Fajnie byłoby polecieć gdzieś w listopadzie, grudniu. Na Południe. Miał ktokolwiek takie doświadczenia? W siódemkę na lotnisku? W samolocie? Napiszcie.
jedna porada - nie radzę wracać nocą - jeśli podróż z dziećmi poniżej 8 lat powiedzmy (tak strzelam - my mieliśmy zestaw: 1,5; 4; 5; 11 - podróż z przysypiającymi młodszymi, budzenie ich itp. - to nie był dobry pomysł) zmęczenie podróżą co najmniej częściowo mogą zaprzepaścić wypoczynek wyjazdowy
To zależy jak daleko sie leci. Lecieliśmy ostatnio 6 + 8 godzin (krótka przerwa na przesiadkę). Ja byłam zadowolona, ze wylatujemy wieczorem, przynajmniej jeden z lotów dzieci przespały. I warto lecieć z dobrymi lininiami lotniczymi tzn. takimi, które maja ekraniki z filmami, grami i muzyka przy kazdym siedzeniu. Czasem ratowało nam to życie. A moze raczej sen innych pasażerów, chociaz chyba na to samo wychodzi
Z dziecmi warto tez sie wpychać w różne kolejki, zeby nie stać godzinami. Nas czesto obsługa sama wyłapywała, ale jak widzicie, ze dzieci nie dadza rady, to warto wprost zapytać obsługę lotniska i w zasadzie zawsze mozna stanąć w kolejce specjalnej dla niepełnosprawnych i rodzin z dziecmi, albo kierują do kolejki dla business class.
No właśnie, ja byłam ostatnio załamana tłokiem na lotnisku. Nie miałam się gdzie podziać z dziećmi. Nawet w pokoju do przewijania było pełno koczujących ludzi. Łaskawie się odsunęli od przewijają, żebym mogła dziecko przewinąć. I nic nie dało wpychanie się do kolejek, ponad godzinę z dziećmi stałam w koszmarnym ścisku, żeby wejśc do bramek... W Splicie od kilku lat takie klimaty.
Ale raz zdarzyło nam sie, ze otwarto nam zamknięty już lot tzn. samolot przeszedł już wszystkie procedury i formalnie był już zamknięty. Ale mielismy już dwójkę maluchów, ja w wysokiej trzeciej ciazy, chyba widok dosyc budzący współczucie
Mam marzenie, żeby rodzinnie pojechać w jakieś ciepłe miejsce w ferie zimowe. Tylko nie strasznie daleko. Był ktoś w styczniu na Wyspach Kanaryjskich? Jak jest z pogodą? Która wyspę brać pod uwagę?
Byliśmy jakoś koniec stycznia/ początek lutego na Fuerteventurze, pogoda była ok, nawet dzieci sie na plazy rozbierały, Brytole to sie nawet kapali Ale z wszystkich wysp najładniejsza i najbardziej różnorodna jest Teneryfa.
Komentarz
zmęczenie podróżą co najmniej częściowo mogą zaprzepaścić wypoczynek wyjazdowy
I warto lecieć z dobrymi lininiami lotniczymi tzn. takimi, które maja ekraniki z filmami, grami i muzyka przy kazdym siedzeniu. Czasem ratowało nam to życie. A moze raczej sen innych pasażerów, chociaz chyba na to samo wychodzi