Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

co na wymioty dla dziecka??

Konto skasowane na prośbę użytkownika.
«1

Komentarz

• coca- cola + paluszki słone to na biegunkę

mnie na wymioty pomaga
    metoclopramidum polpharma
    w ulotce pisze ze leku nie powiny przyjmowac ponizej 15 wieku

a tu znalazłem ze lekarka przepisała dla 4 letniego dziecka
    http://dziecko24.pl/tag/ospa/5/120049
  • Jeśli to wirus Bea?to ciężko bedzie z malym dzieckiem...
  • Kurcze, jak to maluch, to ja bym na pogotowie jechała! Odwodnić może się bardzo szybko...
  • zimny orsalit, łyczkami
  • pewnie probowalas, ale na wszelki wypadek podam: woda z sola, cukrem i cytryna.

no i cola na wybicie swinstwa ktore ja meczy (bardzo wazne: odgazowana).

oby sie malej poprawilo, biedactwo!
  • Bea jak mała jest Twoja córka? Na wymioty i biegunkę coca-cola i diphergan. Cola bez ograniczeń a diphergan podawaj powoli i małymi dawkami żeby nie zwymiotowała.
  • Coca - Colę "zalecił" nam lekarz powiedział, że jest najlepsza na wszelkiego rodzaju rotawirusy, czy grypy żołądkowo-jelitowe.
  • przewaznie sie to robi z sola i odrobina cukru, ale ze taki napoj jest po prostu ohydny i nikt, nie tylko dzieci, ale i dorosli, nie pije tego chetnie, zmodyfikowalam to dodajac cukru i cytryny tak, aby zabic smak soli. wychodzi taka lekko slona lemoniada (za duzo cytryny tez nie wolno oczywiscie przy zoladkowych sprawach, ale troche nie szkodzi).

my mielismy dzikie zatrucie w grudniu, mala przez 24 godziny rzygala (za przeproszeniem) jak kot i nic nie jadla nic nie pila, tylko troche piersi jej podawalam i tego napoju i pomoglo.

w kazdym razie sie nie odwodnila i po 24 h jej przeszlo, a po 2 dniach miala juz normalny apetyt.

trzymajcie sie dzielnie, wiem ze ciezko patrzec jak sie tak mecza
  • ja tez potwierdzam skutecznosc Coli, tylko powtarzam, koniecznie odgazowana.
  • Bea@ córcia jest zmęczona, wycieńczona czy nie uważasz tego za odwodnienie? W listopadzie mój trzyletni synek miał jelitówkę, też był taki wymęczony i pediatra powiedziała, że to odwodnienie... Dlaczego boisz się szpitala? Dziecku zrobią badania, nawodnią i szybciej dojdzie do siebie.
    Ja w necie szukałam objawów odwodnienia i też myślałam, że to jeszcze nie nastąpiło, a lekarka mnie uświadomiła, że te objawy to już skrajność...
  • Ja w takiej sytuacji nie zastanawiałabym się tylko do szpitala i kroplówka. Dziecko nawodnione będzie miało siły walczyć z chorobą.
  • a podalas lakcid i smecte?
  • a podalas lakcid i smecte?
  • Ja podaję difergan zwykle ale to synowi potem marchwiankę jako pierwsze pożywienie.O tym że mięta nie zawsze pomaga wiecie,lepszy rumianek ale nie przy biegunce oczywiście. Mam nadzieję że już lepiej.
  • Pamiętaj wiesz to pewnie lepiej niż ja że nie musi jeść byle piła
  • Bea@,cieszę się. Pamiętam w modlitwie.

I mała prywata w temacie wątku - jak się robi tę nalewkę ze świeżych jagód? I czy kompot ze świeżych też może być? Mam mrożone, i nie wiem - rozmrażać i suszyć, czy co?
  • Bea-jak mała?
  • nalewkę na jagodach robi moja mama:
    świeże jagody (szklankę) zalewa się po prostu zwykłą wódką (czystą)
    - jagody wsypujesz do 1/2 litrowej butelki i zalewasz do pełna wódką

no ale robi się to w lecie, kiedy są świeże owoce, potem jest zapas na cały rok
    dziecku można dać kilka kropelek, dorosły może wypić mały kieliszek w kłopotach żołądkowych
    dla małych dzieci najlepszy kompot z suszonych jagód
  • starsze dzieci miały lekką jelitówkę, teraz ja i mąż. Obawiam się że czas przyjdzie na 7 miesięcznych bliźniaków. Co w razie wymiotów podawać?Rozumiem, ze pierś jak najczęściej? Czy dzięki karmieniu piersią mogę spodziewać się łagodniejszego przebiegu?
  • tak, może nawet wcale nie złapią
  • Daj im duże dawki probiotyków.
  • już profilaktycznie?
  • Tak kiedyś na oddziale lekarze mi mówili że jedynym sposobem by zminimalizować ryzyko zarażenia się wirusem pokarmowym jest podanie wcześniej dużej dawki probiotyku.
  • Alrenatwą jest też orzechówka na spirytusie.
    Mogę polecić na mnie działa :)
  • Aviomarin polecam.
  • Aviomarin jest od 6rż.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.