawrócenie zaczęło się od słów: "Boże, jeśli istniejesz, wejdź w moje życie"... czyli taka modlitwa ma sens :)
  • @Bridget ok, ale to chyba dotyczy ludzi wierzących, grzesznych, poszukujących ale wierzących.
  • wszelka łaska spływa przez modlitwę...
  • Te słowa zapamietałam @kawusiowa z ostatniej Adoracji.
    Było też -czas przeznaczony na modlitwę nigdy nie jest czasem straconym.
  • Na moją małą głowę niewierzący jak tylko zacznie się modlić to już staje się wierzącym a potem reszta sama przyjdzie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.