Jakie to charakterystyczne... "Bóg na pewno myśli jak ja i przyznaje mi rację, tylko ten głupi kościół, księża, itp. Ale nie poddaję się, zreformuję to, bo kiedyś w końcu muszą pójść z postępem". Jakiś czas temu mówili tak zwolennicy in vitro, teraz idziemy dalej.
Nie rozumiem tylko, dlaczego ci ludzie nie zakładają swoich kościołw, tylko koniecznie chcą zmieniać ten, który jest od tysięcy lat. Mogliby przecież napisać swoją biblię, swój dekalog wymyślić. Wszystko nowe i świeże, bezproblemowy świat wymyślony po swojemu
Obawiam się, że ta Ushi jest w Pl właśnie po to, żeby oswoić polski Kościół z LGBT.
Magda- raczej zagubiona, zakochana w Ushi. Ale ją razi wagina, nie wypowiada się o biskupie Jędraszewskim jako o "panu"...
To mi przypomina opublikowany kiedyś przez Cejrowskiego list, że "będziemy wszędzie, m.in. w Kościele...". Jak się nie da wejść do Polski tak jak we Francji, to się zakłada wspólnoty kościelne.
Niedługo będzie przemocą psychologiczna, jak powiesz dziecku, że w wieku 16 lat nie zgadzasz się, żeby współżyć, może jeszcze trzeba będzie umożliwić, żeby mogli to robić w domu.
Komentarz
Magda- raczej zagubiona, zakochana w Ushi. Ale ją razi wagina, nie wypowiada się o biskupie Jędraszewskim jako o "panu"...
To mi przypomina opublikowany kiedyś przez Cejrowskiego list, że "będziemy wszędzie, m.in. w Kościele...". Jak się nie da wejść do Polski tak jak we Francji, to się zakłada wspólnoty kościelne.
Istnieją.