To chyba potencjał, bo jednak dochodu netto facebookowi na ogół nie pokazujemy, a i pracodawca typu "szlachta nie pracuje" jest częstszy niż realni rentierzy.
Co do niektórych punktów ciężko mi sobie wyobrazić skąd mieliby mieć te dane, ale co do pracodawcy to wasi współpracownicy mogą wrzucić np. zdjęcie z wigilii firmowej i was oznaczyć, czy z wyjazdu służbowego itp. Nie wiem czy akurat facebook wtedy "przechwytuje" takie dane, ale znajomi albo znajomi znajomych, którzy widzą zdjęcia już wiedzą
A mój mąż zaczął coś podejrzewać, jak w znajomych miał tylko rodzinę i hiszpańskich przyjaciół. Nikogo z pracy i szeroko pojętego kręgu pracowniczego a FB ciągle mu podpowiadał współpracowników. Więc też skasował konto i przestaliśmy istnieć jako dojne krowy informacyjne
To ja może pomogę Korzystacie z kilku ściśle określonych urządzeń: w godzinach nocnych jesteście w domu, w ciągu dnia w pracy. Nawet jeśli nie udostępniacie lokalizacji to wystarczy by jedna lub dwie osoby, które się tam znalazły miały aplikację Facebook'a udostępniającą lokalizację. Wasza sieć (router) zostanie powiązana z daną lokalizacją wiec Wasze logowania w tej sieci też będą wiązały się z tą lokalizacją. Jeśli w tej lokalizacji jest 100 profili to pewno jest to blok mieszkalny a nie dom. Ilość profili w Waszej sieci domowej sugeruje wielkość rodziny. Jeśli dany profil ogląda często sukienki i torebki to jest to raczej kobieta. Jeśli przeglądane sukienki są w rozmiarze 34-36 to taki rozmiar ma dana kobieta. Buty rozmiar 37? A może dziewczęce buty rozmiar 32? czyli dziewczynka między 6 a 8 rokiem życia. Jakie powinno być ciśnienie w oponach w Citorenie C4 Grand Picasso 2.0 HDI (2007)?
Teraz be fb nie istnieje prawie żadna firma. Oczywiście te dane mogą być zaburzone bo sprawdzałem jakie powinno być ciśnienie w samochodzie szwagra ale do opracowań statystycznych wystarczy.
Rewelka! O mnie wiedzą, że jestem absolwentką historii sztuki ze specjalnością muzealną w dodatku. I lubię kupować w zalando (ostatnio z rok temu...). Ulubiony kolor czarny - dobra no, kawę czarną z rzaaadka pijam. Za to mam jedno dziecko! Jedyne, w czym się nie pomylili, to jestem konserwatystką i lubię dziergać. Akurat to jakieś szczególnie tajne informacje nie są
A ja w zainteresowaniach mam telewizję i lud (cokolwiek to znaczy) a w dziale zakupy mam: Huggies (których w życiu nie kupowałem) i zakupy. No powiem że bardzo skromnie mnie otagowali
Kretynizmem tego dopasowywania reklam jest na przykład to, że współpracuję od paru lat z pewną drukarnią i ciągle jej reklamy mi wkleja. A przecież ja nie potrzebuję tych reklam żeby coś zamawiać i bez tych reklam dobrze wiem jaki mają asortyment. Pieniądze reklamodawcy wyrzucone w błoto.
ja też mam cuda wianki na dodatek od praktycznie poczatku roku mam tylko tureckie strony proponowane do polubienia, non stop gazetki z tureckich marketów i same reklamy dotyczące sklepów w tr
Ktoś włamał się do mojego Fb... może jakiegoś wirusa załapałam... I zaczął wysyłać wiadomości do moich znajomych na Messenger. Masz blik? Poratuj przelewem . Jutro oddam z nawiązką.
Jedna znajoma się nabrała... wysłała 500 zł. Zastanawiam się czy jest sens zgłaszać na Policję
Komentarz
Skąd?
Tak mówią.
A mój mąż zaczął coś podejrzewać, jak w znajomych miał tylko rodzinę i hiszpańskich przyjaciół. Nikogo z pracy i szeroko pojętego kręgu pracowniczego a FB ciągle mu podpowiadał współpracowników.
Więc też skasował konto i przestaliśmy istnieć jako dojne krowy informacyjne
Korzystacie z kilku ściśle określonych urządzeń:
w godzinach nocnych jesteście w domu, w ciągu dnia w pracy. Nawet jeśli nie udostępniacie lokalizacji to wystarczy by jedna lub dwie osoby, które się tam znalazły miały aplikację Facebook'a udostępniającą lokalizację. Wasza sieć (router) zostanie powiązana z daną lokalizacją wiec Wasze logowania w tej sieci też będą wiązały się z tą lokalizacją.
Jeśli w tej lokalizacji jest 100 profili to pewno jest to blok mieszkalny a nie dom.
Ilość profili w Waszej sieci domowej sugeruje wielkość rodziny.
Jeśli dany profil ogląda często sukienki i torebki to jest to raczej kobieta.
Jeśli przeglądane sukienki są w rozmiarze 34-36 to taki rozmiar ma dana kobieta.
Buty rozmiar 37?
A może dziewczęce buty rozmiar 32? czyli dziewczynka między 6 a 8 rokiem życia.
Jakie powinno być ciśnienie w oponach w Citorenie C4 Grand Picasso 2.0 HDI (2007)?
Teraz be fb nie istnieje prawie żadna firma. Oczywiście te dane mogą być zaburzone bo sprawdzałem jakie powinno być ciśnienie w samochodzie szwagra ale do opracowań statystycznych wystarczy.
https://www.facebook.com/ads/preferences
a w dziale zakupy mam: Huggies (których w życiu nie kupowałem) i zakupy.
No powiem że bardzo skromnie mnie otagowali
Kretynizmem tego dopasowywania reklam jest na przykład to, że współpracuję od paru lat z pewną drukarnią i ciągle jej reklamy mi wkleja. A przecież ja nie potrzebuję tych reklam żeby coś zamawiać i bez tych reklam dobrze wiem jaki mają asortyment. Pieniądze reklamodawcy wyrzucone w błoto.
dacie wiarę, że w zainteresowaniach nie mam kotów ani innych zwierząt?
Kupony i biżuteria za to oraz biznes i piłka nożna
Pffff
na dodatek od praktycznie poczatku roku mam tylko tureckie strony proponowane do polubienia, non stop gazetki z tureckich marketów i same reklamy dotyczące sklepów w tr
Jedna znajoma się nabrała... wysłała 500 zł.
Zastanawiam się czy jest sens zgłaszać na Policję