Od stycznia postanowiłam na swojej stronie na FB polecać książki, które czytałam i zapadły mi w pamięć. Nie są to może super ambitne tytuły, ale do poczytania całkiem przyjemne. Moje recenzje oznaczam hasztagiem #dobraksiążkanaweekend. Ostatnio polecałam "Jeżynową zimą" Sary Jio.
Może ktoś się zainspiruje moimi wyborami. A jeśli nie macie FB, to mogę podesłać spis książek na priv
Słuchajcie! A możecie polecić jakąs sensowną biografię...Hitlera? Znajomą mi kiedyś wspominała o książce traktujące w tym temacie, ale nie pamiętała tytułu. Podobno te jego późniejsze zapędy miały źródło w dzieciństwie. Krzywdził, bo był bardzo krzywdzony
Może chodzi o "Zniewolone dzieciństwo" Alice Miller?
A obecnie czytam "O dwóch takich, co ukradli księżyc" Sąsiedzi wystawili torbę z książkami, wzięłam kilka, w nocy przeczytałam też Makuszyńskiego ("Szaleństwa panny Ewy") i Kasdepke z płatków
@Skatarzyna ja czytałam tą książkę 20 lat temu. Dziwna była...nie bardzo pamiętam akcję ale zostało mi w pamięci że klimat był taki nierealny? Muszę chyba ją sobie przypomnieć.
A obecnie czytam "O dwóch takich, co ukradli księżyc" Sąsiedzi wystawili torbę z książkami, wzięłam kilka, w nocy przeczytałam też Makuszyńskiego ("Szaleństwa panny Ewy") i Kasdepke z płatków
przyznaj, że to wspaniała książka! czytałam rok albo dwa lata temu z synem i byłam zachwycona
Obecnie żyjemy w epoce lodowcowej... jednej z wielu cykli.. każdy trwa kilkadziesiąt milionów lat... Haha pada mit o globalnym ociepleniu. To tylko epizod który potrwa około 100 lat...
No raczej. 15 lat temu mówił nam to profesor na wykładach z meteorologii. I mówił też, że ludzie będą krzyczeć jeszcze bardziej: "ocieplenie klimatu".
A człowiek ma tak znikomy wpływ na klimat na Ziemi i na dziurę ozonową...
Dlatego mam na to wywalone. Szkoda, że profesor już nie żyje. Zacny człek z niego był.
"Pillars of the Earth" ("Filary Ziemi") Kena Folleta. Rewelacja. Właśnie skończyłam. Teraz biorę się za drugą książkę z tej serii: "World without end".
"Pillars of the Earth" ("Filary Ziemi") Kena Folleta. Rewelacja. Właśnie skończyłam. Teraz biorę się za drugą książkę z tej serii: "World without end".
Komentarz
O bł s. Julii Rodzińskiej.
/m.edycja.pl/produkty/ksiazki/biografie-i-swiadectwa/inne/niebokolorze-popiolu?zenid=d45549a631ae5b9127788a1b951ec96a
Chociaż ,może stworzymy jakiś WĄTEK SPRZEDAM KSIĄŻKĘ PRZECZYTANĄ
Może chodzi o "Zniewolone dzieciństwo" Alice Miller?
Zna kto?
czytałam rok albo dwa lata temu z synem i byłam zachwycona
A człowiek ma tak znikomy wpływ na klimat na Ziemi i na dziurę ozonową...
Dlatego mam na to wywalone. Szkoda, że profesor już nie żyje. Zacny człek z niego był.