Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Nie no, narób się na Święta, po co masz sobie zadanie ułatwiać.

2»

Komentarz

  • Ja też robię z mięsa po rosole.
    I nie mam maszynki do mielenia więc miele w blenderze. Dodaje cebulkę, rosołek, przyprawy i zawijam.
    Dobre nadzienie jest jeszcze utartą cukinia podsmażoną, cebulką, twarog i kasza.
    I czasem robię z kaczka i kasza gryczana.
    Podziękowali 1Ona64
  • Ja mam zawsze kawałek wołowiny oprócz drobiu. Plus sól, pieprz, ewentualnie podduszona na maśle cebula i odrobina bulionu. 
  • Jak mam samo mięso drobiowe z rosołu to dogotowuję trochę kapusty, mielę tez wszystkie warzywa z rosołu i robię farsz miesno-warzywno-kapuściany, do tego dużo smażonej cebulki, dużo pieprzu i co kto lubi do smaku. I z tego robię pierogi, paszteciki, krokiety
  • Najlepsze pierogi mięsne jakie jadłam, miały nadzienie z płucek i jeszcze czegoś. Były pyszne, a o płuckach dowiedziałam się później :)
    Podziękowali 1In Spe
  • Ale słodka  kapusta,  czy kiszona?
  • edytowano kwiecień 2020
    @Zuzapola my dajemy kiszoną i najlepiej dobrze kwaśną, bo lubimy :)

    edit. u nas często zostaje mięso drobiowe z rosołu więc tak wypraktykowaliśmy
    Podziękowali 1Zuzapola
  • Z płuckami to prawda. W Łodzi takie mięso nazywają "lekkie" i można je kupić na bazarze.
    Podziękowali 1Elunia
  • U nas nazywa to się "pierogi z dutkami", jeszcze nie jadłam. Mówicie, żeby spróbować? :)

    Najlepsze pierogi z mięsem, jakie jadłam zrobiłam sama, na łożu śmierci może podzielę się z kimś przepisem :p
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.