Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Fartuch na cale zycie

Doradzcie prosze.
Jestem dopiero po trzeciej ciazy i zastanawiam sie czy istnieja metody by sie zwisajacego brzucha pozbyc.
Jakie cwiczenia?
Macie pomysly lub wyprobowane patenty?

Nie piszcie prosze ze najlepsze wyjscie to kolejna ciaza!

:-SS

Przeciez o tym wiem ;))

Komentarz

• Pilates, a na poczatek wciaganie brzucha, tak na 30% przy kazdej mozliwwj okazji. Ale po cc to daj sobie chwile :)
  • edytowano marca 2015
    Nie wiem ile masz @Isako tego fartucha ;)

Powiem Ci tylko, że można sporo poprzez dietę i ćwiczenia - najlepsze pływanie- pozbyć się tego w dużej części.
    Niestety żeby pozbyć się całkiem to trzeba chirurgicznie usuwać
    Ale Ty też mloda jesteś, skóra jeszcze dość elastyczna
    Brzuszek tzw pociążowy, wszak brzuch był tylko kilka mcy dość rozciągnięty łatwiejszy do zgubienia, inaczej niż w przypadku długoletniej otyłości
    Mąż stracił ok 50 cm w pasie
    i powiem tak...........myślałam, że bedzie bardzo źle
    a tak nie jest
    :)
  • @Isako a może masaż bańką chińską przy użyciu jakiegoś olejku mógłby pomóc? Pierwsze masaże bolą, później jest lepiej i skóra przyzwyczaja się. Te bańki, przynajmniej w PL, nie są drogie, coś ok. 20 zł. Można też oczywiście chodzić na masaże do gabinetów, ale to już dużo większy koszt. Słyszałam, że uelastycznia skórę na udach i pośladkach, więc może i na brzuchu.
    Poza tym masaże pod prysznicem szorstką gąbką albo jakąś rękawicą, peelingi. Oczywiście oprócz tego, co napisała hipolit - diety i ćwiczeń.
    Nawet jak nie zlikwidujesz w pełni brzucha to poprawisz wygląd skóry, a wtedy już i tak jakoś ładniej to wszystko wygląda :)
  • Też mam ten problem. Trzeba polubić majki z wysokim stanem.
  • I bieliznę obciskającą. To ważne, by podtrzymywać i ściskać ten brzuch, bo inaczej skóra będzie jeszcze bardziej się rozciągać i zwisać. Niestety, prawa grawitacji są nieubłagane. Ja żałuję, ze po porodach nie nosiłam pasów. Wtedy mówiono, ze mięśnie się rozleniwiają. Bzdura. No, i mam. Kilogramy też robią swoje.
  • @AleksandraB,
    obawiam sie ze te majtki z wysokim stanem beda sie zawijac gdy tylko sie schyle...
    :(
  • Plus masaze z delikatnym poszcypywaniem ;)
    I nie gadamy, tylko wciagamy :D lezac przy karmieniu, stojac w kuchni. Sama bylam zaskoczona efektami.
  • Ja tez zrezygnowałam z podglądania fp Chodakowskiej
    Bo mnie rzyg brał od tych slodkopierdzacych przytakiwacxy i tych gnojowek wylewanych na choćby jedno zdanie typu "a w dupie z tum, pocę sie mecze i nic nie widac" :)
    Nie mówiąc o czymś ciut ostrzejszym

Nie mowię ze działa
    Sama jestem pod wielkim WOW wrażeniem tych zmian
    I sama tez tak chce
    Jednak same filmiki w necie z Chodakowska sa dla mnie jakies takie smętne. Ćwicząc z nią miałam wrażenie ze robię to za karę :))
    Stad szukałam czegoś innego i znalazłam sobie MelB

Zreszta ta durna reklama bransoletki tez mnie wkurzyła
    Bo tak to wyszło ze cud miód malina bransoletka a jak jej nie masz tos gapa

A każdy gapie z nosa kapie :))
  • edytowano marca 2015
    Będę nudna - hula hop po 10 minut na każdą stronę codziennie i centymetr mniej co tydzień. Efekty świetne. No i to przyjemny i nie męczący sposób ;)
  • Nie potrafie wytrzymac ponad 10 sekund!
  • Wyniki beda mierne: centymetr co 10 tygodni!!!
  • Czym się kierować przy wyborze bielizny wyszczuplającej?
  • @Katarzyna jednak ze względów zdrowotnych odradzała pasy i różne ściągacze. Ja na wyjścia przyodziewam koszulkę ściągającą bo inne ściągacze się zwijają ;)
  • Z bielizną wyszczuplającą jest tak, że albo dobrze wyszczupla i jest niewygodna, pocąca, trwała (materiał sztuczny ale mocny, silikonowe przylepce) albo jest wygodna, przewiewna i miła ale niestety nie wyszczupla. Przy tylko obwisłej skórze na brzuchu wystarczą dobrej jakości majtki bawełniane wysokie ponad pępek i już nic się nie trzęsie i nie zwisa. Do tego sukienka z odpowiednim krojem i można się czuć piękną. W zeszłym roku kupiłam sobie taka sukienkę
    http://www.bonprix.pl/style/sukienka-104578646/?catalogueNumber=942278&category=114&return=ref
    Jest poliestrowa ale fason i nadruk świetnie tuszują brzuszek.
  • @Diana - pasy i inne wyszczuplające cuda, tylko na wielkie okazje. Noszone na co dzień, mało, że rozleniwiają jeszcze bardziej mięśnie brzucha, to wpływają na wypychanie narządów miednicy mniejszej dołem. A stąd prosta droga do obniżenia narządów i wypadania macicy na stare lata.
  • noooo właśnie , pamiętam, że odradzałaś w codziennym użyciu.
  • edytowano marca 2015
    Ale jakiś pas można sobie założyć na podbrzusze. Oczywiście jeśli prowadzi sie tryb życia normalny tj nie uchyla się człowiek od dźwigania, wykonywania prac domowych ogrodowych, zakupy itd. jak ludzie to noszą po jakiejś jednej niewielkiej interwencji w jamie brzusznej to tym bardziej nie zaszkodzi po cesarce. Nawet po zwykłym porodzie jeśli brzuch był bardzo nadwyrężony. Natomiast w szpitalach teraz odradzają, że rana sie nie wietrzy itd. ( kiedyś nawet reklamowali takie pasy ) ale jak się pójdzie do domu to koniec lenistwa i wylegiwania.
    Jak się pozbyć wiszącej skóry z brzucha to nie wiem, po za odchudzeniem się i ewentualnym smarowaniem antycellulitowymi żelami i gimnastyką nic specjalnego nie robię. I tak tego nikt nie widzi więc mi akurat nie przeszkadza. Jedynym radykalnym i skutecznym sposobem są operacje plastyczne, ale w naszym kraju chyba nikogo na takie fanaberie nie stać.
  • Nie to żebym miała ładny ten brzuch, ale warto nie zakładać dżinsów niskich bo się nawis nad paskiem formuje.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.