Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

zna ktoś naprawdę szybką drukarnię w W-wie?

Koleżanka potrzebuje "na wczoraj", a wszystkie, z którymi się kontaktowała mówią o tygodniu.

Chodzi przede wszystkim o teczki z logo firmy, a także o foldery i wizytówki.

Komentarz

• Centrum Druku 24 ul. Lwowska.
    Tak podpowiada mój mąż.
  • http://polimax.pl/

kalendarze drukowali z dnia na dzień
  • Na "wczoraj", to tylko druk cyfrowy co oznacza opłacalność przy niezbyt dużych ilościach. Przy offsecie nawet najszybsze drukarnie potrzebują przynajmniej 3 dni. Często robi się też tak, ze puszcza krótką serie na cyfrę (np. na potrzeby targowe czy konferencyjne), a równolegle resztę na offsecie.

Osobiście korzystam z drukarni poza Warszawą właśnie ze względu na cenę. Muszę jednak jeden dzień doliczać na transport. Zatem u mnie czas druku offsetowego zaczyna się od 4 dni. Bez dokładnej specyfiki ciężko mi podać precyzyjny termin.

Istotne oprócz podejścia do ceny jest też podejście do jakości. Druk cyfrowy to trochę inny papier niż offset co nie każdemu odpowiada. Szybkie tempo to również ograniczona liczba sposobów wykończenia (nietypowe wykrojniki czy prace introligatorskie, uszlachetnienia itp.). Po prostu pewnych rzeczy nie da się zrobić szybko.

Zakładam, że gotowe są pliki z grafiką przygotowaną do druku (i to poprawnie przygotowaną). Jeżeli tak, to jaki wykrojnik na teczkę został w takim projekcie uwzględniony? Każda drukarnia ma swoje własne standardy i pliki mogą dość poważnie się różnić. Wykonanie zaś wykrojnika pod zlecenie klienta to i długi czas i spore koszty. Jeżeli natomiast nie ma przygotowanych plików, to trzeba uwzględnić dodatkowy czas na ich wykonanie. A jak nie ma i projektu, to prace mogą naprawdę trwać długo. Chyba że klient akceptuje wszystko jak leci :), a to strasznie rzadko się zdarza.

Przypomina mi się tu broszura jaką kiedyś składałem w ekspresowym tempie, bo na przyszły tydzień potrzebna, a same poprawki ciągnęły się ponad rok (!). A to czekali na opinię działu prawnego, a to na jakąś nową metodę która już niedługo oficjalnie się ukarze w prasie fachowej, a to kolejny preparat wchodził na rynek i tak schodził miesiąc za miesiącem. Ale klient nasz Pan :)

• Inicjatywa Praska?
  • Praska, koło Dworca Wschodniego.
  • Popisałem Wam Privy ( @Katia i @Turturek)
  • Na cyfrze drukują w 24h. Niech szuka drukarni cyfrowej.
  • Dziękuję wszystkim, info przekazałam koleżance :) Niełatwo będzie jej dokonać wyboru ;))
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.