@Tola dokłądnie. W dodatku jego książki bardzo mi się podobały, gdy byłam młoda i spragniona wyjazdów. Z biegiem czasu uważam, że są baaardzo efekciarskie. Zdecydowanie wolę książki podróżnicze Paula Theroux.
Jego książki podróżnicze były czyms fajnym lata temu. Mógł pisać co chciał i jak chciał,bo weryfikować cokolwiek bylo trudno. Dziś pierwszy lepszy blog podróżniczy bije je na glowe. Jego programy podróżnicze zawsze zawierały mniej lub bardziej zawoalowaną pogardę dla " prymitywnego,pogańskiego tambylca"
Pamiętam jeden z programów,w którym WC stojąc w dżungli przekonywał ( tak z grubsza przytaczam),ze drzewa wcale nie są tak potrzebne,jak się "wmawia" [ kontekst: wycinanie lasów wcale nie degraduje planety,nie wpływa na klimat itp],bo skoro by produkowały tyle tlenu,to on nie miałby teraz problemów z oddychaniem
Mam wrażenie, że nie każdy ma wyczucie jego częstej ironii i specyficznego humoru. Jak dla mnie zawsze z podziwem i miłością traktował tubylców, tylko bardzo bezpośredni był przy tym, stosował raczej ich zwyczaje, a nie nasze sztuczne uprzejmości.
@Ojejuju , gdybym miała możliwość kliknięcia "podziękuj" 10 razy, to bym tyle razy kliknęla pod Twoimi dwoma ostatnimi komentarzami. Zgadzam się z każdym Twoim słowem i nie mogę zrozumieć dlaczego niektórzy ludzie stosują tak daleko idące manipulacje.
Nie wiem. Wole ludzi wyrozumialych, dobrych w sensie empatii do drugiego czlowieka a nie agresywnych ( oceniajacych zlo nie czlowieka) niz tzw " swietrzych od papieza" i bardzo ostrych w przekazie. Na razie glosuje na PiS.
Ja też będę głosować na PiS, chociaż WC bardzo cenię.
Czasem mam wrażenie, że Godek jest opłacana przez lewicę, aby pokazać głupotę katolików. A potem nadchodzi mnie wątpliwość, że całkiem jest możliwie i zupełnie niewykluczone, że ona jest głupia tak po prostu, sama z siebie.
@Malgorzata w linku, który wrzuciłam jest informacja, że Godek jednak nie idzie z Jurkiem, inne źródła wskazują, że pójdzie z... Liroyem Póki co mam wrażenie, że zniknęła z mediów. Zdaje się, że stale ma problemy z Twitterem.
Skuteczni nie zebrali podpisow zeby zarejestrowac komitet ogolnopolski. A Godek miala szanse z Konfederacji wejsc... Ja tez nie marnuje głosu i na Popis nie głosuje. Pis, PO jedno zlo. Wybor dla nieswiadomych.
Komentarz
Dziś pierwszy lepszy blog podróżniczy bije je na glowe.
Jego programy podróżnicze zawsze zawierały mniej lub bardziej zawoalowaną pogardę dla " prymitywnego,pogańskiego tambylca"
Nieprawda.
Nie tylko nie jest po rozwodzie, ale nawet nie miał wcześniej ślubu kościelnego, ponieważ jego małżeństwo z Pawlikowską było nieważnie zawarte.
@Ojejuju , gdybym miała możliwość kliknięcia "podziękuj" 10 razy, to bym tyle razy kliknęla pod Twoimi dwoma ostatnimi komentarzami.
Zgadzam się z każdym Twoim słowem i nie mogę zrozumieć dlaczego niektórzy ludzie stosują tak daleko idące manipulacje.
Też mam podobne wrażenie. Mówił prawdę, bez lukrowania.
https://m.facebook.com/prawicarzeczypospolitej/posts/10157388634674847
Póki co mam wrażenie, że zniknęła z mediów. Zdaje się, że stale ma problemy z Twitterem.
Ale na ile to prawda co piszą to nie wiem
Ja tez nie marnuje głosu i na Popis nie głosuje. Pis, PO jedno zlo. Wybor dla nieswiadomych.