Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

przekrwienie oka

Występuje u cory od kilku dni. Coś próbować czy lekarz?

Komentarz

• Jak od kilku dni to bym do lekarza poszla. Jedna corka miewala przekrwienia na jednym oku, ale po 2 dniach maks prawie znikalo bez jakiejkolwiek ingerencji. Moze cos sie w bialko wbilo I podraznia?
  • Jak się rozlezie na resztę rodziny, to pewnie krwotoczne zapalenie spojówek. Jak się nie rozlezie, to pewnie coś innego.
    W tym wątku zgłębiałam temat. Wyszło mi na to, że owszem, można iść do okulisty, ale jeśli to krwotoczne zapalenie spojówek, to leczenie i tak niewiele da.
  • Ja niestety nie pomogę,Ale choć podbiję i przy okazji zapytam o mojego synka. Przechodzi właśnie ospę i nastąpiło podejrzenie,że na gałce ocznej pojawiła się krostka. Objawiało się to mocnym zaczerwienieniem i swędzeniem. Lekarz zapisał Zovirax 3% Eye Ointment. Dopiero wczoraj wieczorem udało się sprowadzić tę maść i również wczoraj zauważyliśmy znaczną poprawę kondycji oczka. Dziś jest tylko leciutko zaczerwienione. Zastanawiam się zatem,czy jest sens leczyć to oczko. Nie chodzi nawet o trudność aplikacji ( 5x na dobę),bo jak trzeba, to trzeba,Ale o. uzasadnienie leczenia. Dodam,ze synek ma 17 mies. Dziękuję za porady!
  • Podbiję,bo sprawa dla mnie ważna. @MartynaN, @aKatarzyna, @Agnicha-może do Was nieśmiało się uśmiechnę?
  • Uważam, że jak samo przeszło, to nie.
  • Kilka chwil grania na komputerze lub telefonie i mój syn ma czerwone oko :(
  • Dziękuję!
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.