Ja dziś czytałam że te kilka ofiar śmiertelnych w Chinach to pic na wodę bo tam już jest ogromna ilość chorych ale to było napisane w taki sposób że sama nie wiem czy w to wierzyć
Chińska Partia Komunistyczna nareszcie przyznała, iż prawdziwym źródłem koronawirusa jest „laboratorium w Wuhan”, zajmujące się programami broni biologicznej – informuje gnews.org
stronka wygląda na antychiński amerykański twór, w artykule piszą, że dopiero ma sie przyznać. Wpoważnych przekaziorach, zarówno amerykańskich jak i rosyjskich, na razie cisza
Bzdura z tą 3% śmiertelnością. Jeszcze nie wiadomo, na razie około 50 wyleczonych, 50 zmarłych, 250 w stanie krytycznym, a codziennie liczba się podwaja. Wygląda więc, że śmiertelność może się wahać w okolicy 20-70%. I w przeciwieństwie do Sars, gdzie zarażanie innych zaczynało się od objawów, tu podobno jeszcze przed jakimikolwiek objawami. Nie blokuje się kraju i 70 milionów ludzi z powodu grupy. Tym razem wygląda to groźnie, jak bardzo jeszcze nie wiadomo, bo jest chaos informacyjny.
Na internecie już pełno teorii spiskowych np dotyczących depopulacji promowanej przez BG i coraz więcej ludzi snuje domysły że to może Amerykanie im "wypuscili" tego wirusa. Na różnych grupach powoli rozkwita panika i strach, tym bardziej że pierwszy przypadek podobno z października a dowiadujemy się dopiero teraz. Nawet gdzieś czytałam że jakiś facet zarzekał się że mamy już podejrzenie niepotwierdzone w Polsce tylko nie pamiętam gdzie gdzieś bliżej morza (może Gdańsk?) Bo on odwiedzał babcie w szpitalu i personel szeptał Wkładam to raczej między bajki ale zamieszanie może nieźle wyjść z obecnej sytuacji
W Polsce mamy ok kilkudziesieciu(a może nawet i kilkuset) rocznie śmiertelnych ofiar coronawirusa... Tyle, że wśród kotów - ale tylko wtedy, kiedy mutuje i rozwija się FIP(śmiertelna choroba- zapalenie otrzewnej). Do teraz corona tylko z kotami mi się kojarzyła.
Tylko, że ta śmiertelność przy takim jak teraz rozwoju choroby wzrośnie. Jak masz100 chorych to dasz radę wszystkim podać tlen, leki, a jeśli chorych będzie kilka milonow? Wzrost potwierdzonych przypadkow ogromny, zmarlo juz nie 24, a ponad 80, nie nadazaja badac podejrzanych, obserwuja podad 30 tys. Ludzi.
W Polsce mamy ok kilkudziesieciu(a może nawet i kilkuset) rocznie śmiertelnych ofiar coronawirusa... Tyle, że wśród kotów - ale tylko wtedy, kiedy mutuje i rozwija się FIP(śmiertelna choroba- zapalenie otrzewnej). Do teraz corona tylko z kotami mi się kojarzyła.
To jak to się dzieje że teraz ludzie chorują? Skoro to choroba kotów a z kotami żyjemy tyle lat
Bo GIS zajęty ściganiem rodziców nieszczepiacych na świnkę, co tam taki koronawirus ...
a to polecam tą książkę
Obawy i mity, które narosły wokół szczepień
ochronnych, krążą w przestrzeni publicznej od dekad. Rozstrzygnięciu
wątpliwości nie pomagają media szukające skandali, a internet – choć
może stanowić źródło wiedzy – często wprowadza jedynie chaos, niczym wirus rozprzestrzeniając błędne i niesprawdzone wiadomości.
Mimo
że naukowcy od dekad pracują nad ulepszaniem szczepionek, wiedza wciąż
przegrywa z pogłoskami. Dlaczego zagrożenia związane z brakiem szczepień
są lekceważone, a w siłę rosną teorie spiskowe? A może kwestia
szczepień nie jest wcale tak czarno-biała, jak twierdzą media na całym
świecie?
Amerykański dziennikarz Seth Mnookin
merytorycznie i klarownie rozkłada na czynniki pierwsze
antyszczepionkowe fobie i ich źródła. Prowadzi czytelnika przez historię
medycyny, objaśniając kolejne etapy rozwoju nauki oraz równoległego
tworzenia się grup opierających swoją działalność na lęku
i podejrzeniach.
Uzasadniona obawa czy kaprys klasy średniej? Prawdziwe zagrożenie czy brak wiedzy? Wirus paniki to opowieść o tym, jak strach potrafi pokonać rozsądek, a emocje – logikę.
Komentarz
Nie zamyka się bez powodu wielomilionowych miast. Tempo rozprzestrzeniania w zestawieniu z sars jest bardzo wysokie.
Film z Wuhan:
https://twitter.com/IsChinar
Niektorzy uwielebiają siac panikę
Wpoważnych przekaziorach, zarówno amerykańskich jak i rosyjskich, na razie cisza
I w przeciwieństwie do Sars, gdzie zarażanie innych zaczynało się od objawów, tu podobno jeszcze przed jakimikolwiek objawami.
Nie blokuje się kraju i 70 milionów ludzi z powodu grupy.
Tym razem wygląda to groźnie, jak bardzo jeszcze nie wiadomo, bo jest chaos informacyjny.
Tyle, że wśród kotów - ale tylko wtedy, kiedy mutuje i rozwija się FIP(śmiertelna choroba- zapalenie otrzewnej).
Do teraz corona tylko z kotami mi się kojarzyła.
u góry kolejny wpis tej osoby
Obawy i mity, które narosły wokół szczepień ochronnych, krążą w przestrzeni publicznej od dekad. Rozstrzygnięciu wątpliwości nie pomagają media szukające skandali, a internet – choć może stanowić źródło wiedzy – często wprowadza jedynie chaos, niczym wirus rozprzestrzeniając błędne i niesprawdzone wiadomości.
Mimo że naukowcy od dekad pracują nad ulepszaniem szczepionek, wiedza wciąż przegrywa z pogłoskami. Dlaczego zagrożenia związane z brakiem szczepień są lekceważone, a w siłę rosną teorie spiskowe? A może kwestia szczepień nie jest wcale tak czarno-biała, jak twierdzą media na całym świecie?
Amerykański dziennikarz Seth Mnookin merytorycznie i klarownie rozkłada na czynniki pierwsze antyszczepionkowe fobie i ich źródła. Prowadzi czytelnika przez historię medycyny, objaśniając kolejne etapy rozwoju nauki oraz równoległego tworzenia się grup opierających swoją działalność na lęku i podejrzeniach.
Uzasadniona obawa czy kaprys klasy średniej? Prawdziwe zagrożenie czy brak wiedzy? Wirus paniki to opowieść o tym, jak strach potrafi pokonać rozsądek, a emocje – logikę.