Spotykamy się dziś o 20:00 w parafii Dobrego Pasterza na Przewodowej, gdzie w ramach katechez neo będzie głoszony Kerygmat. Potem idziemy do jakiegoś lokalu pogadać.
A cóż może być odkrywczego w chrześcijaństwie po 2 tysiącach lat?
Wiara nie bierze się z wiedzy, bo to nie nauki ścisłe. Wiara bierze się z tego, że Słowo Boże jest głoszone, przepowiadane, że Bóg teraz otwiera Twoje serce i wlewa w nie NADZIEJĘ, że Bóg odpowiada na Twoje problemy dzisiejsze.
Znam tę katechezę na pamięć. I co? I raz ją słyszę a raz nie, raz rezonuje w sercu a raz spływa jak po kaczce. Ale wiem, że ZAWSZE jej potrzebuję, dlatego słucham za każdym razem, bo wiem, że to Słowo Boga dla mnie. Słowo miłości.
Spotkanie niezbyt się udało, bo nikt z forumowiczów nie przyszedł Ale jestem bardzo zadowolony z zabrania do Miedzeszyna jednego z moich nastolatków, dość ostatnio sceptycznego wobec sakramentu pokuty. 90% tego, co zostało powiedziane na katechezie, było do niego skierowane.
A ja poszedłem na popularną i potwierdzam że ta konkretna katecheza odbywa się z działaniem Ducha Sw i dostałem odpowiedź na pytanie które jeszcze wczoraj zadałem w jednym z wątków forumowych
Komentarz
Szkoda, że nie jutro.