Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

A kuku !

2456711

Komentarz

• zagrożeniem dla paszczy
  • duchowi memu dała w pysk i poszła!
  • Karate wymaga duzo pracy, bywa bolesne, meczace i nie ma co porównywać zainteresowania historia z trenowaniem karate. To inna kategoria i tyle. Mozna porównac miedzy sobą rózne sztuki walki - czy np. boks moze byc, albo zapasy, bo pochodza z Europy (?). Ale przeciez je tez wymyslisli juz wieki temu jakby nie bylo poganie?
  • Heh - boks też ma wschodnie korzenie.

A kick - boxing to dopiero....
  • Kick-boxing pochodzi od karate.
    Boks hmm.
    Wszędzie na świecie ćwiczy się boks - no ludzie.
    Jaskiniowcy boks ćwiczyli.
    I walkę kijem (bo) zanim wymyślili to japończycy
  • @Haku - moi chłopcy albo cwiczyli , albo cwicza karate, ja zwyczajnie uważam, ze troche umiejetnosci walki im nie zaszkodzi.
  • laicy to zawsze wszystko do jednego wora wrzucają :P
  • Heh, a co sądzicie o zumbie? Specjalne opaski na rękę itp.
  • Hmm a nie jest tak ze sie cwiczy cwiczy macha noga ręką i przychodzi etap wtajemniczenia >-)
  • hehy hihy a ja pytam poważnie ,bo to poważna sprawa.
  • A ja myślę, patrząc po znajomych facetach, że bardziej przystosowani, ogarnięci i męscy są ci, którzy w razie czego wiedzą, jak obezwładnić, niż ci, co za dużo myślą o zagrożeniach.

• edytowano lutego 2015
    To trzeba by zapytac duchownego i w temacie jak to wazne
  • A z tym przeciwnikiem ,którego nie widać??Znaczy ,że go nie ma tak?
  • Marcelina o zagrożeniach to się tu, na forum ciągle "myśli", w realu szkoda czasu na rozważania o czymś co nas nie dotyczy. :-)
  • Nie widzę żadnych, najmniejszych negatywnych skutków judo sportowego dla naszego syna. Same pozytywy, i na osobowość i na kondycję i na pewność siebie i na facetowatość.
  • edytowano lutego 2015
    Pewne skutki wyłażą nawet po 20-latach.
    U mnie wyszły skutki około 30-tki.
    Nie judo, innych działań...
    Nie życzę nikomu.
  • A joga, jeżeli ją traktować wyłącznie jako gimnastykę? Ma negatywne skutki czy nie?:)
  • Jest różnica, duża, między machaniem wahadełkiem a uprawianiem sportu walki. Bez dodatkowej filozofii.
    Judo sportowe jest w tym samym stopniu niebezpieczne jak bursztyn.
    To, że coś powstało na Wschodzie, nie znaczy, że musi natychmiast prowadzić do dziwnych skutków.
    Właściwie nie należałoby jeść sushi ani sajgonek, pieron wie, co tam nad nimi ten żółtek odczyniał.
  • A pierścień atlantów gdyby go traktować jak zwykły pierścionek?
    Albo tarot... jako memo. :D
  • Wiecie co ,czytam tak te wątki o karate i zastanawiam się jaka jest OFICJALNA nauka kościoła na ten temat. Bo czuję się zdezorientowana. I zastanawiam się nad posłaniem młodszych dzieci na to karate ,ale potem ktoś pisze o egzorcystach i mi się koncepcja sypie.
  • chyba nie ma oficjalnej nauki w tym temacie
  • symbolika gestów jogi też nie jest tylko machaniem czy naginaniem kończyn
    podobnie jest ze sztukami walk wschodnich
    o tym dużo mówiła s.Michaela Pawlik. Wspominała też o powtarzalności niektórych ruchów, które uciskają na konkretne receptory, które z kolei pobudzają sferę seksualną...
  • O , to może sama się zapiszę ;)
  • Może wystarczą jakieś wojskie zapasy czy coś ).
  • Ćwiczyłam kiedyś kilka miesięcy kung-fu. Nie pamiętam, żeby była ideologia, pobudzanie receptorów seksualnych czy inne "nieprawomyślne" rzeczy, za to był pot, krew i łzy trzy razy w tygodniu, które pamiętam do dziś. O matko, chyba nigdy nie byłam tak sprawna fizycznie jak wtedy :)
  • A ja jestem jakoś zawiedziona , że w tym temacie nie ma oficjalnej nauki Kościoła , skoro temat wywołuje tyle kontrowersji.
  • Bo generalnie jetem otwarta , ale jednocześnie mam tendencje do popadania w paranoję.
  • W tv trwam był program o skoliozie i polecali karate.
  • w tv trwam polecali też homeopatię :P
  • I kremowki
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.