Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Ogłoszono datę beatyfikacji Jana Pawła II

2

Komentarz

• Dzięki Wanda! Odpisałam...
  • http://www.youtube.com/watch?v=EsiW4c0opUI&feature=player_embedded
  • Wanda, nie mogę się do ciebie dodzwonić:cry:
  • Sluchajcie... kto nie moze do Rzymu, moze bedzie mogl do Krakowa ?
    Wiadomo ze tu tez bedzie fala ludzi - szczegolnie na Łagiewnikach.
  • ProMamo, świetny pomysł!

My wciąz nie tracimy nadziei na ten Rzym.
    Jutro będę mieć potwierdzenie noclegu.
    Tylko z rezerwacją lotu jeszcze nie zdecydowaliśmy na 100%. Bo bilety kosmicznie drogie...
    No i problem z rezerwacją dla niemowlecia, które dopiero ma sie urodzić:confused:
  • w końcu zareaerwowaliśmy te bilety. Mamy tez potwierdzenie noclegów.

Ale ceny....zaporowe!

Tak się cieszę:bigsmile:

:jumping::jumping::jumping:

W najgorszym razie, jak szalony plan nie wypali (wiem, wiem , nie ma co za dużo planować) mąż pojedzie sam.
  • Niezbędne informacje dla pielgrzymów na stronie internetowej

Pielgrzymi, wybierający się do Watykanu na beatyfikację Jana Pawła II 1 maja, mają od dzisiaj do dyspozycji stronę internetową z niezbędnymi informacjami. Uruchomił ją wikariat Rzymu z inicjatywy diecezjalnego biura pielgrzymkowego z Wiecznego Miasta.

Na stronach www.operaromanapellegrinaggi.org oraz www.jpiibeatus.org można znaleźć informacje, dotyczące miejsc noclegowych, komunikacji w Rzymie, zabytków oraz miejsc wartych zobaczenia.

Są też mapy i wiele innych wskazówek; na razie po włosku i angielsku. Będzie też wersja polska, niemiecka i hiszpańska. Sukcesywnie będą tam umieszczane informacje o przebiegu uroczystości beatyfikacyjnych polskiego papieża oraz towarzyszących im ceremonii.

Już zapowiedziano tam wprowadzenie dla pielgrzymów "Special JPII Pass", czyli specjalnej karty, umożliwiającej korzystanie z transportu miejskiego na przełomie kwietnia i maja.

Przygotowania do uroczystości beatyfikacyjnych Jana Pawła II koordynuje wikariat Rzymu we współpracy z władzami włoskiej stolicy i przedstawicielami wszystkich służb miejskich.

Szczegóły przygotowań organizacyjnych, które w dalszym ciągu znajdują się w fazie wstępnej, przedstawione zostaną na konferencji prasowej w najbliższych tygodniach.
    Autor: RC
    Źródła: PAP
  • Małgorzato, w chwili śmierci Jana Pawła II też byłam na koncówce ciąży...

Greg, czy ty masz jakąś wojtyłofobię - mam wrażenie dużo tych przytyków.... A przecież to Papież, który autentycznie kochał ludzi.... Wystarczy posłuchać, w "Tryptyku rzymskim", mówi o odpowiedzialnosci i wyjątkowości rodzicielstwa, jego bliscy współpracownicy mówią, ze szczególnie ogarniał modlitwą małżeństwa przyjmujące życie, pragnące dzieci. Czepiasz sie Jana Pawła II jak NPR-owcy trzymają się tych 3%. :sad:
  • 6 lat temu po śmierci Papieża urodziła się nasza Tereska, a w tym roku 3 maja przystąpi do I Komunii
  • [cite] Aneta:[/cite]6 lat temu po śmierci Papieża urodziła się nasza Tereska, a w tym roku 3 maja przystąpi do I Komunii
    Aneta. Tak jak nasz Jasio. Urodził się 9 kwietnia 2005 Ma na imię Jan Paweł (miał być Paweł po dziadku, ale został Janem Pawłem :). Może Pan Bóg da, że też pójdzie w maju do Komunii.
  • Nasz Paweł też miał być Janem Pawłem- urodził się 26 kwietnia 2005. Ale rodzinka nie zaakceptowała pierwszego imienia i został Pawłem Jakubem!
  • [cite] Aneta:[/cite]Małgorzato, w chwili śmierci Jana Pawła II też byłam na koncówce ciąży...

