Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Przydatne sprzęty domowe

124»

Komentarz

  • Ale kiedy dać te drożdże ?
  • Prawdopodobnie  tak jak przy robieniu  innego ciasta drożdżowego  czyli zaczyn robimy drożdże  rusza mieszamy z resztą składników  
  • Mam gofrownice raczej byle jaka,taka z 3 zmiennymi nakładkami z lidla.
    Za to przepis mam -uważam super.
    I gofry tez wychodzą super,chrupiące ,smaczne,nawet jak wystygna ro nie staja się gumowate.
    "Moje" sa bez drożży.
    Z drożdżami tez sa pewnie super,ale drożże nie kazdy może i nie zawsze są pod ręką.

    2 szklanki maki
    2 szklanki mleka
    1 lyzka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1/3 szklanki oleju
    2 jajka, zoltka oddzielone od bialek

    Rozgrzac gofrownice.
    Wszystkie skladniki oprocz bialek ubic mikserem na gladka mase.
    Bialka ubic na sztywna piane i delikatnie wymieszac z ciastem.
    Piec w gofrownicy na rumiano- okolo 2-3 minut.

    Podziękowali 1Mle
  • Skatarzyna powiedział(a):
    @Mle jak chcesz, pożyczyć nasżą, to daj znać.
    Lepiej nie, bo jak wyjdą dobre, to zacznie się produkcja 24 h na dobę. Przy naszym łakomstwie ta gofrownica z Lidla to dopust Boży ;)
  • W związku z aktualną sytuacją, muszę zakupić dziecku biurko.
    Macie jakąś firmę meblową do polecenia? 
  • Mąż Odrobinki?
  • a robił ktoś jajecznicę w formie gofrów, widziąłam kiedyś, jajka, kiełbasa, wazywa i do gorfownicy ale nie próbowałam

    dobrych gofrów wytrawnych też szukam.

  • Wytrawne robię z dziećmi w szkole: ciasto takie samo jak przy słodkich tylko zamiast cukru sól i ewentualnie trochę bazylii. Do tego  dorzucam co aktualnie jest: pieczarki, szynka i ser w kostkę, warzywa gotowane.

    Podziękowali 1Aneczka08
  •  cebula lub por, nawet lekko uduszone, po prostu pyszne
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.