Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Przydatne sprzęty domowe

124

Komentarz

  • Jak więcej  trzeba to trzeba piekarnik patelnię itp 
  • @hipolit ale to wychodzi jak z piekarnika? Chodzi mi o to, czy ma jakieś funkcje, których nie ma zwykły piekarnik
  • edytowano 20 październik
    To wątek dla zadowolonych .A ja się tylko wtrącę ,że jestem niezadowona z parownicy ręcznej.... Myślałam, że bryza pary wyparuje wszystko , no i się rozczarowałam
  • edytowano 21 październik
    Małgorzata32 powiedział(a):
    A ile ten pojemnik takich kotletow pomiesci? Bo przy wielodzietnej rodzinie to chyba średnio sie sprawdzi, jesli np trzeba na raz wiecej tychże upitrasić?
    15 sztuk wielkości większej mandarynki. 
    Mąż zjadł dwa kotlety do obiadu (nie jada ziemniaków czy tego typu dodatków, tylko mięso i jakieś warzywa typu surówki) 

    Wiesz, jakby tak patrzeć na sprzęt AGD, zwłaszcza ten drobny, to mało który stricte pod wielodzietnych robiony. Ale i te mniejsze znacznie ułatwia życie ;) 
    Podziękowali 1Małgorzata32
  • edytowano 21 październik
    malagala powiedział(a):
    @hipolit ale to wychodzi jak z piekarnika? Chodzi mi o to, czy ma jakieś funkcje, których nie ma zwykły piekarnik
    Mój mąż powiedział ze to taki mini piec konwekcyjny ;) bez jakiejś tam funkcji. Rano dopytam, bo wyleciało mi z głowy. 
    Blaszka frytek w piekarniku ( taka mamy kuchenkę- piekarnik posiada opcje fast cooking 
    https://www.megamedia.pl/kuchnia-elektryczna-z-plyta-ceramiczna-hotpoint-ariston-ce-6v-p6-%28a%29-u.php  ) 
    robila się dość długo. 
    Tutaj, moment i mamy frytki- chrupkie z zew i miękkie w środku. 

    Ja go mam od dwóch tyg, z czego tydzień byłam na urlopie. Dopiero teraz będę go testować pod wzg różnych dań. 

    Mąż robił rybę (na tym koszyczku) i mówił, ze wyszła idealna, co trudno było uzyskać na patelni (choć „w rybach” siedział lata) a i mało opłacalny interes grzać cały piekarnik dla kilku kawałków ryby, choć grzaliśmy ;) i dla pojedynczej porcji ;) 
    Z ta frytownica teraz przyrządza się o wiele szybciej 
    Podziękowali 1malagala
  • @hipolit czyli tam jest i koszyczek i misa?
  • groszek powiedział(a):
    @hipolit czyli tam jest i koszyczek i misa?
    W moim tak. 
    Podziękowali 1groszek
  • edytowano 21 październik
    @hipolit, dzięki za pomoc. Kupiłam taki sam model :)
    Podziękowali 1hipolit
  • groszek powiedział(a):
    @hipolit, dzięki za pomoc. Kupiłam taki sam model :)
    Jak coś fajnego wymyślisz to podziel się pomysłem. 
    Podziękowali 1groszek
  • A te kotleciki i frytki to bez tłuszczu, a chrupiace?

  • Elunia powiedział(a):
    A te kotleciki i frytki to bez tłuszczu, a chrupiace?

    Tak samo chrupiące jak robione tradycyjnie. 
    Podziękowali 1groszek
  • a ja mam taką ochotę na gofry, poleććie gofrownice wiem że był wątek ale nie mam siły go szukać ;/
  • Ja mam zwykła Tefala. Odkąd odkryłam, że tajemnica tkwi w cieście, nie w gofrownicy, jest mi rybka, jaką mam gofrownicę. ;)

    No, chyba, że masz żeliwną, wtedy nagle się okazuje, że ważna jest gofrownica, nie ciasto  B)
    Podziękowali 1Bonafides
  • Poproszę zatem przepis na te gofry @Cart&;Pud. 
  • Gęste ciasto naleśnikowe z olejem i drożdżami. Drożdży ok. 3 dag / kg mąki
     B) 
  • Z przepis, znam że 3 przepisy na naleśniki, nie wiem, który by się nadał. 
  • Ja kupilam  5 kilo gotowej mieszanki na gofry. 

    Myślałam,  że da radę  chociaż tydzień pobyć  ta mieszanka. 

    Jak zaczęli  gofrować to poszła  paczka w 3 dni .

    Też  uważam,  jak @Cart&;Pud  gofrownica  jest bez znaczenia.  
    Natomiast profesjonalna  gofrownica  , taka gastronomiczna  jest mega ( nie mam ) .
    Robiliśmy  latem na takiej od znajomej,  i na niej  ciasto jest bez znaczenia. 
    Każde  ciasto wychodzi świetny  gofer  :) 
  • edytowano 22 październik
    taką mięliśmy i patrząc na przerób to wiele wytrzymała, cena bardzo dobra, jakość też
    To ciasto to musi być po prostu tłuste, moi robili z mąką orzechową, kokosową,
    wariacje wszelkie i gofrownica niezawodna

    Co się popsuło?
    Ano nic, kable trochę się odsłoniły bo jak czyściłam to pojechałam za ostro, nikt z moich domowników tego nie naprawił i niestety, nie mam



    Firma ravanson, cena ok 70-80 zł

  • Z dezala wychodzą gofry z mąki i wody :)
    Nasz rodzinny jest niewiele młodszy ode mnie. 
  • teraz myślę  dezal, tylko cena :o
    @Elunia warto???
  • Warto nawet używany jak masz domową złotą rączkę. Nasz bardzo stary, a wujek go naprawia bo rozkręcić mozna i części jakieś podchodzą.
    Podziękowali 1Karolinka
  • Warto 
    Podziękowali 1Karolinka
  • Łóżko,  to najbardziej  przydatny  sprzęt  w domu :) 
    Podziękowali 1Katia
  • U mnie po paru latach testowania przeróżnych przepisów i niepowtarzalnym tego  wyniku uważam, że to gofrownica (a  raczej jej moc) jest ważna. Nie ważne co teraz  zmieszam, zawsze są cudowne.

    Od wielu lat mam dezal, choć teraz jak patrzę na cenę, to sama się dziwię temu zakupowi :#
    Może sprawdzić moc i kupić coś o porównywalnego a tańszego?



    Podziękowali 1Karolinka
  • My mamy gofrownicę z lidla. Wypróbowałam naście przepisów i nigdy efektt nie był zadowalający :(
  • Mle powiedział(a):
    My mamy gofrownicę z lidla. Wypróbowałam naście przepisów i nigdy efektt nie był zadowalający :(

    Taką czerwoną może? Smażyliśmy i ja i mąż i takie nijakie, miękkie wychodzą, niedopieczone jakby albo za suche. Przestałam używać.
  • Czarną, ale też własnie takie jakieś miękkie, ślimakowate. Ani razu nie wyszły chrupkie.
  • Ja też mam z Lidla białą, gofry serca. Niestety też gumiate a nie chrupkie wychodzą.
  • @Mle jak chcesz, pożyczyć nasżą, to daj znać.
    Podziękowali 1Mle
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.