Greg, czy ty masz jakąś wojtyłofobię - mam wrażenie dużo tych przytyków.... A przecież to Papież, który autentycznie kochał ludzi.... Wystarczy posłuchać, w "Tryptyku rzymskim", mówi o odpowiedzialnosci i wyjątkowości rodzicielstwa, jego bliscy współpracownicy mówią, ze szczególnie ogarniał modlitwą małżeństwa przyjmujące życie, pragnące dzieci. Czepiasz sie Jana Pawła II jak NPR-owcy trzymają się tych 3%. :sad:
    Dla mnie tez to jest conajmniej dziwne a zwłaszcza to-
    ,,Niech spoczywa w pokoju. MSZ Kościół nie stracił na tej śmierci''
    żałosne...bo każda śmierc jest strata ...
    Może mam teraz Gregoriusofobię ...po takich wpisach .
  • [cite] Aneta:[/cite]
    Greg, czy ty masz jakąś wojtyłofobię - mam wrażenie dużo tych przytyków....
    Dużo? Wklejenie jednego obrazka w tym wątku to dużo przytyków?
    :shocked:
  • [cite] Brydzia:[/cite]
    ,,Niech spoczywa w pokoju. MSZ Kościół nie stracił na tej śmierci''
    żałosne...bo każda śmierc jest strata ...
    To było o Życińskim, niech Brydzia przestanie brzydko manipulować, dobrze?
  • Tak o Życińskim,to jakaś róznica w tej chwili bo to byl czlowiek i to byl człowiek.
  • Człowiek, który nie działał ani dla dobra Kościoła ani Polski. Wręcz przeciwnie.
  • Ale jednak człowiek
  • No i dlatego napisałem, że "niech spoczywa w pokoju". Jak Brydzia ma problemy z elementarnym rozumieniem tego stwierdzenia, to nie mój problem.
  • [cite] Brydzia:[/cite]Tak o Życińskim,to jakaś róznica w tej chwili bo to byl czlowiek i to byl człowiek.
    Brydzia naprawdę uważasz, że cokolwiek zostało powiedziane o jednym zmarłym zostalo powiedziane o każdym innym zmarłym? :shocked: Manipulacja rzeczywiście baaardzo brzydka :confused: Bez względu na to co i o kim G napisał.
  • http://www.tvn24.pl/-1,1692376,0,1,relikwie-jana-pawla-ii-dla-roberta-kubicy,wiadomosc.html
  • A mi chodzilo tylko o to, że ta śmierć nie jest stratą -wiec ja twierdze że kazda smierc jest strata.Nie mam problemów z rozumieniem.
  • [cite] Gregorius:[/cite] Jak Brydzia ma problemy z elementarnym rozumieniem tego stwierdzenia, to nie mój problem.

Czy to charakterystyczne, że do niektórych osób, zwracamy się w trzeciej osobie?:wink:
  • [cite] szczurzysko:[/cite]
    [cite] Gregorius:[/cite] Jak Brydzia ma problemy z elementarnym rozumieniem tego stwierdzenia, to nie mój problem.

Czy to charakterystyczne, że do niektórych osób, zwracamy się w trzeciej osobie?:wink:

Skoro oficer prowadzący nie chce się ujawnić, to się zwracam w trzeciej osobie.
  • ale do Klarci też tak niemal wszyscy mówią:bigsmile:
  • Klarcia to przecież tak sama o sobie jak dziecko...
  • [cite] Brydzia:[/cite]A mi chodzilo tylko o to, że ta śmierć nie jest stratą -wiec ja twierdze że kazda smierc jest strata.Nie mam problemów z rozumieniem.
    Wykazujesz powyższym, że nie zrozumiałaś co napisałem. Stwierdziłem bowiem, iż moim skromnym zdaniem śmierć Życińskiego nie jest stratą dla Kościoła. Zdanie takie nie zaprzecza, iż dla kogoś tam (np redakcji Gazowni) jest to strata.
  • "Cmentarze pełne są ludzi niezastąpionych" -- Georges Clemenceau.
  • A propos tytułowej beatyfikacji:

Organizowany jest wyjazd z parafii Podwyższenia Krzyża Św. w Krakowie. Trasa:

Padwa, beatyfikacja (Rzym), Monte Cassino, San Giovanni Rotondo.
  • [cite] Gregorius:[/cite]
    [cite] Aneta:[/cite]
    Greg, czy ty masz jakąś wojtyłofobię - mam wrażenie dużo tych przytyków....
    Dużo? Wklejenie jednego obrazka w tym wątku to dużo przytyków?
    :shocked:

już wcześniej pojawiały się na forum - być moze niesprawiedliwie przypisuję tobie, Greg
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.