Pasta do czyszczenie wc - hmmm nie zauważyłam jej na prezentacji pewnie przegapiłam chętnie skorzystam a kabinę prysznicową by nie było brzydkich zacieków to czym najlepiej?
Mnie zapach octu kreci w nosie nieprzyjemnie, ale może jest sposób żeby szybko wyparował. Dajecie potem olejki zapachowe? MonikaMa polecala olejek (ijang)
No u mnie brak pomysłu na płyn do podłogi jak myje kafelki Np. W kuchni sama woda to nie zmywa całego brudu :(a woda z octem nie chce bo to jednak specyficzny zapach
@Katarzyna dzięki za podpowiedź - mój mop faktycznie nie jest z mikrofibry moze w tym tkwi problem :-? Juz się zaczelam nawet zastanawiać nad mopem parowym bo tam podobno myje sie bez detergentów...
No, sodą i octem. Tudzież sodą i cytryną. Kiedyś robiłam pastę z cytryny z solą i sodą miksowaną w termomiksie (nie pamiętam przepisu, ale pewnie gdzieś w necie jest). Całkiem skuteczna była do takich zadań i nie było problemu, że toksyczna.
A kto mi wyjaśni na czym polega ta skuteczność mieszanki sody i octu? Tak na logikę, to jedno drugie zobojętni i tyle, likwidując zasadowe/kwasowe właściwości czyszczące?
Komentarz
Gozdkowej , coraz fajniej jest w tej Akademii Mamy Róży.
Kiedyś robiłam pastę z cytryny z solą i sodą miksowaną w termomiksie (nie pamiętam przepisu, ale pewnie gdzieś w necie jest). Całkiem skuteczna była do takich zadań i nie było problemu, że toksyczna.
Atsd, Katarzyna, ciągle mam te pokrywe od Ciebie
ja otwieram drzwiczki z piekarnika na leząco
wysypuje na szybe sobe i octem spryskuję,zostawiam na parę min
po tym jest jak nówka!
Za to ocet rewelacyjnie mi WC czysci, lepiej niż kazdy odkamieniacz
napisz jak z tym amoniakiem
http://zorganizowanydom.blogspot.com/2013/12/przed-i-po-czyli-jak-wyczyscic.html