a, i jeszcze jedno Nie tylko w Gdańsku są takie działania, jakie krytykujecie W Poznaniu również mamy edukację antydyskryminacyjną, równościową, mamy też pełnomocnika ds Przeciwdziałania Wykluczeniom, aktywnie pracującego i współpracującego z wieloma podmiotami
Więc ten Gdańsk to nie jest znowu taki jedyny ośrodek pod tym względem Nie wiem, jak jest w innych miastach-nie bardzo mi się chce teraz szukać, ale mogę przypuszczać, że i Poznań i Gdańsk nie są jedynymi miastami w Polsce
Natomiast jedynym w Polsce miastem, w którym nie przyjęto ustawy o Przeciwdziałaniu Przemocy w Rodzinie jest Zakopane
Plan B - niech ta Dulkiewicz nawet wygra wybory, ale trzeba na tyle
obudzić rodziców by PO nie odważyła się realizować LGBT w szkołach.
Nawet dla mnie wydaje się to mało realne tylko, że na dziś innej drogi
nie ma.
Niestety sporo osób na tym forum bagatelizuje zagrożenie. Pamiętajmy, że ci politycy, czy działacze lokalni mają gdzieś nasze dzieci. Podejrzewam, że Adamowicz robił to, promował LGBT, aby ratować własną skórę przed prokuratorem. Chciał mieć grupę ludzi która będzie o niego walczyć w sądach. Nawet Platforma go opuściła przed wyborami.
Obecni działacze chcą wygrać wybory popierając Biedronia, bo Schetyna jest nieskuteczny, a ludzie, Biedronia się boją, więc reprezentuje jakąś siłę. W najbliższych wyborach opozycja chce doprowadzić do plebiscytu jesteś za lub przeciw wartościom chrześcijańskim. To się zawsze dobrze sprzedawało. Kościół instytucjonalny ma w Polsce wielu zagorzałych przeciwników. Innych argumentów opozycja przecież nie ma,
Co, będzie lepiej ściągała podatek VAT, z 500+ zrobi 600+, albo będzie wspierać polskie firmy ?
Jedno jest coraz bardziej pozytywne, klaruje się, gdzie jest jasna i ciemna strona mocy. Tak
jak za komuny.
Elunia - pan gejem nie jest, raczej lubi prowokować znana persona wśród wrocławskich anglistów. Oczywiście może ma jakieś ukryte motywy, ale z wywiadu z nim pamietam ze chce w ten sposób burzyć kulturowe klisze czy coś w ten deseń odwagę ma na pewno
Czy najgorsze co może sie wydarzyć to fakt ze nastolatki zapoznają się z istnieniem osób lgbt i ze takie osoby należy szanować, niekoniecznie wmawiając im chorobę? Co konkretnie maja przekazywać te organizacje wspomniane w tym wątku?
Wrocław ma antyfaceta ) , który jest wykładowcą na uniwerku i chodzi po liceach edukować. Już wole gdańskie wezwania do szacunku.
Nigdy nie nazwę geja zboczeńcem bo to jest co najmniej prostactwo i takim nazewnictwem można człowiekowi wiele złego zrobić, ale ten pan to już przesada. Najlepsze, że on chyba gejem nie jest tylko ma taka kreację.
Miałam z nim krótko lektorat z języka angielskiego jak studiowałam na UWr, to było dziwne doświadczenie....
Wspomniany Austriak przebiera się tylko na scenę. Na co dzień ma zero makijażu i nosi zwykłe męskie ubrania. Wygląda bardzo ładnie, w przeciwieństwie do tego pana (niestety) z Wrocławia.
W dniu 26 czerwca 2019r. odbyło się posiedzenie Komisji Edukacji w
Radzie Miasta. Zaproszona została realizatorka programu "Zdrovve Love"
p. Anna Michalska. Przybyli Rodzice i
Radni Dzielnic Chełm i Oruni Górnej, jak również przedstawiciele
związków zawodowych zbulwersowani byli tuszowaniem informacji o
treściach, jakie przekazywane są na warsztatach. Dopiero po mojej
interwencji, kiedy zadałam pytanie czy prawdą jest, że na warsztatach
używane są fantomy członków do ćwiczeń związanych z zakładaniem
prezerwatywy oraz, że mówi się dzieciom o użyciu chusteczek lateksowych
przy odbywaniu stosunków analnych i oralnych, udało się dowieść, iż
Rodzice dzieci najprawdopodobniej nie są wystarczająco poinformowani o
treściach, jakie na tych zajęciach przekazywane są ich dzieciom. Jeżeli
pani Michalska utaja te informacje na posiedzeniu komisji, to czy utaja
je również przed rodzicami? Zajęcia odbywają się w szkołach: Zespół
Szkół Łączności w Gdańsku, Liceum Lingwista przy ul. Kosynierów, Zespole
Szkół Sportowych przy ul. Subisława, w Zespole Szkół Kreowania
Wizerunku, LO przy ul. Polanki 124, prowadzone są rozmowy z Zespołem
Szkół Morskich, XV LO przy ul. Pilotów i w Zespole Szkół
Gastronomiczno-Hotelarskich.
Joanna Cabaj Dopiero po mojej
interwencji, kiedy zadałam pytanie czy prawdą jest, że na warsztatach
używane są fantomy członków do ćwiczeń związanych z zakładaniem
prezerwatywy oraz, że mówi się dzieciom o użyciu chusteczek lateksowych
przy odbywaniu stosunków analnych i oralnych, udało się dowieść, iż
Rodzice dzieci najprawdopodobniej nie są wystarczająco poinformowani o
treściach, jakie na tych zajęciach przekazywane są ich dzieciom.
Komentarz
Zbyszek jedynie ostrzega i ewentualnie snuje przypuszczenia,co "cos" moze oznaczać. Interpretuje po swojemu
Nie tylko w Gdańsku są takie działania, jakie krytykujecie
W Poznaniu również mamy edukację antydyskryminacyjną, równościową, mamy też pełnomocnika ds Przeciwdziałania Wykluczeniom, aktywnie pracującego i współpracującego z wieloma podmiotami
Więc ten Gdańsk to nie jest znowu taki jedyny ośrodek pod tym względem
Nie wiem, jak jest w innych miastach-nie bardzo mi się chce teraz szukać, ale mogę przypuszczać, że i Poznań i Gdańsk nie są jedynymi miastami w Polsce
Natomiast jedynym w Polsce miastem, w którym nie przyjęto ustawy o Przeciwdziałaniu Przemocy w Rodzinie jest Zakopane
i jakie refleksje wzbudza....?
właściwie to nie jestem ciekawa, ale skoro juz tak blisko
moze i warto wiedzieć
Oczywiscie stały tekst z gatunku tych " my jesteśmy tu,tamci w tym miejscu,gdzie kiedys ZOMO"
My ci dobrzy,tamci źli
Itp itd
powinni zabronić takiej błazenady
a ubiera się tak od lat
niebrawarystycznie