Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Stowarzyszenia na wsiach

Pomysł przyszedł wcześniej ale do realizacji tego przedsięwzięcia jeszcze parę kroków .
Jeśli są tu na forum osoby mające doświadczenie w tym temacie ,niech przekażą spostrzeżenia ,
wnioski ,oczekiwania .
Jak się pozyskuje środki , na co i gdzie ?
No to czekam ....
.....oświećcie laika ,żeby mi się nie odwidziało!

Komentarz

• My mamy strowarzyszenie. Ja w nim nie działam ale moja mama od początku.
    Pisali statut stowarzyszenia gdzieś w sądzie to się zatwierdza.
    Nasze stowarzyszenie nie jest dochodowe. Środki pozyskują z gminy , starostwa i od sponsorów. Zajmują się promowaniem gminy i aktywizacją miejscowych.
    Mają kilka fajnych inicjatyw. Bal niepodległościowy ,piknik dworski walczyli z durnym projektem przeprowadzenia drogi szybkiego ruchu przez Ojcowski park narodowy.
    Mieli jakieś inicjatywy charytatywne
    No nie wiem co byś chciała wiedzieć.
    Tu https://www.stowarzyszeniekorzkiew.pl
  • O statucie coś wiem ,rejestracja tak i owszem w sądzie wojewódzkim ale dla mnie
    sprawy związane z projektem ,napisaniem jego ,opracowanie ,kosztorys i nie wiem co tam jeszcze jest zupełnie czymś nowym .
    U nas w pobliskich wsiach nic takiego nie istnieje /tak mi się wydaje/ i trudno
    coś podłapać .
    Więc wszystko obraca się wokół wniosków oraz mobilizacji otoczenia .
    @maliwiju napisz coś o tym.
  • Szczerze to tak szczegółowo ci nie pomogę.
    U nas stowarzyszenie powstało przy parafi wiec dużo wychodziło samoistnie z problemów parafii.
    Narazie moja mama jest zajęta w tym tygodniu ale jak byś miała konkretne pytania to podam ci jej maila i może ona ci odpowie.
  • Też założyłyśmy z kobietami stowarzyszenie, działamy przy ośrodku kultury, środków brak..
  • Ciekawym stowarzyszeniem działającym na wsi jest Stowarzyszenie kulturalno-ekologiczne Ziarno ze Słubic niedaleko Płocka www.ziarno.eu. Zdarza mi się z nim współpracować. Szefowa chętnie dzieli się doświadczeniem. Jeśli miałabyś jakieś pytania to mogę na priv lub telefon cos podpowiedzieć ;-)
  • Założyliśmy stowarzyszenie, aby nie sprzedano nam dworku, w którym była szkoła. Trzeba paru społeczników, nie żałujących swojego czasu.
  • Dziękuję za odzew i proszę piszcie jak najwięcej .

Niektóre linki odczytałam b.pobierznie ,inne doczytam jak wrócę do domu
    /po niedzieli/
    Zdaję sobie z wyzwania sprawę ale chciałabym przełamać i siebie i barierę
    społeczną .

To forum b,kształtuje ,czekam również co najbliższy czas pokaże
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.