Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Poznań-neurolog dziecięcy potrzebny

Mogą być okolice -i tak trudno dojechać bez samochodu, więc w sumie najważniejsze żeby był polecany, z doświadczeniem ale otwarty na to co się do niego mówi.
Sz (prawie 5l.) przestał oddychać na 2-3min, siny, sztywny, drugi raz mu się zdarzyło z identycznym przebiegiem ale po prawie 4latach, zabrała nas karetka, ale jak dojechali to oddychał już i zaszufladkowali jako drgawki gorączkowe- mi to nie do końca pasuje i muszę znaleźć kogoś kto wysłucha co myślę, rozwieje wątpliwości, powie co można zrobić... no nie wiem, jakiś lekarz co wzbudzi zaufanie
Z góry dziękuję

Komentarz

• w Poznaniu polecana jest dr Milecka, przyjmuje na Kórnickiej, ale tam trudno się dostać
  • dr Milecka przyjmuje też prywatnie, ale wtedy i tak terminy koło miesiąca podobno
  • Ja szczerze polecam Dr.Ewę Szczytko(Zaleska-Szczytko).
  • a to nieźle, bo ja słyszałam że nie ma szans nawet prywatnie;)
    masz numer telefonu do prywatnego gabinetu bo muszę z moimi iść na kontrolę a nie wiem kiedy dostanę się na Kórnicką.
  • Hmm, a może już nie przyjmuje prywatnie? To już ponad dwa lata minęły, gdy neurologa szukaliśmy - nie pomyślałam o tym.
    Poszukam numer - może mam gdzieś jeszcze zapisany.
  • Ja nie mam tego numeru :-(
  • dzięki wszystkim za polecenie, faktycznie o dr Mileckiej też słyszałam (trochę liczyłam że ktoś jeszcze jest polecany w Poznaniu :) )
    dr Szczytko jeszcze pamiętam z czasów gdy ja trafiłam do neurologa (mając lat kilkanaście - więc co do podejścia do dzieci się nie wypowiem) ale mam raczej kiepskie doświadczenia - jeśli chodzi o leczenie...
  • wizyta długo trwała, matka która była po nas była wkurzona że tak długo bo u nas wszystko razy dwa, dużo czasu formlaności, wpisywanie wszystkiego ale mam wrażenie że dokladnie chłopcy byli przebadani, chętnie odpowiadała na pytania. Jako profesjonalistka jest polecana, ale myślę że też jeśli chodzi o podejście do pacjenta.
  • Do nas Szczytko podeszła bardzo fajnie.
    Pięknie wyprowadziła mi Kubę z poważnych chorób. Dodatkowo dzieki Niej byliśmy na turnusie rehabilitacyjnym.
    Prof. Steinborn- cudowna kobieta i autorytet w dziedzinie neurologii
  • edytowano lutego 2015
    muszę się wygadać...
    dzwoniłam do mojej neurolog - okazuje się że to jest osobna specjalizacja dziecięcy neurolog i ona też tylko potrafiła dr Milecką polecić - widać już dlaczego ma takie kolejki - w takim razie będę próbować...
    i drugie - w szpitalu w piątek Sz miał zrobione EEG - na wypisie wpisali że dzwonić po wynik na oddział - no i dzwonię - oczywiście nie ma (a w szpitalu mówili że będzie dzisiaj) - i co słyszę - nie że proszę zadzwonić np jutro, później, czy coś - "proszę zadzwonić w piątek" @-) :-O
    chyba trzy razy pytałam kiedy? - bo myślałam że się przesłyszałam, przejęzyczyła czy coś...
    wrrr...
  • dr Szczytko za wcześnie (jak się douczyłam to już wiem) odstawiła mi leki - nawrót był gorszy niż napady przed rozpoczęciem leczenia...

trudno by mi było jej zaufać (w sensie mi) nawet jeśli faktycznie to był jej "wypadek przy pracy"
  • Zapytam jeszcze siostrę, czy ona kogoś by poleciła.
  • ja jak szukałam, to też wszyscy Milecką polecali;
    z wizyty byłam bardzo zadowolona, zero pośpiechu, dokładna, dała skierowania do innych specjalistów...no ale teraz na kontrolę to nie wiem jak się wbijemy...
    ino pismo ma takie, że nikt nie może odczytać, co tam nabazgroliła, więc jakby co, to pytajcie przed wyjściem z gabinetu...
  • zgadza się z tym pismem;)
    wpisywała się w książeczce pod dr Kałużnym i "marudziła", że on tak pisze, że doczytać się nie może ;)
  • Moja siostra poleciła neurologa, który u nich na oddziale noworodki konsultuje. Mówiła, że bardzo rzetelnie je bada i opisuje. Nazywa się Paweł Kemnitz. Pracuje na Szpitalnej. Czy przyjmuje gdzieś na NFZ, to nie wie. Prywatnie wg Google to w Alteridzie i w Med-Polonia.
  • dla ewentualnych zainteresowanych
    udało mi się dzisiaj dodzwonić do rejestracji dr Mileckiej
    na NFZ termin dostałam na połowę kwietnia (czyli biorąc pod uwagę to co słyszałam - że brak terminów lub pół roku - to całkiem znośnie :D )
    dzwoniłam na nr 669774727 (od półtora tyg prawie codziennie o różnych porach - i w końcu się udało)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.