Wiem, to tylko wp i próbuję się nie nastawiać. Czy ktoś wie coś więcej o kulisach sprawy? Mam szacunek do mojego arcybiskupa i szczerze chciałabym go zachować. Tak się składa, że w pewnym momencie życia też byłam samotną mamą adopcyjną z kłopotami w pracy i ta perspektywa nie pomaga mi w pozytywnym nastawieniu.
Jeśli tak zwyczajnie wywalił na bruk samotne matki, to też chciałabym mieć jasność.
Komentarz
Zal mi ich dzieci bo sytuacja uderza w nie, ale tych pan mimo wszystko niezbyt. Wiedziały dla kogo pracują, szerzyły wypowiedzi tego człowieka No i dostały za to zapłatę. Czego się spodziewać po obrońcy Paetza.
Oczywiście ordo iuris zamierza się zająć ta sprawa? Taka jawna dyskryminacja katoliczek.
Z drugiej zaś strony, prawda jest też fakt, że miał takie prawo, bo nie miał obowiązku przedłużać umowy.
Nikt rozsądnie myślący w dzisiejszych czasach nie pozwoliły sobie na ten ruch.
Czytam o tej sytuacji i zastanawiam się, jak to się ma do polskiego prawa. Jeśli ktoś ma wiedzę w tym zakresie (wiem, że tu na forum jest kilku prawników), chętnie bym się dowiedziała więcej.
Kuria wydala oswiadczenie, Jedraszewski tez skomentował. Mozna odszukac u zrodel.
Jedyne,co mnie tu zastanawia to to,ze panie prowadziły biuro 10 lat zdaje sie. I na umowach cywilnoprawnych?ryli? Wszystko ok?
Czy coś przeoczyłam w dziejach ludzkości ...?
Czyli pozostałe panie z biura prasowego. Chyba trzeba tam zrobić solidniejsze wietrzenie.
Dla ścisłości do tej pory nie mam podstawa żeby nie ufać Biskupowi.
Kuria zwalnia niezamężne pracownice bo może.
Minister sprawiedliwości ma w swym poletku farmę trolli. Bo moze i nikt mu nic nie zrobi.
Szef NIK ,wczesniej vice minister finansow wynajmuje 400m kamienice w atrakcyjnej dzielnicy Krakowa za circa cztery tysiace zlotych bandziorowi,ktory prowarzi w tej kamienicy dom publiczny. Do tego qrwidołek nie wydaje rachunków. Niebywałe. Do tego kamienica jest zabezpieczeniem wielkiego kredytu dla firmy synka p. Banasia na firme ktora....tadam...nie istnieje.
Premier dalej nie ujawnia majatku żony, cudownych dzialek kupionych od kogo??? No to łatwo przeciez sprawdzić.
Arcybiskup po prostu wpisal sie w panujacy trend. Uczciwości, honoru,sprawiedliwosci. Z Bogiem na ustach rzecz jasna
Czego tu nie rozumieć...wystarczy posłuchać, jakich mamy uczciwych politykow. Skoro mówią,to mówią.
Edit: nie no,chyba nieco przeszacowalas. Te dzialki Morawieckiego premiera to sporo warte ale chyba nie miliardy
Uważaj bo Biblijne " nie sądzicie abyście nie byli sądzeni " w życiu się bardzo sprawdza, i nie dotyczy tylko sądu ostatecznego.