Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Sambucol u maluchów

edytowano lutego 2015 w Pomagajmy sobie
Czy ktoś stosował u niemowlaków i maluchów 1-2 lata i jeśli tak to czy pomaga w infekcjach wirusowych?
Ja na razie przetestowałam u starszych (szkolnych)- chyba trochę skrócił czas choroby. No i teraz się zastanawiam jak u maluchów....

Komentarz

• Sambucol o.k,natomiast drogi,ale jest wersja dla maluchów od 6 miesiąca życia-mój Marek wcale nie chciał ruszyć tego :P ,myślę,że sam sok z bzu też może być.A bez jest też w Pyrosalu.
  • No właśnie, ja też mam ten w saszetkach. Tak to na łyżeczkę i myk a 100 ml to nie wiem czy wypije... W razie czego będę szukać soku z bzu.
  • Jak nasz niemowlak ostatnio goraczkowal i wyslalam meza do apteki po sok z bzu, to pani powiedziala, ze niemowletom nie nalezy soku podawac i radzila wlasnie sambucol. Ra goraczka to prawdopodobnie zeby. Ale teraz starszak jest chory od kilku dni, a mlody trzyma sie zdrowo. A podawalam ostatnio sambucol obojgu, wprawdzie nieregularnie.
  • Moj niemowlak nie bardzo chce cos pic poza moim mlekiem, wiec dodawalam ten specyfik do kaszki z owocami, zajadal rownie chetnie jak zawsze.
  • edytowano lutego 2015
    A miał ktoś po Sambucolu wysypkę? Dałam małemu dwie dawki i wysypało go... Maluch alergik. Myślę, że to chyba po tym, bo trzydniówkę miał w lato.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.