Tak sobie pomyślałam, że temat się przewija tu i tam, a warto może w jednym wątku napisać co w którym zoo ciekawego, gdzie tanio, gdzie drogo, gdzie najwspanialsze akwarium, a gdzie najwięcej gadów.
Osobiście mam wielki sentyment do płockiego - byliśmy nie raz i nie raz wrócimy, przebierając nogami czekamy na otwarcie nowego akwarium, Kajtek uwielbia przyglądać się rybom.
Komentarz
Do Zoo z Malty podjezdza kolejka waskotorowa jest klimatycznie.
Lubie Zoo w Zamosciu, male, tanio i przyjemne calkiem.
Nie lubie Zoo w Warszawie.
http://www.zoowojciechow.pl/
nam wielbłąd usiadł na środku przejazdu...a że trąbić nie wolno i zwierzęta rządzą...czekaliśmy 20 min aż zmieni zdanie
suuuuuper
a że Poznanianką jestem nie mogę nie zapunktować zoo w Poznaniu
:x
berlińskie tez mi się podoba
W starym jestem prawie codziennie( jak mam siłę), bo to bardzo blisko mnie
Trzeba na bieżaco śledzić na fb, bo co weekend są rozmaite atrakcje, jak np karmienie pokazowe zwierząt, treningi zwierząt, opowiesci opiekunów.
Polecam fanpage na fb, codziennie newsy, zdjęcia, ciekawostki
Z nowości to mamy azyl wilczy (4 wilki), już 7 niedźwiedzi, w tym gwiazdora Baloo, który uwielbia ludzi i popisywać się przed nimi. Trochę nowych kopytnych, wielbładziątko ma już 1,5miesiąca.
Sporo atrakcji w mini zoo, gdzie od niedawna mamy młode alpaki (będą spacerować pomiędzy alejkami). Ciągle się nam coś na dziecięcym rodzi-a to osiołek, a to kózki, a to kucyki.
Fajny, duży wybieg afrykański (zebry, jakieś inne kopytne, co to ich nie ogarniam, żyrafy)-zwierzaki podchodzą blisko.
Tapiry - często są pokazowe karmienia i można oglądać, jak pan Edzio się z tapirami mizia i przytula.
Dwa lwiątka z interwencji, ale na razie na kwarantannie i w trakcie leczenia i rehabilitacji, więc nie wiadomo, kiedy będzie je można oglądać (i czy w ogóle)
Słonie są już razem, a nie jak do niedawna byk osobno i dziewczyny osobno.
Jak mi się jeszcze coś przypomni, to napiszę.
Jeszcze w tym roku, ale to już blizej jesieni będą lamparty perskie i irbisy (pantery śnieżne)
W starym fajne zajecia dla dzieci i rodziców, w weekendy spotkania z opiekunami gadów/płazów-ciekawe rozmowy, karmienie piranii bananami, obserwacje karmienia np krokodyli