Co do psa w mieście można przeprowadzić następujący eksperyment.
Należy kupić dziecku pluszaka. Kupiony pluszak będzie wśród innych wyróżniał się czymś szczególnym: trzeba go będzie dwa razy dziennie wyprowadzać na dwór, przy czym za "wyprowadzenie na dwór" można ostatecznie uznać zejście z nim na dół.
Po miesiącu należy dziecko spytać czy chce przejść na wyższy poziom gry.
Koty są kastratami, ale są bardzo łowne. Upolowały w czasie wakacji szczura na dworze i potem znaleźliśmy przy śniadaniu jego tylną połowę na podłodze w kuchni
Ale szczurzyca Franka - jak widać na zdjęciu - znajduje się w miejscu chronionym.
[cite] Maciek:[/cite]U nas Franek poprosił na imieniny o "własne zwierzątko". Zwierzątko przybrało postać szczurzycy, która dołączyła do naszych trzech kotów i psa.
Ale ładna, myśmy też mieli bardzo podobną. Dostaliśmy ją w "spadku" od naszego spowiednika , który pojechał sobie do Gabonu. Tam chcąc nie chcąc hoduje czarne mamby.
[cite] Maciek:[/cite]U nas Franek poprosił na imieniny o "własne zwierzątko". Zwierzątko przybrało postać szczurzycy, która dołączyła do naszych trzech kotów i psa.
Ale ładna, myśmy też mieli bardzo podobną. Dostaliśmy ją w "spadku" od naszego spowiednika , który pojechał sobie do Gabonu. Tam chcąc nie chcąc hoduje czarne mamby.
A to niespodzianka! Widzę, że znasz mojego rodzonego braciszka.
ps. Szczurka pamietam, też chciałem go dla swoich dzieciaków ... ale się spóźniłem.:sad:
Maćku, moja Basia, jak zobaczyła waszego szczurka wymyśliła teorię, że nasz nie zdechł, tylko ktoś go buchnął :crazy: i żąda zwrotu z odsetkami.
A tak wogóle dzięki Tobie znalazłem brata człowieka, którego szukam.:flowers:
Jakiś pomysł na szerszą informację że 1 suki/ kotki sie kastruje , 2 ślepe mioty można uspać , 3 zwierzak może być w kojcu /na łańcuchu to lepsze niż ulica 4 buda, karma , woda , troszkę czasu wystarczy żeby pies był szczęśliwy , nie musi mieć kanapy fryzjera , tv auta i jeszcze niewiadomego czego Jak szukać informacji o akcjach promocyjnych sterylizacji , itp
Tak mnie naszło w związku z tym że nie mając kocicy jak co roku mam kocieta do tego chore tez jak co roku .... A w ubiegłym roku oprócz kociąt było szczenię
Acha burasy -2 ich jest -sa w trakcie leczenia , bialo-czarnego kociaka i dwie jego siostry zabrali z UG ale PO WYLECZENIU przeze mnie , 4 kociak został umnie (4szt było) Szczenię czeka na nowy dom u mnie, w tej chwili ma półtora roku waży 25 kg , jest po sterylizacji ma na imię Pysia , lubi koty dzieci , potrafi paść kozy tzn zgoni wszystkie do obory , uwielbia nosić deski , patyki , chodzi nasmyczy zna podstawowe komendy tzn te które są mi potrzebne zgloszona od razu w UG
Wszyscy w okolicy wiedza @nowa, ze masz serce do zwierzat i ze predzej sobie odejmiesz od ust, niz dasz skrzywdzic niczemu nie winne biedactwa wiec beda Ci podrzucac w nieskonczonosc te psy, szczenięta i kocięta. Tak wiec tak jak Agnieszka pisze, musisz wejsc w koalicje z jakas organizacją pomocy zwierzetom, bo sama nie dasz rady, zaorzesz sie z tym wszystkim.
Komentarz
Należy kupić dziecku pluszaka. Kupiony pluszak będzie wśród innych wyróżniał się czymś szczególnym: trzeba go będzie dwa razy dziennie wyprowadzać na dwór, przy czym za "wyprowadzenie na dwór" można ostatecznie uznać zejście z nim na dół.
Po miesiącu należy dziecko spytać czy chce przejść na wyższy poziom gry.
Nie mój patent, ale podoba mi się. :bigsmile:
:bigsmile:
Ale szczurzyca Franka - jak widać na zdjęciu - znajduje się w miejscu chronionym.
A to niespodzianka! Widzę, że znasz mojego rodzonego braciszka.
ps. Szczurka pamietam, też chciałem go dla swoich dzieciaków ... ale się spóźniłem.:sad:
A tak wogóle dzięki Tobie znalazłem brata człowieka, którego szukam.:flowers:
Wysłałem kontakty na Twoją skrzynkę e-mail. Potwierdź czy dotarły. Pozdrawiam!
1 suki/ kotki sie kastruje ,
2 ślepe mioty można uspać ,
3 zwierzak może być w kojcu /na łańcuchu to lepsze niż ulica
4 buda, karma , woda , troszkę czasu wystarczy żeby pies był szczęśliwy , nie musi mieć kanapy fryzjera , tv auta i jeszcze niewiadomego czego
Jak szukać informacji o akcjach promocyjnych sterylizacji , itp
Tak mnie naszło w związku z tym że nie mając kocicy jak co roku mam kocieta do tego chore tez jak co roku ....
A w ubiegłym roku oprócz kociąt było szczenię
Szczenię czeka na nowy dom u mnie, w tej chwili ma półtora roku waży 25 kg , jest po sterylizacji ma na imię Pysia , lubi koty dzieci , potrafi paść kozy tzn zgoni wszystkie do obory , uwielbia nosić deski , patyki , chodzi nasmyczy zna podstawowe komendy tzn te które są mi potrzebne zgloszona od razu w UG